به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی آب منطقهای لرستان؛ داریوش حسن نژاد ضمن اعلام این خبر افزود: برای تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت همچنین کنترل منابع آبهای زیرزمینی، نیاز به طرحهای اضطراری آب و برنامهریزی جدی در این خصوص است تا بتوانیم علیرغم کاهش نزولات آسمانی و تدام کم بارشی از این بحران به نوعی عبور کنیم.
وی عنوان کرد: در بخش تامین آب شرب در حال حاضر شیوه نامههایی به صورت طرحهای اضطراری آب از وزارت نیرو، مدیریت منابع آب ایران و شرکت آب و فاضلاب کشور تنظیم و به شرکتهای آب منطقهای و آب و فاضلاب استان ابلاغ شده است. از سوی دیگر در بخش کشاورزی، وزارت نیرو رویکرد جدیدی را اعمال نموده است و در این رویکرد سه برنامه دنبال میشود که علاوه بر طرحهای سازهای درحال انجام، در بحث نرم افزاری و اصلاح روشهای تامین آب مهمترین و اولویتدارترین این برنامهها، استفاده از شیوه نامه ی ابلاغ شده حفظ و صیانت از آبهای زیرزمینی میباشد.
وی افزود: دراین طرح وزارت نیرو در جهت مدیریت بهتر، شیوه نامه سیستم توامان آب و برق یعنی مدیریت همزمان آب و برق را ابلاغ کرده است که روشی نوین در کنترل میزان مصرف است. دراین شیوه نامه، هماهنگی بین شرکتهای آب منطقهای، توزیع برق و جهاد کشاورزی صورت گرفته است و افزون بر این سیستم ساماب و ساپاد در جهت مدیریت هم زمان آب و برق که به صورت برخط و آنلاین رصد می شود راه اندازی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان ابراز داشت: این طرح هرگز باعث محدودیت کشاورزان نخواهد شد و فقط در راستای توزیع عادلانه آب و برای جلوگیری از سوء برداشت آب صورت میگیرد، علاوه براین جداسازی آب شرب از فضای سبز را هم در دستور کار قرار داده که دراین راستا شهرداری شهرستان بروجرد پیشرو این طرح و اولین شهرداری در غرب کشور میباشد. این طرح از پساب تصفیهخانه تهیه میشودو بصورت بهداشتی برای مصارف فضای سبز استفاده خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان تصریح کرد: مورد دیگری که وزارت نیرو پیگیری نموده است استفاده از پساب در صنعت است که طبق بند ع تبصره ۸ قانون بودجه، وزارت نیرو صنایع پرآب بر را مدیریت نماید.
وی ادامه داد: براساس آمار سازمان هواشناسی میزان بارش در سطح استان تاکنون درحدود ۱۱۴ میلیمتر بوده است وکمترین بارشها مربوط به شهرستانهای ازنا و الیگودرز در حوضه آبریز کارون و بیشترین بارشها مربوط به شهر خرم آباد، روستای ریمله و ایستگاه کشور، در حوضه آبریز کرخه میباشد.
حسننژاد اظهار داشت: همچنین متوسط روان آبهای استان در آذر ماه سالجاری نسبت به سال گذشته ۳۲درصد افزایش و نسبت به دوره بلند مدت ۶۲درصد کاهش را نشان میدهد و نیز از حجم ذخیره سازی ۲۰۸میلیون مترمکعب آب شش سد درحال بهرهبرداری استان، در حال حاضر ۵۵ میلیون متر مکعب آب موجود است.
در پایان حسننژاد به حوزه تخصصی شرکت آب منطقهای اشاره و عنوان کرد: به لطف خداوند متعال و تلاش همکاران در حوزه آب، امسال دو سدرا آماده آبگیری داریم که امیدواریم در دور دوم سفر ریاست محترم جمهوری به استان، شاهد آبگیری این دو سد باشیم.