جمعه, 7 دی 1403
مشروح خبر :: دو هزار و 400 حلقه چاه غیرمجاز طی سال گذشته توسط شرکت آب منطقه ای تهران مسدود شد/ نصب893 دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاه های مجاز

در راستای مدیریت توامان آب و برق چاه های کشاورزی؛

دو هزار و 400 حلقه چاه غیرمجاز طی سال گذشته توسط شرکت آب منطقه ای تهران مسدود شد/ نصب893 دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاه های مجاز

سرپرست معاونت حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای تهران از انسداد دو هزار و 400 حلقه چاه غیرمجاز طی سال گذشته توسط این شرکت خبر داد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، راما حبیبی، با بیان این مطلب اظهار داشت: طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی از جمله اتفاقات خوب در تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی محسوب می‌شود. شرکت آب منطقه‌ای تهران درحال حاضر دارای ۲۰ اکیپ گشت و بازرسی منابع آب زیرزمینی بوده که از طریق این اکیپ‌ها به‌همراه سایر نیروهای حوزه بازرسی نسبت به گشت‌زنی در حوزه عملکرد شرکت اقدام و با هرگونه بهره‌برداری غیرمجاز و یا حفر چاه غیرمجاز برخورد قانونی انجام می شود.

وی با بیان اینکه تاکنون در خصوص انسداد چاه‌های غیرمجاز عملکرد مطلوبی داشته‌ایم؛ تصریح کرد: درسال گذشته در راستای طرح احیاء و تعادل‌بخشی منابع آب‌های زیرزمینی، حدود دو هزار و ۴۰۰ حلقه چاه غیر مجاز توسط امورهای منابع آب تهران، شهریار، شهرری، رباط کریم، فیروزکوه، دماوند، اسلامشهر، ورامین، پاکدشت و شمیرانات مسدود شد. که با انسداد این تعداد چاه‌ها از تخلیه سالانه بیش از ۱۹ میلیون مترمکعب آب زیرزمینی در سال در محدوده عملکرد این امورها جلوگیری شد.

حبیبی همچنین افزود:  از ابتدای سال جاری تاکنون نیز ۳۲۳ حلقه چاه غیر مجاز مسدود شده که با این اقدام از خروج بالغ بر یک میلیون مترمکعب آب جلوگیری شده است. 

سرپرست معاونت حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای تهران در خصوص نصب کنتورهای هوشمند بیان کرد: با توجه به وضعیت بحرانی دشت‌های استان و ضرورت تحویل حجمی آب زیرزمینی به بهره‌برداران مجاز نصب کنتور هوشمند اجتناب ناپذیر است به همین منظور در راستای اجرای اهداف تعادل‌بخشی و نظام‌مند کردن بهره‌برداری منابع آب زیرزمینی این شرکت در نظر دارد تا پایان سال جاری کلیه چاه‌های کشاورزی را مجهز به کنتور هوشمند نماید تا از این طریق نظارت کامل بر تحویل حجمی آب داشته باشد.

وی ادامه داد: در این راستا به منظور مدیریت وکنترل میزان بهره برداری از چاه های دارای پروانه بهره برداری، تعداد۸۹۳ دستگاه کنتور هوشمند نیز بر روی چاه های مجاز توسط امورهای منابع آب استان تهران در سال گذشته نصب و طی سه ماه اخیر نیز ۷۰ کنتور هوشمند به‌روی چاه‌های مذکور نصب شد.

حبیبی عنوان کرد: همچنین در سال ۱۴۰۲ عملیات تقلیل منصوبات چاه‌های مجاز نیز به‌روی ۵۳ حلقه چاه صورت گرفته که موجب جلوگیری از تخلیه بالغ بر ۴ میلیون هزار مترمکعب آب در سفره‌های آب زیرزمینی استان تهران شد.

از دیگر اقدامات شرکت آب منطقه‌ای تهران در طرح احیاء و تعادل‌بخشی  نیز توقیف دستگاه های حفاری است که طی سال گذشته نیز با تلاش گروه گشت و بازرسی امورهای منابع آب  و اخذ دستور قضائی، ۱۲۰ دستگاه حفاری غیرمجاز توقیف شد.

حبیبی در خصوص نقش مردم در جلوگیری از برداشت‌های  بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی گفت: یکی از مباحث مهم فرهنگ‌سازی آشنا کردن عموم مردم با ارزش و اهمیت منابع آب است. چنانچه مباحث علمی و فنی برای عامه مردم از کلیه طرق توضیح داده شود و فرایند تشکیل منابع آب شیرین که میلیون‌ها سال قبل شکل گرفته برای مردم تشریح و این نکته تاکید گردد که در صورت از بین رفتن این منابع و مرگ سفره آب زیرزمینی تجدید این منابع امکان پذیر نخواهد بود، مردم با دقت و وسواس بیشتری به این منبع ارزشمند نگاه خواهند کرد و در حفظ آن کوشا خواهند بود و در این راستا یکی از برنامه‌های طرح احیا و تعادل بخشی مباحث آموزش، اطلاع رسانی، فرهنگ‌سازی، اجرای طرح دانش‌آموزی نجات آب (داناب) و غیره می‌باشد.

وی در پایان با تاکید بر اینکه  شرکت آب منطقه‌ای تهران برنامه‌های کوتاه مدت و بلندمدت را در راستای حفاظت از منابع آب زیرزمینی با توجه به روند افت سطح آب زیرزمینی به اجرا در می‌آورد، خاطر نشان کرد: از جمله برنامه‌های کوتاه مدت انسداد چاه‌های غیرمجاز، جلوگیری از حفر چاه‌های غیرمجاز، صرفه‌جویی در مصرف آب، نصب کنتورهوشمند، استفاده از روش های بهینه آبیاری مزارع توسط کشاورزان بوده که با جدیت در حال پیگیری و انجام است. در افق بلندمدت اجرای پروژه‌های تغذیه مصنوعی، پخش سیلاب و بارورسازی ابرها در دستور کار است که موجب تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی خواهد شد.

کد خبر: 74613
  تاریخ خبر : 1403/04/04
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/04/04
 شیخ الاسلامی
 173