جمعه, 2 آذر 1403
مشروح خبر :: سد الغدیر ساوه ۱۰ درصد آب دارد/ مدیریت مصرف مهمترین راهکار برای حفظ منابع آبی است

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1408

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1410

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1412

Deprecated: DOMElement::setAttribute(): Passing null to parameter #2 ($value) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1675

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای استان:

سد الغدیر ساوه ۱۰ درصد آب دارد/ مدیریت مصرف مهمترین راهکار برای حفظ منابع آبی است

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای مرکزی گفت: علیرغم بارندگی‌هایی که اتفاق افتاد در حال حاضر سد الغدیر ساوه که وظیفه تأمین آب شرب این شهر و ۲۳ هزار هکتار از باغات پایین دست را برعهده دارد، ۲۷ میلیون مترمکعب ذخیره آبی دارد که شامل ۱۰ درصد پرشدگی است و سد کمال صالح نیز ۲۷ میلیون ذخیره آبی دارد که ۲۹ درصد آن پر است.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی، حسین اسدی سرپرست شرکت در نخستین جلسه شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان در تشریح وضعیت بارندگی‌های استان مرکزی اظهار داشت: میانگین بارش استان مرکزی در سال آبی جاری (اول مهرماه ۱۴۰۲ لغایت ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۳)، ۲۰۲ میلیمتر است که نسبت به سال گذشته حدود ۹.۸ درصد افزایش و نسبت به آمار بلند مدت حدود ۱۴.۲ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

اسدی با اشاره به اینکه چهارمین سال پیاپی خشکسالی را در استان تجربه می‎‌کنیم و وضعیت ذخیره منابع آبی و سطحی  در استان مناسب نیست، ادامه داد: علیرغم بارندگی‌هایی که اتفاق افتاد در حال حاضر سد الغدیر ساوه که وظیفه تأمین آب شرب این شهر و ۲۳ هزار هکتار از باغات پایین دست را برعهده دارد، ۲۷ میلیون مترمکعب ذخیره آبی دارد که شامل ۱۰ درصد پرشدگی است و سد کمال صالح نیز ۲۷ میلیون ذخیره آبی دارد که ۲۹ درصد آن پر است.

وی گفت: کسری مخزن تجمعی آبخوان های آبرفتی استان در حدود ۵.۷ میلیارد مترمکعب است یعنی اگر حجم سد کمال صالح را ۱۰۰ میلیون مترمکعب در نظر بگیریم به اندازه ۵۷ برابر این سد ما کسری مخزن داریم و سالیانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب نیز به این کسری مخزن اضافه می‌شود.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای مرکزی تأکید کرد: بیش از ۸۷ درصد کسری مخزن تجمعی آبخوان های استان مربوط به ۴ دشت کمیجان، زرند، ساوه و اراک است و این امر چالش هایی چون عدم دسترسی به منابع آبی، فرونشست و در نتیجه از بین رفتن سدهای آب زیرزمینی را در پی دارد؛ به طوری که دشت ها دیگر قادر به ذخیره آب نخواهند بود.

وی با اشاره بحث مدیریت توأمان آب و برق خاطرنشان کرد: شیوه‌نامه‌ای از وزرت نیرو ابلاغ شده است که اگر بهره‌برداران چاه‌های کشاورزی مصرف برق چاهشان از ۱.۷ برابر (مصوبه سال گذشته) بیشتر بشود، برق چاه آنان به طور خودکار توسط شرکت توزیع برق قطع خواهد شد.

اسدی گفت: تأمین آب شرب اولویت اصلی این شرکت می باشد که با توجه به برنامه ریزهای صورت گرفته که امیداوار هستیم در هیچ یک از شهرهای استان مشکل حادی در این زمینه نداشته باشیم.

وی ادامه داد: همچنین در این جلسه بر جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز با محوریت فرمانداران و حمایت همه دستگاه‌های مربوطه تأکید شد.

سرپرست شرکت آب منطقه ای مرکزی تأکید کرد: تسریع در اجرای پروژه‌های آبرسانی نیازمند همراهی و تعامل تمامی دستگاه‌های اجرایی،  و نظارتی با این شرکت است تا با نگاه ویژه به حوزه آب بتوانیم اثرات منفی خشکسالی بر استان را کاهش دهیم.

وی در پایان از تمامی مردم بخصوص کشاورزان خواست که در امر مدیریت مصرف کوشا باشند تا با یاری خداوند بتوانبم از این پیک هم گذر کنیم.

کد خبر: 73032
  تاریخ خبر : 1403/01/21
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/01/22
 کمال آبادی
 224