در نشست شورای حفاظت منابع آب و سازگاری با کم آبی تأکید شد؛
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای فارس، نشست شورای حفاظت از منابع آب و سازگاری با کم آبی با حضور استاندار فارس، معاون هماهنگی امور عمرانی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای فارس و مدیران دستگاههای مسئول برگزار شد.
سیاوش بدری مدیرعامل آب منطقهای و دبیر این نشست با تأکید بر لزوم شتاب بخشی به تجهیز چاههای آب کشاورزی و صنعت به کنتورهای هوشمند اظهار داشت: تنها راه کنترل اضافه برداشت از منابع آب نصب کنتور هوشمند است؛ برخی دستگاهها از جمله شهرداری شیراز برای پایش برداشت آب از سفرههای زیرزمینی درخواست نصب کنتور داشتهاند که قابل تقدیر است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای فارس، نصب کنتور هوشمند برای مدیریت هر چه بهتر منابع آب را بسیار ضروری دانست و گفت: دستگاههای متولی امر مهم صنعت استان در برنامهریزی تجهیز کلیه چاههای صنعتی استان به ابزار اندازهگیری شتاب بیشتری داشته باشند.
وی در ادامه بر لزوم استفاده از کنتور هوشمند در گلخانهها هم تاکید و به موضوع فرونشستها ناشی از برداشت بیرویه از منابع آب اشاره کرد و گفت: در زمینه فرونشست زمین و پایش و کنترل آن مطالعات خوبی انجام شده، برنامه نصب کنتور هوشمند برای ۱۰ هزار حلقه چاه کشاورزی در مناطق دارای نرخ فرونشست بیشتر تدوین شده و اجرای آن نیاز به تسهیلات دارد.
بدری خاطرنشان کرد: در بحث تجهیز همه چاههای کشاورزی به کنتور هوشمند اعتبار قابل توجهی نیازمند است که سازمان مدیریت و برنامه ریزی با مشارکت بانکهای عامل میتوانند در تامین منابع مالی بصورت تسهیلات کشاورز عزیز و زحمتکش را کمک رسان باشند.
کرامتالله کریمی مزیدی معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای فارس نیز گزارشی از مدیریت توامان مصرف آب و برق ارائه داد و گفت: مدیریت توامان آب و برق شروع شده و با همکاری شرکتهای توزیع برق شیراز و توزیع برق استان اضافه برداشت از چاههای پروانهدار برقدار شده رصد میشود.
وی افزود: شرکتهای توزیع کنتورهای رویتپذیر و کنترلپذیر دارند؛ حدود ۳۹ هزار حلقه چاه در مناطق مختلف استان به کنتور فهام مجهز هستند. در این چاهها اشتراکهای آب و برق مشخص هستند و میزان مصرف برق و آب استحصالی چاهها قابل رصد است.
کریمی مزیدی در ادامه با بیان اینکه اجرای طرح مدیریت توامان آب و برق با موفقیت آغاز شده است گفت: بررسیها بیانگر آن است که برخی چاههای پروانهدار، آب بیشتر برداشت میکنند، مدیریت توامان آب و برق با جلوگیری از اضافه برداشتها موجب میشود اقدامات به عدالت نزدیک شود، وی در پایان گفت در طرح مدیریت توامان مصرف آب و برق چاههای بد مصرف و پر مصرف شناسایی شده اند و تمهیداتی به منظور جلوگیری از برداشت های بی رویه اندیشیده شده است.
محمدهادی ایمانیه استاندار فارس در این نشست بر لزوم هماهنگی بین دستگاههای مرتبط برای مدیریت برداشت از چاهها تأکید کرد و گفت: برای تجهیز چاههای کشاورزی به ابزار اندازهگیری، این موضوع به عنوان اولویت دنبال شود، اگر منابع و تسهیلات بانکی اختصاص یابد، کشاورزان قطعا از تسهیلات استقبال خواهند کرد.