مدیرعامل شرکت آب منطقهای سیستان و بلوچستان خبر داد:
به گزارش شبکه خبری آب ایران، محمد امین بارانی مدیرعامل شرکت آب منطقهای سیستان و بلوچستان به تشریح میزان بارندگیها در پایین دست سدهای زیردان، پیشین، شیکلک و خیرآباد گفت: آمار ثبت شده در ایستگاههای جنوب استان نشان میدهد از ۶ تا ۱۱ اسفند، بارندگی بیشتر از نرمال بوده است.
وی افزود: در بالا دست سد زیردان بارندگی در ایستگاه لوریانی ۱۴۵ میلیمتر و در ایستگاه پیرسهراب در ۵۰ کیلومتری پایین دست سد زیردان ۲۲۴ میلیمتر به ثبت رسیده است درحالی که بارندگی سالیانه این منطقه ۱۱۰ میلیمتر است.همچنین در ایستگاه جگیگور ۱۸۸ میلیمتر و در باهوکلات در پایین دست سد پیشین ۲۱۶میلیمتر باران باریده که بیشتر از دو برابر متوسط سالیانه در منطقه است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سیستان وبلوچستان ادامه داد: درپی هشدارهای هواشناسی مبنی بر وقوع بارندگیهای شدید درجنوب استان سیستان و بلوچستان، اکیپهای فنی شامل مدیران وکارشناسان سدهای مخزنی درمحل مستقر وطبق دستورالعمل اجرایی سد مبادرت به پایش بارش کردند.
وی اضافه کرد: در همین راستا علاوه در کنار صدور هشدار به مراجع مربوطه و مردم منطقه با هدف ایجاد ظرفیت ومدیریت آبگیری مخازن و کنترل سیلاب ورودی به سدهای پیشین، زیردان، شی کلک و خیرآباد، تخلیه مخازن سدها طبق برآورد حاصل از بارندگی در بالادست به میزان ورودی سیلاب در دستور کار قرار گرفت و این امر به نسبت ورود سیلاب به مخازن سدها ادامه پیدا کرد.
بارانی تاکید کرد: پیشبرد این مهم موجب شد از شدت سیلابهای مخرب و ویرانگر کاسته و سیلاب به آرامی درمسیر طبیعی جریان پیدا کند ومانع از تخریب وخسارت بیشتر در پایین دست شود.
وی درباره اقدامات وزارت نیرو برای ذخیرهسازی و کنترل این سیلابها خاطرنشان کرد: مطالعات اولیه برای ساخت سدهای مخزنی در شهرستانهای چابهار و کنارک انجام شده که مهمترین آنها سد کاریانی، سد ترادان، سد بزرک باهوکلات و افزایش ارتفاع سدپیشین است که امیدواریم با تخصیص اعتبارات مورد نیاز شاهد آغاز عملیات اجرایی آنها باشیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سیستان وبلوچستان یادآور شد: از دیگر اقدامات این شرکت دراین راستا میتوان به لایروبی مستمر رودخانههای باهوکلات، کاجو، سردگان و کاریانی و بازگشایی آنها اشاره کرد که دراین سیلاب باعث کاهش خسارت شد.