به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی، سیدعقیل مرتضوی مدیرعامل این شرکت در این نشست گفت: برای رفع چالشهای تأمین آب شرب شهر بجنورد راهکارهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در دستور کار است.
وی تصریح کرد: تأمین آب از سد شیرین دره با استفاده از آبگیر سطحی شناور در مواقع بحرانی، تأمین آب از منابع آب زیرزمینی پلنگ دره و چاههای پتروشیمی و همچنین اجرای طرح انتقال آب زیرزمینی سرانی به شهرها، به ترتیب راهکارهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت هستند.
مرتضوی گفت: به دلیل کم بارشی مداوم طی سالهای اخیر در استان، شهرهای بجنورد، شیروان و اسفراین در ماههای گرم سال معمولا با کمبود تأمین آب مواجه هستند که برای پیشگیری از بروز مشکل در سال جاری، نشستهای لازم با همکاران شرکت آب و فاضلاب تشکیل و تدابیر لازم اندیشیده شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی خاطرنشان کرد: حدود ۷۰ درصد استان در منطقه نیمه خشک و ۲۲ درصد استان نیز در منطقه خشک بیابانی قرار دارد و تغییر اقلیم و بروز خشکسالی نیز بر مسایل محدودیت منابع آب در استان دامن زده است.
وی بیان داشت: براساس بررسیهای اولیه، نیاز آبی استان برای افق سال ۱۴۵۰ به مقدار یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب برآورد شده است که با توجه به منابع آب موجود، حدود ۴۰۰ میلیون متر مکعب کمبود آب در استان وجود دارد.
مرتضوی توضیح داد: تأمین آب از طریق اجرای پروژههای سازگاری با کم آبی، استفاده از پساب تصفیهخانههای فاضلاب استان، تأمین آب از منابع زیرزمینی کارستی و تأمین آب از پروژههای انتقال آب از دریا در دستور کار است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی با اشاره به ذخایر آب موجود در سدهای استان گفت: در شرایط کنونی تنها ۲۳ درصد مخازن سدهای استان آب دارد و به دلیل اهمیت تأمین آب شرب شهرها، بخش عمده این آب نیز برای تامین آب شرب شهرها بلوکه شده است.