استاندار خبر داد:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای بوشهر، احمد محمدی زاده اظهار کرد: استان بوشهر در انتهای حوضه آبریز واقع شده است و روانابهای زاگرس جنوبی عمدتاً از جلگه بوشهر به دریا سرازیر میشود.
وی اظهار کرد: در ابتدای دولت با مطالعات انجام شده، چندین سد دارای پتانسیل آبگیری یا بهره برداری در بوشهر انتخاب شده و با پیگیری و استمرار در عملیات اجرایی این پروژه ها به سرانجام رسید.
محمدی زاده با اشاره به سدهای آبگیری شده عنوان کرد: یکی از این سدها، سد باغان در شهرستان جم است که خوشبختانه پس بارندگی اخیر مجموع ذخایر مخزن این سد به بیش از ۶ میلیون مترمکعب رسید که انتفاع آن هم به شهرستان جم و صنایع مستقر در آن و هم به شهرستان دشتی خواهد رسید.
وی افزود: اگرچه عملیات اجرایی در سد باغان همچنان ادامه دارد، اما ظرفیت خوبی برای ذخیره آب در این سد ایجاد شده است. این شرایط در سد اخند در شهرستان عسلویه نیز انجام شده است و مراحل ذخیره سازی آب همزمان با تکمیل عملیات اجرایی در سد اخند نیز در حال انجام است.
استاندار بوشهر سدهای دالکی و دشت پلنگ را طرحهای مهم تامین آب استان بوشهر نامید و گفت: پس از آبگیری سدهای مذکور، بر تسریع عملیات اجرایی سد دالکی در شهرستان دشتستان و سد دشت پلنگ در شهرستان دشتی تمرکز شده است که دو سد بزرگ محسوب میشوند.
محمدی زاده اظهار کرد: سد دالکی در ابتدای دولت سیزدهم ۲۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اما در حال حاضر این پروژه بیش از ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی اضافه کرد: این پروژه به دلیل تامین آب بخشی از نخلستانهای شهرستان دشتستان، دارای اهمیت بالایی است و خوشبختانه با پیگیریهای مستمر، شاهد پیشرفت قابل توجهی در عملیات اجرایی این سد هستیم.
استاندار بوشهر عنوان کرد: سد دشت پلنگ نیز با حجم مخزن ۱۵۰ میلیون مترمکعب یکی از سدهای بزرگ استان بوشهر است و یکی از طرحهای مهم تامین آب در استان بوشهر محسوب میشود؛ این سد با توجه به استقرار پیمانکاری توانمند و تامین منابع مالی از طریق فاینانس خارجی، دارای سرعت پیشرفت مطلوبی است.
احمد محمدیزاده افزود: با توجه به ورود ماشین آلات عمرانی به عنوان بخشی از منابع مالی این سد، علاوه بر تامین مالی پروژه، دستگاههایی که برای عمران و آبادانی کشور نیز مورد نیاز است در استان بوشهر موجود شده و در واقع ساخت سد دشت پلنگ از دو منظر به نفع کشور بوده است.
وی با اشاره به نقش مهم سد باهوش در شهرستان تنگستان بیان کرد: عملیات اجرایی سد باهوش نیز در دولت سیزدهم آغاز شد و امروز کارگاه این سد کاملا فعال و پویا مشغول به کار است و تکمیل این سد، تامین آب نخلستانهای اهرم را تضمین خواهد کرد.
محمدی زاده عنوان کرد: سد دهرود نیز یکی از سدهایی است که در این دولت آغاز به کار کرده است و در طی سه ماه، به کارگاهی کاملا فعال تبدیل شده است.
استاندار بوشهر با معرفی دیگر سدهای آماده به ساخت در استان بوشهر گفت: پیگیری آغاز عملیات اجرایی ۴ سد دیگر نیز به طور جدی در دستورکار طرح های سدسازی استان بوشهر قرار دارد. سد دره عنبری، سد چهارروستایی، سد دره گپ و سد دره رجدون از جمله این پروژهها است که در مراحل مختلف مطالعات قرار دارند و در تلاشیم تا حداقل دو پروژه از این طرحها تا پیش از پایان دولت آغاز به کار کنند.
وی تصریح کرد: طرحهای سد سازی یکی از موضوعات مهم و جدی در استان بوشهر است که در تامین آب شرب و کشاورزی و همچنین در جلوگیری از بروز آسیبهای سیلاب و تخلیه روانابها به دریا، نقش مهمی را ایفا خواهند کرد.