در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان عنوان شد؛
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای گلستان، ششمین جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان در استانداری گلستان برگزار شد. در این جلسه در خصوص صرفهجویی در مصارف آب در همه بخش ها به ویژه کشاورزی توسط دستگاه های عضو کارگروه و عموم مردم تاکید شد.
در این جلسه مهیائی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان با بیان اهمیت برگزاری شورای حفاظت از منابع آب به مصوبات ۱۰۹ بندی جلسه فروردین سال ۱۴۰۲ در دفتر استاندار گلستان اشاره کرد و گفت: این مصوبات در حوزه آب بسیار کامل است و باید همه بندهای آن پیگیری و به مرحله اجرا برسد.
وی در ادامه افزود: جهاد کشاورزی امسال هم نسبت به کاهش سطح کشت برنج در استان اقدام کند و از طرفی توسعه کشت گلخانهای در دستور این سازمان باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان در ادامه بیان کرد: لزوم حفظ و صیانت از منابع آب استان با اطلاع رسانی عمومی در خصوص صرفه جویی در مصارف آب در همه بخش ها به ویژه کشاورزی توسط دستگاه های عضو کارگروه و مردم ضروری است.
ایرج حیدریان مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان اظهار کرد: از ابتدای سال آبی تا کنون با بارش های مناسب، به میزان ۲۹۵ میلیون متر مکعب ذخیره آبهای زیرزمینی استان بهبود یافت که البته همچنان نسبت به دراز مدت با افت ۳۱۳ میلیون متر مکعبی رو به رو هستیم.
وی بیان کرد: در ۲۷ اسفند ماه ۲۷ درصد حجم سدهای استان دارای آب است که نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش را نشان می دهد.
حیدریان در ادامه از کنتوردار کردن ۱۳۳۰ حلقه چاه در استان طی سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: طی همین مدت ۴۵۰ حلقه چاه غیر مجاز در استان مسدود شده است و از حفر ۲۱۰ حلقه چاه غیرمجاز جدید با اقدامات طرح تعادل بخشی جلوگیری شده است.
وی افزود: توسعه کشتهای گلخانهای در اراضی کشاورزی در راستای بهبود بازده مصرف آب، تاکید بر مصوبه قبلی شورا مبنی بر جلوگیری از ارائه هر گونه خدمات توسط دستگاه های اجرایی مرتبط به چاه های آب کشاورزی و صنعتی فاقد پروانه بهره برداری معتبر و کنتور هوشمند، کشت شالی صرفا در اراضی نسق استان و نیز به روش خشکه کاری و با نصب کنتور هوشمند از طریق منابع آب زیرزمینی از جمله مصوبات این شورا در روزهای پایانی سال بود.
گفتنی است در این جلسه مقرر شد، پروانه حفر چاه جدید برای واحد های صنعتی پس از تایید پیشرفت فیزیکی حداقل ۶۰ درصدی توسط ارگان مربوطه توسط آب منطقه ای صادر شود.