در نخستین جلسه شورای حفاظت از منابع آب کلاله در سال ۱۴۰۳ عنوان شد؛
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای گلستان، نخستین جلسه شورای حفاظت از منابع آب کلاله در سال ۱۴۰۳ با حضور فرماندار شهرستان کلاله و سایر اعضا در محل فرمانداری شهرستان برگزار و بر حفاظت و صیانت از منابع آبی به ویژه با توجه به نزدیک شدن فصل گرم سال تأکید شد.
فرهاد شیبک فرماندار کلاله و رئیس شورای حفاظت از منابع آب شهرستان با اشاره به بارشهای خوب سال آبی ۱۴۰۳ ـ ۱۴۰۲ بر برنامهریزی برای بهرهبرداری بهینه از منابع آب سطحی و زیرزمینی تأکید کرد.
شیبک بر هوشمندسازی کامل چاههای همه مصارف، استفاده از ماشینآلات دستگاههای اجرایی برای انسداد چاههای غیرمجاز، الگوی کشت مناسب کمآبطلب با نگاه درآمدی کشاورزان، اولویتبندی حرایم کمی و کیفی منابع آب شرب شهری و روستایی و اجرای همه برنامههای حفاظتی اعم از نصب کنتور هوشمند، انسداد چاههای غیرمجاز، مدیریت توأمان آب و برق با اولویت چاههای شرب، اطلاعرسانی و اقناعسازی بهموقع کشاورزان و سایر بهرهبرداران مصارف دیگر در سال جاری تأکید کرد و خواستار تشکیل کمیتههای فنی ذیل شورای حفاظت برای دستیابی به تعادلبخشی و مدیریت بهینه منابع و ارائه گزارش روزانه و هفتگی توسط اعضا شد.
شیبک فرماندار و رئیس شورای حفاظت از منابع آب به موضوع جهاد تبیین که از تأکیدات مقام معظم رهبری هست، اشاره کرد و از شرکتهای آب منطقهای و آب و فاضلاب استان درخواست کرد اطلاعرسانی اقدامات خوب طرح آبرسانی به کلاله و سایر اقدامات تأمین و توزیع آب شهری و روستایی را در دستور کار بیشتر خود قرار دهند.
احمد پارساییراد دبیر شورای حفاطت از منابع آب شهرستانهای کلاله و مراوه تپه در این جلسه اظهار کرد: هرچند در آبخوان کم عمق و مخازن سدها که تابع نزولات جوی بوده شاهد افزایش حجم هستیم، اما کماکان در آبخوان عمیق کاهش حجم را در مدت مشابه دراز مدت شاهد هستیم که لزوم مدیریت بین منابع و مصارف را تأکید میکند.
دبیر شورای حفاطت از منابع آب شهرستانههای کلاله و مراوه تپه افزود: در راستای اهداف طرح تعادلبخشی منابع آب فعالیتهای همزمان شامل شناسایی و پیگیری اخذ احکام انسداد چاههای غیرمجاز، جلوگیری از فعالیت دستگاههای حفاری غیرمجاز، برخورد قانونی با مالکین چاههای مجاز دارای اضافه برداشت، پیگیری و الزام به نصب کنتور هوشمند حجمی آب، اجرای مدیریت توأمان آب و برق با همکاری شرکت توزیع برق استان، اطلاعرسانی شرایط منابع آبی به بهرهبرداران، کنترل بهرهبرداری چاههای صنعت و خدمات، تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه مشمول قانون تعیین تکلیف، از جمله فعالیتهای مهم این حوزه کاری در شهرستان کلاله بوده است.
وی گفت: براساس پیگیریهای انجام شده ۵۰ درصد چاههای کشاورزی مجاز کلاله مجهز به کنتور هوشمند حجمی بوده که بالغ بر ۵۰ درصد این اقدام در دولت سیزدهم صورت پذیرفته است.
گفتنی است سایر اعضای شورای حفاظت شهرستان کلاله هم به گزارشاتی در خصوص وضعیت کشت بهاره، کنتورهای فهام و نحوه دریافت سوخت ارائه کردند.