پنجشنبه, 8 آذر 1403
مشروح خبر :: عملیات اجرایی سد دهرود دشتستان با حضور معاون رئیس جمهور آغاز شد

بهار خدمت در بهار انقلاب/۴۵

عملیات اجرایی سد دهرود دشتستان با حضور معاون رئیس جمهور آغاز شد

در مراسمی با حضور محسن منصوری معاون اجرایی رئیس جمهور، عملیات اجرایی سد دهرود شهرستان دشتستان با اعتبار پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال آغاز شد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای بوشهر، محسن منصوری معاون اجرایی رئیس جمهور در مراسم آغاز عملیات اجرایی سد دهرود شهرستان دشتستان استان بوشهر اظهار کرد: ما بدهکار همیشگی تاریخ به مردم محروم، عشایر غیور و بویژه عشایر منطقه ارم شهرستان دشتستان هستیم که در هشت سال جنگ تحمیلی نقشی بی بدیل ایفا کردند.

معاون اجرایی رییس جمهور افزود: امید است به خدمات مورد مطالبه این منطقه سرعت و شتاب لازم داده شود.

محسن منصوری با اشاره به تأمین اعتبارات پروژه‌های سد دهرود از اعتبارات نفت خاطرنشان کرد: از همه ظرفیت‌ها برای تسریع در تکمیل این پروژه‌ها استفاده خواهیم کرد

معاون اجرایی رئیس جمهور تصریح کرد: در بوشهر قهرمان همزمان با دهه مبارک فجر یکهزار و ۸۰۰ طرح با ۱۵۰ هزار میلیارد تومان افنتاح و یا عملیاتی شده است.

وی دهه فجر را فرصت مناسبی برای بیان دستاوردها و تکمیل پروژه‌های بر جای مانده دانست و اضافه کرد: تکمیل سد دهرود و تعریض جاده نمازگاه ارم از مطالبات مهم مردم بوده که اکنون در مسیر تحقق قرار دارد.

سد دهرود پاسخ به مطالبه دیرینه مردم منطقه است

استاندار بوشهر در مراسم شروع عملیات اجرایی سد دهرود شهرستان دشتستان گفت: در سفر نخست رئیس دولت سیزدهم به استان بوشهر و در زمان بازدید از نخلستان های تنگستان و کارگاه راه‌آهن بوشهر – شیراز، جمعی از ساکنان بخش ارم برای مطالبه‌گری نسبت به احداث سد دهرود اقدام کردند.

احمد محمدی زاده افزود: به دنبال این مطالبه‌گری و با دستور رئیس جمهور، احداث سد در مصوبه‌های سفر قرار گرفت تا اعتبار موردنیاز آن تامین شود.

وی اظهار داشت: منطقه ارم دچار افت شدید منابع زیرزمینی است و کشاورزی در این منطقه به رکود افتاده که احداث سد تنها راه بهبود وضعیت کشاورزی است.

احمد محمدی زاده افزود: تامین آب شرب و کشاورزی منطقه ارم از مطالبات دیرینه مردم بوده که اجرای این سد، گامی در بهبود وضعیت آب شرب و کشاورزی است.

استاندار بوشهر گفت: سد دهرود از نوع بتنی CSG است که تمام ملاحظات زیست محیطی در آن رعایت می شود.

محمدی زاده ابراز داشت: سد دهرود دارای ارتفاع ۲۶ و طول ۳۴۰ متر و‌ حجم مخزن ۱۱ میلیون متر مکعب خواهد بود.

وی تصریح کرد: سد دهرود یکی از پروژه‌های مصوب سفر ریاست جمهوری است که در یکی از مناطق متأثر از خشکسالی و افت سطح آب‌های زیر زمینی احداث خواهد شد.

نهضت سدسازی در استان بوشهر ادامه دارد

علی محمدی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای بوشهر نیز در این آیین اظهار کرد: سد دهرود در بخش ارم شهرستان دشتستان ساخته می شود تا یکی از آسیب پذیرترین نقاط استان بوشهر از نظر منابع آب به شرایطی پایدار و قابل اتکا دست یابد.

وی افزود: دشت هرود-تنگ ارم با افت بیش از ۱۶ متری سطح ایستابی، در وضعیت ممنوعه بحرانی قرار دارد و این امر باعث شده تا اشتغال، اقتصاد و اکوسیستم منطقه تحت تاثیر زیادی قرار گیرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای بوشهر گفت: با توجه به تغییرات رژیم بارندگی و کمتر شدن دوره بارش، رواناب های حاصل از سیلاب های فصلی این منطقه بدون بهره برداری از دسترس خارج می شده و تأمین آب شرب و کشاورزی دهرود ۴۵۵ کیلومتر مربع با چالش‌های فراوانی روبرو بوده است.

محمدی عنوان کرد: با انجام مطالعات و بررسی شرایط هیدرولوژیک منطقه، پتانسیل ساخت یک سد مخزنی در یکی از حوزه های داخلی شناسایی شده و در دستور کار این شرکت قرار گرفت.

وی اظهار کرد: پیرو سفر اول ریاست محترم جمهور، احداث سد دهرود نیز با پیگیری استاندار بوشهر به عنوان یکی از نیازهای مهم شهرستان دشتستان و مطالبه مردمی در این شهرستان، به عنوان یکی از مصوبات سفر قرار گرفت تا فرآیند آغاز عملیات اجرایی این سد تسریع شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای عنوان کرد: این سد با حجم مخزن ۱۱ میلیون مترمکعب، از نوع بتنی CSG است و در حوزه آبریزی به وسعت ۴۵۵ کیلومتر مربع ساخته می شود.

محمدی افزود: ارتفاع سد دهرود ۲۶ متر و طول تاج آن ۳۶۰ متر است و با توجه به جمعیت منطقه پیرامونی، تامین آب شرب روستاهای مجاور از طریق این سد امکان پذیر خواهد شد.

وی تصریح کرد: احیاء و رونق مجدد کشاورزی و مشاغل وابسته به آن، توسعه کشاورزی صنعتی در قالب گلخانه‌ها، ایجاد صنایع کوچک و در نهایت بهبود شرایط اقتصادی منطقه از جمله اهداف ساخت این سد است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای بوشهر اظهار کرد: برآورد اولیه اعتبار این پروژه ۴۰۰ میلیارد تومان است و با توجه به عملیات تکمیلی و زیرساخت‌های ضروری در طول دوره ساخت و بهره برداری، اعتبار مورد نیاز پروژه حدود ۵۵۰ میلیارد تومان ارزیابی می‌شود.

کد خبر: 72018
  تاریخ خبر : 1402/11/23
 علی پورخیری
 420