چهارشنبه, 7 آذر 1403
مشروح خبر :: برای مدیریت منابع آب باید از مشارکت مردمی به سمت مدیریت مشارکتی حرکت کنیم

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین:

برای مدیریت منابع آب باید از مشارکت مردمی به سمت مدیریت مشارکتی حرکت کنیم

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین گفت: برای مدیریت و حفظ و حراست از منابع آب با تغییر نگرش باید از مشارکت مردمی به سمت مدیریت مشارکتی حرکت کنیم.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای قزوین، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قزوین به همراه جمعی از معاونین و مدیران این شرکت در نشستی صمیمانه با نماینده مردم شریف قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی در خصوص آخرین وضیعت منابع آبی استان بحث و گفتگو کرد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای قزوین، منصور ستوده مدیرعامل این شرکت در این نشست با اشاره به وضیعت منابع آبی استان اظهار داشت: مباحث  مرتبط با شبکه آبیاری دشت قزوین و حق آبه این استان از سد طالقان یکی از مطالبات مهم بهره برداران است که توسط همکاران این شرکت در حال پیگیری است.

ستوده با اشاره به طرح آبرسانی از سد طالقان به شهرها و روستاهای استان گفت: فاز اول این طرح با هدف تامین آب شرب شهرهای آبیک و زیاران به طول 17.5 کیلومتر و به میزان 8 میلیون مترمکعب آب در سال به بهره برداری رسیده و فاز دوم طرح نیز به طول 35 کیلومتر به منظور تامین آب شهرهای محمدیه، مهرگان در حال پیگیری جهت تامین اعتبارات مورد نیاز برای شروع عملیات اجرایی است، که البته 10 کیلومتر ابتدایی مسیر تملک و عملیات آماده سازی و تسطیح آن نیز انجام شده است.

وی ادامه داد: یکی دیگر از طرح‌های مهم در دست مطالعه این شرکت احداث سد بورمانک می باشد که مطالعات این طرح در حال تکمیل و بروزرسانی جهت اخذ ردیف اجرایی است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای قزوین تصریح کرد: در حوزه منابع آب تاکنون به دنبال مشارکت مردم بودیم یعنی تصمیم گیری انجام می شد و انتظار داشتیم مردم جهت اجرای تصمیمات اخذ شده با نماینده دولت همکاری نمایند، اما این نگاه باید به مدیریت مشارکتی تغییر کند یعنی باید بخشی از مدیریت منابع آب در اختیار مردم باشد تا آنها در تصمیم گیری ها نقش داشته باشند، چرا که وقتی بهره‌برداران در تصمیم‌گیری‌ها نقش و جایگاه خاص خود را داشته باشند قطعاً در زمینه اجرای آن تصمیم نیز همکاری و مشارکت بهتری خواهند داشت.

ستوده افزود: با همین نگاه پروژه بازار آب به صورت پایلوت در استان قزوین کلید خورد تا یک بستر قانونی و شفاف جهت معامله آب برای بهره‌برداران در استان ایجاد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قزوین با اشاره به اینکه حاکمیت، بازار و مردم سه رکن مهم در مدیریت منابع هستند، عنوان داشت: اگر ما بتوانیم اقدامات غیرحاکمیتی را به مردم واگذار کنیم به طور حتم در حفظ و حراست از دشت قزوین و منابع آب‌های زیرزمینی موفق‌تر خواهیم بود.

سردار آبنوش نماینده مردم شریف قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست ضمن تبریک آغاز دهه ولایت اظهار داشت: موضوع آب امروزه یکی از مهمترین چالش های استان قزوین می باشد، چرا که آب مهمترین عامل در توسعه زیرساخت و زمینه‌ساز اشتغال است.

وی افزود: آب در بحث کشاورزی نیز بسیار حائز اهمیت بوده و کمبود آن می‌تواند معیشت قشر بزرگی از جامعه را تحت تاثیر قرار دهد.

این مقام مسئول ادامه داد: علیرغم خشکسالی های پی در پی و تغیرات اقلیمی که تاثیر بسزایی در کاهش منابع آبی استان داشته، ولی با مدیریت صحیح و بسیج امکانات و بهره گیری از تکنولوژی های جدید و دانش بنیان می‌توانیم ضمن صرفه جویی در مصرف آب، بهره‌وری را در حوزه آب و کشاورزی نیز ارتقاء دهیم.

نماینده مردم شریف قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی در بخش پایانی صحبت‌های خود گفت: ما باید با نگاه انقلابی و جهادی بدنبال بهبود وضعیت رفاه و معیشت مردم باشیم که تحقق این مهم نیز نیازمند کاهش فاصله بین متولیان این حوزه با مردم و استفاده از ظرفیت آنها در تصمیم‌گیری‌ها است.

کد خبر: 74486
  تاریخ خبر : 1403/03/27
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/03/29
 خواجوی
 228