با حضور مسئولان شهرستان خدابنده و مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای زنجان، در این بازدید و نشست صمیمی با کشاورزان منطقه، اکبر باقری مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان ضمن تبریک فرارسیدن هفته صرفه جویی در مصرف آب و تشریح وضعیت منابع آب استان و شهرستان خدابنده ، اظهارکرد: با افزایش روند افت سفرهها بر اثر اضافه برداشتها، دیگر ذخیرهای در آبخوان دشتها باقی نمیماند و این موضوع موجب از بین رفت منابع خدادادی خواهد شد.
باقری گفت: هدف از اجرای طرح احیا و تعادل بخشی و سازگاری با کم آبی، نوعی مدیریت تطبیقی است که به پویایی سیستمهای اقتصادی، طبیعی و اجتماعی توجه داشته و کنترل افت سطح آب زیرزمینی نیز در این برنامه دیده شده است.
وی به لزوم خود انسدادی چاههای غیرمجاز توسط صاحبان این چاهها اشاره کرد و گفت: حفاظت از حرایم قانونی منابع آب، جلوگیری از تعرض به بستر و حریم رودخانهها و ساخت و سازهای غیرمجاز از موضوعات مهمی است که در صورت عدم رعایت آنها، این عوامل میتوانند منشا آسیبهای جدی و جبران ناپذیری به منابع آب و در معرض خطرقرار گرفتن جان و مال مردم و زیرساختها شوند.
نماینده مردم شهرستان خدابنده در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست، با تشکر از احساس مسئولیت مدیر عامل شرکت آب منطقهای زنجان و همکاران وی در حوزه ستادی و امورمنابع آب شهرستان خدابنده در پیگیری موضوعات منابع آب این شهرستان، اظهار داشت: در حوزه تخصصی آب، حل تنش آبی در منطقه و تامین آب پایدار برای واحدهای صنعتی و صنایع تبدیلی از انتظارات مردم منطقه است و در راستای تحقق این امر مهم با شرکت آب منطقهای زنجان تبادل افکار و همکاری مداوم و مستمر خواهیم داشت.
بیگدلی حل بحران کم آبی در سالهای آتی، احداث سد و بندهای معیشتی جهت جلوگیری از این بحران را امری ستودنی دانست و تصریح کرد: فعال کردن واحدهای صنعتی برای اشتغال آفرینی در حوزه صنعت و به کارگیری جوانان از اهم برنامهها در شهرستان خدابنده میباشد که بایستی برای آن برنامه مدونی داشته باشیم.
فرماندار شهرستان خدابنده نیز در خصوص برداشت از رودخانهها، انتقال آب به اراضی غیر آبخور ، برداشت آبهای زیرزمینی توسط چاههای غیرمجاز و غیره مطالبی عنوان داشت و اظهارکرد: در این شهرستان اقبال عمومی بر برخورد قاطع با افراد سودجویی است که با استفاده بی رویه از ذخایر آب زیرزمینی این منطقه، آینده نسلهای بعد را با مشکل مواجه میکنند.
تاراسی تاکید کرد: تغییر الگوی کشت راهکار اساسی برای اصلاح الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی است و الگوی کشت به معنی سهم زیرکشت و نوع محصولات مختلف زراعی در یک منطقه میباشد و تصمیم به این که کدام محصول با استفاده از چه عوامل تولیدی، با چه روشی و به چه مقدار تولید گردد از برنامههای مهم آن میباشد.
شایان ذکر است، کشاورزان و بهره برداران منطقه به بیان نظرات، دیدگاهها و درخواستهای خود در خصوص تامین آب پایدار پرداختند.