به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی آب منطقهای فارس، سیاوش بدری مدیرعامل این شرکت در نشست هماندیشی و کارگاه آموزشی مربیان میانی طرح داناب، نکاتی در راستای ترسیم سیمای آب این استان بیان و بر اهمیت توجه به شیوههای مختلف مدیریت مصرف آب در سطوح مختلف تاکید کرد.
وی با یادآوری اینکه امروز تامین آب در جهان به یک چالش جدی بدل شده است افزود: وضعیت بارش در کشور ایران به دلیل قرار گرفتن در اقلیم خشک و نیمه خشک پایینتر از میانگین جهانی است، لذا همه مردم باید تمام تلاش خود را بر مدیریت مصرف گذاشته تا بتوانیم خود را با وضعیت موجود سازگار کنیم.
بدری گفت: استان فارس ۹ سد در حال بهرهبرداری دارد و مجموع آب موجود در این سدها، حدود ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب است که ۷۳۰ میلیون مترمکعب آن قابل استفاده میباشد.
رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقهای فارس اضافه کرد: مهمترین راهکار در بحث مدیریت مصرف آب، اقدامات و برنامههای فرهنگی است؛ همچنین یکی از اثرگذارترین و زیرساختیترین این برنامهها، طرح ارتقاء سواد آبی یا همان "داناب" است که با محوریت آب منطقهای و آموزش و پرورش دنبال میشود.
وی خاطرنشان کرد: استان فارس با هماهنگی و همراهی خوب آموزش و پرورش و آب منطقهای فارس، در اجرای طرح داناب سال تحصیلی گذشته امتیاز ۱۰۰ که بالاترین رتبه در کشور است را کسب کرده است و با توجه به تداوم این همکاری و تلاش، امیدوار هستیم شاهد رشد و گسترش اثربخشی آن در سال تحصیلی جاری نیز باشیم.
مدیرعامل آب منطقهای فارس همچنین با یادآوری اینکه از امسال در این استان، علاوه بر مقاطع متوسطه اول و دوم، مقطع دوم ابتدایی نیز به طرح داناب اضافه شده است، گفت: هدف از این اقدام، بسط طرح داناب و ارتقاء سوادآبی و گسترش فرهنگسازی پیرامون مصرف بهینه آب بوده است.
در ادامه این جلسه، فرشید قاسمی، مدیرکل آموزش و پرورش فارس نیز طی سخنانی، به اهمیت فرهنگسازی در زمینه مصرف بهینه آب پرداخت و گفت: اهمیت آب و چگونگی مصرف آن را میتوان در اذهان جامعه نهادینه کرد.
قاسمی، با اشاره به اینکه هر واژه و رفتاری که به بخش ناخودآگاه ذهن انسان راه یابد، ماندگار شده و منجر به تغییر شیوه و نگاه فرد خواهد شد، لذا بر لزوم ثبت واژه آب به عنوان یکی از عناصر اصلی حیات، در بخش ناخودآگاه ذهن با بهرهگیری از توان معلمان تاکید کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش فارس از فرهنگیان حاضر در این نشست خواست که علاوه بر دانشآموزان، مباحث مرتبط با طرح داناب را در مناسبتها و برنامههای مختلف برای والدین آنها و دیگر گروههای جامعه، توضیح داده و تشریح کنند و در مسیر آگاهسازی و حساس سازی شهروندان نسبت به آب، کوشا باشند.
در ادامه نشست، کارگاه آموزشی پروژه داناب و گسترش سواد آبی توسط کارشناس شرکت مشاور آغاز شد و وضعیت منابع آب کشور و استان فارس و چگونگی آگاه سازی و فرهنگ سارزی در مصرف بهینه آب به منظور انتقال به دانش آموزان ارائه شد.
در پایان سیاوش بهروز مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای، باروری ابرها و روشهای مختلف انجام آن و نیز ضریب تاثیر بارور کردن ابر در افزایش بارش و زمان و مکان آن توضیحات مبسوطی ارائه داد .
جلسه پرسش و پاسخ برنامه انتهایی نشست هماندیشی و کارگاه آموزشی طرح داناب بود و در خلال آن به تک تک سوالات دبیران پاسخ لازم داده شد.
لازم به ذکراست پروژه طرح ارتقاء سواد آبی (داناب) از سنوات گذشته با مشارکت اداره کل آموزش و پرورش توسط شرکتهای آب منطقهای به منظور فرهنگسازی مصرف بهینه آب برگزار شده است و نیز به صورت مستمر ادامه دارد.