دوشنبه, 5 آذر 1403
مشروح خبر :: پیشرفت ۳۷ درصدی پروژه آبرسانی به شهر بیرجند

پیشرفت ۳۷ درصدی پروژه آبرسانی به شهر بیرجند

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: اکنون پروژه آبرسانی به شهر بیرجند ۳۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و برای اجرای این پروژه ۶۵۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی، عباس سارانی روز یکشنبه در نشست خبری هفته صرفه‌جویی در مصرف آب افزود: با توجه به مقوله مهم آب باید تمام سال را به عنوان مدیریت مصرف آب اعلام کرد و شعار همیشگی باشد چون بدون آب نمی‌توان زندگی کرد، لذا سرلوحه کار باید مدیریت صحیح مصرف و بهره‌وری آب باشد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی عنوان کرد: تا دو ماه قبل وضعیت بارندگی‌ها در استان خوب نبود اما در ماه‌های اخیر بارندگی‌های مطلوب توانست آمار متوسط بارندگی را بهبود بخشد و تاکنون ۱۲۷ میلیمتر بارندگی در استان ثبت شده است که در مقایسه با سال گذشته ۵۴ درصد و درازمدت ۲۵ درصد افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: این بارندگی‌ها بدون شک بر روی منابع آب سطحی و زیرسطحی تاثیرگذار بوده و باعث شد بخشی از رواناب‌ها در سدهای استان ذخیره شوند.

سارانی افزود: هشت سد مخزنی با ظرفیت ۷۵ میلیون مترمکعب در استان وجود دارد که در سال زراعی جاری ۲۱.۵ میلیون مترمکعب آب در سدها ذخیره که نزدیک به ۲۸.۵ درصد ظرفیت سدها آبگیری شده است.

وی با تاکید بر این‌که این بارندگی‌ها در مدت زمان کوتاه بر روی منابع آب زیرزمینی تاثیر چندانی نخواهد داشت، گفت: در حال حاضر شاهد افت سطح آب زیرزمینی در آبخوان‌های استان هستیم به طوری‌که متوسط سطح آبخوان‌ها سالانه ۲۶ سانتیمتر کاهش می‌یابد که این موضوع سالانه ۱۴۰ میلیون مترمکعب کسری در آبخوان‌ها را در پی داشته است و در درازمدت و به‌صورت تجمعی این میزان کسری چهار میلیارد مترمکعب می‌باشد.

وی با بیان اینکه اجرای سند سازگاری با کم آبی از سال ۹۹ در استان آغاز شده است، یادآور شد: اکنون حدود ۸۸ درصد مصارف در بخش کشاورزی و حدود ۹ درصد در بخش شرب است که برای صرفه‌جویی در مصرف آب باید برنامه ریزی شود.

سارانی با اشاره به اجرای ۱۵ پروژه در سند سازگاری با کم آبی اظهار کرد: مهم‌ترین پروژه صرفه‌جویی و مدیریت مصرف آب براساس آب قابل برنامه ریزی است که در بخش شرب، کشاورزی، صنعت و خدمات لحاظ شده است.

وی بیان کرد: اکنون ۵۷۰ میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود که بر اساس سند مذکور باید در فاز اول ۱۶۴.۵ میلیون مترمکعب آب کاهش یابد که برای جبران این کاهش اجرای طرح‌های آبیاری نوین و تغییر الگوی کشت در دستور کار قرار دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی، اظهار کرد: تعداد ۱۸۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان وجود داشته که سال گذشته ۸۰ حلقه مسدود شده و انسداد مابقی در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه ۹۸ درصد چاه‌های کشاورزی به کنتورهای هوشمند مجهز شده‌ است، گفت: در سال‌های اخیر همت زیادی در این خصوص انجام شد و اکنون منابع آبی به لحاظ تجهیزات و برداشت و مصارف آب چاه‌ها تحت کنترل قرار دارند.

سارانی با اشاره به پروژه‌های آبرسانی به بیرجند و پروژه اضطراری طبس افزود: در مجموع ۶۵۰ میلیارد تومان برای پروژه آبرسانی به بیرجند و ۵۰۰ میلیارد تومان برای آبرسانی به طبس پیش‌بینی شده است.

