استاندار تشریح کرد؛
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی، محمدرضا حسیننژاد روز یکشنبه در نشست تبیینی و اطلاعرسانی دستاوردهای دولت سیزدهم در این استان، تصریح کرد: سد گلمندره که بهصورت عملیاتی با سیلاب بهمنماه سال گذشته آبگیری شد اگر نبود، خسارت بسیاری به بوستان گلستان در شمال شرق کشور وارد میشد.
وی توضیح داد: با توجه به اهتمام دولت سیزدهم طی چند سال اخیر در تصویب و ابلاغ اعتبارات مورد نیاز، تکمیل ساخت این سد در اولویتهای دولت سیزدهم قرار گرفته بود که با تکمیل به موقع آن و مهار سیلاب گلمندره، مانع خسارات در پایین دست شد.
استاندار خراسان شمالی همچنین با اشاره به پروژه علاج بخشی سد بیدواز اسفراین گفت: این پروژه بهعنوان یکی از مصوبات دوساله سفر رییس جمهوری بود که در کمتر از پنج ماه تکمیل و این سد بهصورت عملیاتی در پایان سال ۱۴۰۱ با تمام ظرفیت آماده آبگیری و مهار سیلابها شد و در بهمنماه سال ۱۴۰۲ بهصورت رسمی با حضور معاون رییس جمهوری، به بهرهبرداری رسید.
وی در ادامه توضیح داد: سد در دست ساخت گلمندره از نوع خاکی با هسته رسی است و عملیات اجرایی آن بیش از ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. گنجایش ذخیره سازی آب در مخزن این سد ۲۸ میلیون و ۷۰۰ هزار متر مکعب آب است و هدف از ساخت این سد، کنترل سیلاب ورودی به جنگل گلستان، تنظیم سالانه بیش از ۹ میلیون مترمکعب آب برای بهبود وضعیت کشاورزی در اراضی پایاب و رونق وضعیت صنعت و اقتصاد در منطقه است.
گفتنی است، سد اسفراین نیز از نوع خاکی با هسته رسی است و در سال ۱۳۸۳ به بهره برداری رسیده که مخزن آن گنجایش ذخیره سازی بیش از ۴۸ میلیون مترمکعب آب و توان تنظیم سالانه ۴۱ میلیون مترمکعب آب را دارد. عملیات اجرایی علاج بخشی سد اسفراین در سال ۱۳۹۵ آغاز و در سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری رسید.
شایان ذکر است، تاکنون در استان خراسان شمالی هشت سد در دست بهرهبرداری با مجموع گنجایش مخزن ۲۲۳ میلیون مترمکعب آب ساخته شده و سه سد نیز در دست ساخت است.