در جلسه ارزیابی عملکرد طرح احیاءوتعادلبخشی استان مطرح شد؛
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای کرمانشاه، جلسه هماندیشی و ارزیابی برنامه عملیاتی و عملکرد طرح احیاءوتعادلبخشی، مدیریت توأمان آب و برق و تمدید پروانههای فاقد اعتبار با حضور ابوالقاسم محمدزاده معاون حفاظت و بهرهبرداری حوضه کرخه و مرزی غرب کشور، حمید رحمانی معاون دفتر دیسپاچینگ برقابی شرکت مدیریت منابع آب ایران، رسول فرهادی مدیرعامل شرکت آب منطقهای و معاونان و مدیران بهرهبرداری استانهای کرمانشاه و همدان و امور آب شهرستانها در روز پنجشنبه ۲۴ خردادماه در سالن جلسات این شرکت برگزار شد.
در این نشست، بررسی آخرین وضعیت منابع آبهای زیرزمینی و وضعیت تعادلبخشی در انسداد چاههای غیرمجاز در دستور کار قرار گرفت و همچنین نصب کنتورهای هوشمند، مصرف همزمان آب و برق و همچنین میزان تخلفات و راهکارهای اجرایی در خصوص تعیین تکلیف و برنامهریزی برای مصرف بهینه آب نیز بررسی شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمانشاه در این جلسه با بیان اینکه طی ماههای اخیر، استان بارشهای خوبی دریافت کرده است، ادامه داد: با توجه به اقداماتی که در سال گذشته در حوزه انسداد چاههای غیرمجاز انجام شد، این شرکت توانست از طریق انسداد چاههای غیرمجاز با ۳۸ میلیون مترمکعب صرفهجویی، حائز رتبه اول کشوری شود.
وی در ادامه در خصوص اقدامات مربوط به نصب کنتورهای هوشمند نیز بیان داشت: با نصب ۵۶۰ دستگاه بر روی منابع آب، کاهش تخلفات و صرفهجویی بیشتر را شاهد بودیم.
فرهادی در پایان اظهار داشت: با توجه به بارشهای مناسب سال زراعی جاری، وضعیت منابع آب و حجم مخازن سدها نیز نسبت به گذشته بهبود پیدا کرده است که امیدواریم این وضعیت ادامه داشته باشد.
محمدیزاده معاون حفاظت و بهره برداری حوضه آبریز کرخه و مرزی غرب کشور نیز در ادامه این نشست گفت: مصارف آبهای زیرزمینی باید نسبت به منابع آبهای سطحی کاهش یابد.
وی اظهار داشت: میزان منابع آب تجدیدپذیر در کشور کاهش یافته است؛ به طوری که در گذشته حدود ۲۳۰ میلیارد مترمکعب آب تجدید پذیر در کشور وجود داشت که این مقدار در حال حاضر کاهش چشمگیری داشته است.
محمدیزاده خاطرنشان کرد: از طرف دیگر میزان مصرف منابع آب زیرزمینی افزایش زیادی داشته، به طوری که ۵۵ درصد مصارف کشور در بخش آب زیرزمینی و ۴۵ درصد نیز در بخش آبهای سطحی است که باید این مصارف جابجا شود و مصارف آبهای سطحی نسبت به بخش زیرزمینی افزایش یابد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری حوضه آبریز کرخه و مرزی غرب کشور بیان داشت: اهمیت آبهای زیرزمینی بر هیچ کسی پوشیده نیست و حوضه حفاظت و بهرهبرداری تمام تلاش خود را برای مصرف صحیح منابع آب به کار میگیرد.
محمدیزاده افزود: طرح احیاء و تعادلبخشی از سالیان قبل شروع شده که شامل انسداد، نصب کنتور و اصلاح و تعمیر بوده که سه عامل دیگر نیز به این عوامل اضافه شده که شامل مدیریت توامان آب و برق، تمدید پروانهها و تعیین و تکلیف چاههای فاقد پروانه است.
وی در پایان گفت: سامانههایی برای انجام طرحهای احیا و تعادل بخشی منابع آب تعریف و جلسات زیادی نیز در این ارتباط برگزار شد و سعی شده تا به نحو احسن مدیران منابع آب شهرستانها به صورت ویژه فعالیت داشته باشند.
حمید رحمانی معاون دفتر دیسپاچینگ برقابی شرکت مدیریت منابع آب ایران نیز اطلاعاتی در ارتباط با سامانههای احیا و تعادلبخشی منابع آب ارائه داد تا همکاران شرکت از این طریق نظارت مفیدتری بر منابع آب داشته باشند.
رحمانی خاطرنشان کرد: فرهنگسازی و اطلاعرسانی نیز از جمله اقدامات مؤثر در موضوع مدیریت توأمان آب و برق است که باید از طریق تبلیغات، این مهم به مردم شناسانده شود تا همکاری آنها را در این بخش جاری سازد.