وی پیشرفت فیزیکی طرح آبرسانی به بیرجند را ۳۷ درصد و طبس را ۳۱ درصد اعلام کرد و گفت: آبرسانی به بیرجند جزو طرح‌های اولویت‌دار وزارت نیرو است که آب از فاصله ۶۰ کیلومتری به بیرجند منتقل خواهد شد و برای طبس نیز ۱۰۰ لیتر در ثانیه آب تأمین خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی تصریح کرد: دولت سیزدهم توجه ویژه‌ای به موضوع تأمین آب داشته و انتظار داریم در سال‌جاری این طرح‌ها به پایان برسد و بخشی از نیاز مردم در طبس و بیرجند مرتفع شود.

وی با اشاره به وقوع رواناب‌های اخیر و کنترل آن با توجه به خشک‌سالی‌های دو دهه اخیر گفت: انتظار مهار مجموع رواناب‌ها را نباید داشت اما در دو بخش آبخیزداری و آب منطقه‌ای مهار رواناب‌ها در حال انجام است.

سارانی اضافه کرد: بر اساس مطالعات انجام شده در سال‌های گذشته برای کنترل سیلاب، مهار رواناب‌ها و تغذیه سفره‌های زیرزمینی ۶ سد تغذیه مصنوعی در دستور کار قرار دارد که سه سد بندان با ۵۴ درصد، گزیک با ۱۵ درصد و آهنگران زیرکوه با ۴۱ درصد در سنوات گذشته آغاز شده و در سفر دوم رئیس جمهور شهید به استان اعتبار دریافت کرد.

وی با اشاره به اختصاص ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای ۶ سد تغذیه مصنوعی استان در سفر هیات دولت به استان گفت: از این میزان ۱۰۰ میلیارد تومان اخیرا توسط وزارت نیرو برای تکمیل این پروژه‌ها به‌خصوص سد تغذیه‌ای بندان اختصاص یافت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی افزود: شرایط پتانسیل منابع آبی استان محدود است لذا انتقال آب از دریای عمان به سه استان شرق کشور در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان این‌که آب دریای عمان تا پایان ۱۴۰۴ به خراسان جنوبی می‌رسد، تصریح کرد: بر اساس پیش بینی‌های انجام شده امید است این طرح تا پایان سال ۱۴۰۳ به سیستان و بلوچستان و تا پایان سال ۱۴۰۴ در خراسان جنوبی به اتمام برسد.

سارانی با اشاره به بارورسازی ابرها در استان، بیان کرد: سال گذشته ۶ دستگاه زمینی بارورسازی ابرها تهیه و بنا به شرایط موجود در قالب هفت عملیات، بارورسازی ابرها انجام شد.

سارانی تاکید کرد: شنا کردن در تمامی مخازن سدهای استان ممنوع بوده و از هم استانی‌های عزیز خواهشمندیم با توجه به آغاز فصل گرما و تمایل نوجوانان و جوانان به شنا در این مخازن به هشدارها و اخطاریه‌های شرکت توجه فرمایند تا شاهد بروز حوادث ناگوار نباشیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی تاکید کرد: باید در رابطه با مسئله آب، حساسیت ویژه‌ای در بخش‌های مختلف اعم از مصرف به خصوص در بخش کشاورزی وجود داشته باشد.

وی با بیان این‌که رسانه‌ها در زمینه استفاده صحیح آب و مدیریت مصرف می‌توانند شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی کنند، تاکید کرد: با توجه به اقلیم خشک و نیمه‌خشک این استان، آب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است‌ لذا ارج نهادن به ارزش واقعی آب به لحاظ اقتصادی در بخش شرب و صنعت حایز اهمیت است و برای این مهم یاری اصحاب رسانه می‌تواند نقش مهمی ایفا نماید.

کد خبر: 74481
  تاریخ خبر : 1403/03/27
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/03/29
 مدیر روابط عمومی سایت
 435