جمعه, 2 آذر 1403
مشروح خبر :: پمپاژ از تونل سوم کوهرنگ واقع در اصفهان به‌زودی آغاز می‌شود

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1408

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1410

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1412

Deprecated: DOMElement::setAttribute(): Passing null to parameter #2 ($value) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1675

مدیرحوضه آبریز رودخانه زاینده‌رود و حوضه‌های جنوب‌غربی فلات:

پمپاژ از تونل سوم کوهرنگ واقع در اصفهان به‌زودی آغاز می‌شود

مدیرحوضه آبریز رودخانه زاینده‌رود و حوضه‌های جنوب‌غربی فلات گفت: برای تعادل منابع و مصارف حوضه آبریز زاینده رود، پمپاژ از تونل سوم کوهرنگ به‌زودی آغاز می‌شود.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان، علیرضا الماسوندی، مدیرحوضه آبریز رودخانه زاینده‌رود و حوضه‌های جنوب‌غربی فلات و معاون تلفیق و امور تنظیم‌گری شرکت مدیریت منابع آب ایران در نشست با تشکل‌های دانشجویی استان اصفهان ضمن بیان این مطلب افزود: طرح مطالعات جامع حوضه آبریز زاینده رود با پیش بینی برنامه‌ها و سناریوهای لازم برای به تعادل رساندن منابع و مصارف این حوضه انجام شد.

وی با اشاره به شاخص‌های حکمرانی خوب آب مانند شفافیت، مشارکت، قانون محوری، کارایی و مسئولیت‌پذیری در این مطالعات اظهار داشت: در طرح مطالعات جامع حوضه آبریز زاینده رود مسأله فرونشست زمین به‌طور مشخص در الویت است.

مدیرحوضه آبریز رودخانه زاینده‌رود تصریح کرد: فرونشست، مسائل محیط زیست و اقتصادی و اجتماعی در  مطالعات جامع حوضه آبریز زاینده رود لحاظ شده است.

الماسوندی ادامه داد: براساس این مطالعات جامع، برنامه‌های اقدام به‌طور پویا مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت  و برنامه تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری با مشارکت همه ذی‌نفعان و ذی مدخلان صورت می‌پذیرد.

وی با تأکید بر اینکه در این طرح همه‌ی ابعاد و جوانب حوضه آبریز زاینده رود در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: با توجه به حساسیت حوضه زاینده رود و تفاوت آن با حوضه‌های دیگر ترکیبی از مدل‌ها با همکاری استان‌های چهارمحال و بختیاری و اصفهان و از ظرفیت بیش از 160نفر از کارشناسان و متخصصان خبره صاحب نظر برای مطالعات استفاده شده است.

مدیرحوضه آبریز رودخانه زاینده‌رود اضافه کرد: با استانداردهای روز جهانی شش سناریو در این مطالعات تعریف شده تا طبق آن برای پاسخگویی به همه‌ی گروداران اقدامات لازم تدوین شود.

الماسوندی با تأکید بر اینکه مطالعات جامع فرابخشی است، افزود: برای پیاده‌سازی مطالعات جامع نیازمند اقدامات، همراهی و هماهنگی سایر دستگاه‌ها هستیم و اقدامات علاج بخشی به صورت کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای تعادل مصارف و منابع و به حداقل رساندن کسری منابع آب تبیین شدند.

مدیرحوضه آبریز رودخانه زاینده‌رود خاطرنشان کرد: در این مطالعات الگوهای کشت، نحوه برداشت آب، حقآبه‌های محیط زیست و کشاورزان، سهم آب شرب و صنعت و به عبارتی سهم تمام گروداران و ذینفعان لحاظ شده است.

وی همچنین به اقدامات و فعالیت‌های اخیر شرکت آب منطقه‌ای اصفهان اشاره کرد و افزود: استان اصفهان در نصب کنتورهای الکترومغانطیس بر روی چاه‌ها نسبت به گذشته شرایط مطلوبی دارد.

الماسوندی اضافه کرد: در استان اصفهان علاوه بر مدیریت برداشت از آب‌های زیرزمینی، برداشت از آب سطحی نیز نظامند است به نحوی که در پاییز سال‌جاری در زمان رهاسازی آب به‌طور کامل کلیه برداشت‌ها در طول مسیر رودخانه زاینده رود کنترل شد.

حسن ساسانی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان، در ادامه این نشست، ضمن قدردانی از حساسیت و مطالبه‌گری دانشجویان درباره مسائل آبی استان گفت: شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با دانشگاه‌های استان اصفهان در ارتباط متعامل است و قراردادهای مختلفی را در این راستا منعقد کرده تا از ظرفیت نخبگان برای پروژه ها آبی خود بهره‌مند شود.

وی با اشاره به سامانه پایش بر خط داده‌های منابع و مصارف آب استان افزود: مدیریت یکپارچه حوضه آبریز زاینده رود راهکار حل مسائل این حوضه است و تمامی آمار و اطلاعات به صورت شفاف در این مرکز قابل رصد است.

ساسانی از تمامی دغدغه مندان جامعه دانشگاهی استان در حوزه آب دعوت کرد برای بازدید از این سامانه و تعامل هر چه بیشتر با شرکت آب منطقه‌ای اصفهان در ارتباط باشند.

در ادامه این نشست، دانشجویان پرسش‌ها و پیشنهادهای خود با محوریت عدم بارگذاری جدید در حوضه زاینده رود و ارائه آمار و اطلاعات شفاف درباره وضعیت منابع آب را بیان کردند و  الماسوندی و ساسانی به سوالات آن‌ها پاسخ دادند.

 

کد خبر: 70955
  تاریخ خبر : 1402/10/06
  آخرین به‌روزرسانی : 1402/10/09
 پرستو ایران پور
 152