پنجشنبه, 8 آذر 1403
مشروح خبر :: لزوم همکاری دستگاه‌های اجرایی برای تسریع در روند تکمیل سد نم‌رود

رئیس جمهور در بازدید از سد نم رود مطرح کرد:

لزوم همکاری دستگاه‌های اجرایی برای تسریع در روند تکمیل سد نم‌رود

رئیس جمهور در بازدید از سد نم رود بر لزوم همکاری همه دستگاه‌های اجرایی مرتبط جهت تسریع در روند تکمیل سد نم رود تاکید کرد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای تهران، سید ابراهیم رئیسی در بازدید از سد نم‌رود که با حضور علی‌اکبر محرابیان وزیر نیرو، علیرضا فخاری استاندار، بهزاد پارسا مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران و هیات همراه  انجام شد، اظهار کرد:  کار ساخت سد نم‌رود از سال ۸۴ آغاز شده و نباید تاکنون به طول می‌انجامید.
رییس جمهور افزود: بنابراین همکاری دستگاه‌های اجرایی مرتبط همچون استانداری و فرمانداری شهرستان در راستای جا به جایی و تملک اراضی روستای سله‌بن به منظور تسریع در بهره‌برداری از سد نم‌رود لازم و ضروری است.

پروژه سد نم‌رود در مرحله پایانی است/ ساخت روستای جدید در منطقه با همکاری بنیاد مسکن
همچنین در این بازدید علی اکبر محرابیان وزیر نیرو با اشاره به این که پروژه ساخت سد نم‌رود در مراحل پایانی است، ابراز امیدواری کرد با تامین اعتبار مورد نیاز و حل مسائل موجود، این سد مهم در شرق تهران به زودی به بهره‌برداری برسد.
وی توضیح داد: افتتاح و بهره‌برداری از این سد نقش بسیار مهمی در تامین آب کشاورزی، صنعت و شرب در شهرستان فیروزکوه و سمنان ایفا می‌کند.
وزیر ادامه داد: پس از سال‌ها توقف در روند اجرای این طرح، در سال  جاری تکمیل این پروژه مجدداً از سرگرفته شد، طی بازدیدی که سال گذشته انجام شد تصمیم‌های مهمی درباره پروژه اتخاذ شد و خوشبختانه سد در مرحله تکمیل نهایی است.
محرابیان با بیان اینکه بخش‌های کوچکی از سرریز باقی‌مانده که به زودی به پایان می‌رسد، تصریح کرد: مهم‌ترین مانع بهره‌برداری، موضوع تملک اراضی باقی‌مانده روستای سله بن دریاچه سد است که نیازمند تامین اعتبارات است.
وزیر نیرو گفت: ۷۵ تا ۸۰ درصد اراضی تملک شده است و با اعتبارات پیش‌بینی شده، ساخت روستای جدید با همکاری بنیاد مسکن به اتمام می‌رسد.
وی افزود: بخشی از اراضی با اراضی جدید تعویض شده  و بخشی نیز به صورت نقدی خریداری می‌شود  تا به زودی شاهد افتتاح این سد در پایان سال آینده باشیم.

نقش مهم سد نم رود در منابع و مصارف آب

بهزاد پارسا مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران نیز در این بازدید با بیان اینکه این سد از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: همه توان شرکت آب منطقه‌ای تهران جهت تکمیل هرچه سریع‌تر آن به کار گرفته می‌شود، همچنین این سد ظرفیت تنظیم آب به میزان سالانه ۱۲۰ میلیون مترمکعب را دارا بوده و آب مورد نیاز حدود ۳۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی را تامین خواهد کرد.

وی پیشرفت فیزیکی بدنه سد را ۹۹ درصد عنوان کرد و گفت: فعالیت‌های مربوط به تکمیل تاسیسات جانبی و جاده‌های جایگزین (به طول ۱۸ کیلومتر شامل جاده ارجمند ۶ کیلومتر، جاده سلمان ۷ کیلومتر و جاده دریابک ۵ کیلومتر)  در درست تکمیل است.

پارسا همچنین توضیح داد: حریم دریاچه سد مذکور مساحتی بالغ بر هزار هکتار را در بر می‌گیرد که حدود ۶۴۴ هکتار از مساحت یاد شده جزو مستثنیات بوده و می‌بایست تحت تملک شرکت آب منطقه‌ای تهران قرار گیرد که از این مساحت، حدود ۵۳۰ هکتار تملک شده و حدود ۱۱۴ هکتار آن باقی مانده که عمدتا متعلق به اراضی کشاورزی و روستای سله بن است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران در خصوص هزینه‌های احداث این سد گفت: کل هزینه‌های صورت گرفته از سال ۱۳۸۴ تاکنون شامل تملک و ساختمان نم رود بالغ بر ۸۲۰ میلیارد تومان بوده و اکنون این طرح جهت تکمیل پروژه و تملک اراضی باقیمانده نیازمند مبلغ ۳۵۰۰ میلیارد تومان می باشد.

وی ادامه داد: همچنین برنامه جابه‌جایی روستای سله بن در قالب مبادله تفاهم نامه میان شرکت آب منطقه‌ای تهران و بنیاد مسکن و همراهی و همکاری مردم  این روستا در دست اقدام است.

پارسا در انتها خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت بارش‌های کشور و استان تهران و خشک‌سالی‌های پی در پی وجود این منابع می‌تواند در مدیریت منابع و مصارف و عبور از تنش و بحران‌های پیش رو نقش مهمی را ایفا نماید.

گفتنی است، سد نم‌رود بر روی رودخانه نم‌رود در ۱۸ کیلومتری شمال‌غرب شهرستان فیروزکوه و حدود ۲ کیلومتری پائین دست روستای سله‌بن به منظور تأمین بخشی از نیاز آب کشاورزی دشت‌های گرمسار، ایوانکی و چزکین، آب شرب و صنعت شهرستان گرمسار و توابع و همچنین نیاز آبی صنعت شهرستان فیروزکوه در حال احداث می باشد.

کد خبر: 71482
  تاریخ خبر : 1402/10/28
  آخرین به‌روزرسانی : 1402/10/30
 شیخ الاسلامی
 126