در بیست و هفتمین همایش دستاوردهای پژوهشی شرکت مدیریت منابع آب مطرح شد؛
به گزارش خبرنگار شبکه خبری آب ایران، بیست و هفتمین همایش ارائه دستاوردهای پژوهشی با محوریت کاربرد هوش مصنوعی در منابع آب در روزهای ۵ و ۶ دیماه ۱۴۰۲ با حضور مدیران، مهندسان و پژوهشگران حوزه آب از سراسر کشور به میزبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد.
در ابتدای این همایش، مجتبی نوری مدیرکل دفتر تحقیق، توسعه و فناوری اطلاعات شرکت مدیریت منابع آب ایران توضیحاتی در خصوص توسعه هوش مصنوعی و نقش آن در مدیریت منابع آب ارائه کرد.
فریده کرمزاده رئیس گروه پژوهش و نوآوری شرکت مدیریت منابع آب ایران ضمن حضور در این همایش با توضیح در خصوص انواع هوش مصنوعی و کاربرد آنها اظهار کرد: بشر امروز به ناچار باید در طول زندگی خود از انواع هوش مصنوعی بهره ببرد و اکنون قدرت این حوزه به قدری است که شرکتهای بزرگ دنیا نیز برای حضور در بازار رقابت جهانی از آن کمک میگیرند.
وی اهم برنامههای سال ۱۴۰۱ این شرکت در حوزه پژوهش را تشریح کرد و گفت: در سال گذشته شرکت مدیریت منابع آب ایران فعالیتهای مهمی را در حوزه پژوهش به انجام رسانده است که این فعالیتها شامل امضای تفاهمنامه مشترک با دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری، برگزاری نشستها و کارگاههای تخصصی، برگزاری جلسه هم اندیشی توسعه دانش بنیان، چالشها و فرصتها، انعقاد تفاهمنامههای فرصت مطالعاتی و ... است.
تجهیز کشاورزی به ابزار پیشرفته و هوشمندسازی صنایع از نتایج نقشه راه تحقیقات آب است
رئیس گروه پژوهش و نوآوری شرکت مدیریت منابع آب ایران به دستاوردهای مهمترین برنامههای پژوهشی این شرکت اشاره کرد و گفت: برنامههای پژوهشی فرصت ویژهای به همراه آورده است؛ به طوری در سال گذشته به واسطه این پژوهشها چهار اختراع ثبت شده، ۱۷ جلد کتاب، ۲۳۰ مقاله علمی، ۶۸ پایاننامه دانشجویی، ۲۰ پروژه ساخت داخل، ۱۲ پروژه دانش بنیان و ... در کارنامه پژوهشی شرکت مدیریت منابع آب ایران قرار دارد.
کرمزاده ملاک انتخاب شرکتهای پژوهشی و پژوهشگران برتر در این همایش را شاخصهای انسانی، مالی، ساختاری، عملکردی، بهرهوری و راهبری عنوان کرد و افزود: بر اساس شاخصهای مذکور و با در نظر گرفتن برخی از شاخصهای فرعی برترین محققان و شرکتهای برجسته تابعه انتخاب شدند.
وی ادامه داد: نقشه راههای تحقیقات آب با در نظر گرفتن نقشه راه هوش مصنوعی در صنعت آب کشور، نقشه راه کاربرد فناوریهای نوین مبتنی بر اینترنت اشیا در صنعت آب کشور، نقشه راه فناوری اطلاعات و تحول دیجیتال، اولویتهای پژوهشی کشور در بخش آب استانها، نقشه راه فناوریهای مدیریت منابع آب کشور و نقشه راه مطالعات اجتماعی تدوین شده است.
رئیس گروه پژوهش و نوآوری شرکت مدیریت منابع آب ایران، نتایج نقشه راههای تحقیقات آب را مثبت ارزیابی و خاطر نشان کرد: این نقشه تاکنون در موضوعاتی همچون پایش خشکسالی، مدیریت مصرف و تقاضای آب در بخش کشاورزی و صنعتی تاثیر به سزایی داشته است.
کرمزاده گفت: این نقشه راه در موضوع خشکسالی باعث تجهیز مناطق کشاورز کشور به تجهیزات پیشرفته اندازهگیری تبخیر ـ تعرق، در بحث تقاضای آب در بخش کشاورزی منجر به افزایش توالی آماربرداری سراسری در میزان برداشت آب از منابع سطحی و زیر زمینی و همچنین در موضوع تقاضای آب در بخش صنعتی نیز باعث هوشمندسازی صنایع و استفاده از فناوریهای نوین همچون اینترنت اشیا و هوش مصنوعی شده است.
گفتنی است، در حاشیه برگزاری این همایش دو روزه، برخی از شرکتهای دانشبنیان آخرین دستاوردهای تحقیقاتی و فناورانه خود در حوره آب را در معرض نمایش گذاشتند که مورد بازدید محمد جوانبخت معاون آب و آبفای وزیر نیرو نیز قرار گرفت و وی با پژوهشگران به گفتگو و تبادل نظر پرداخت.
همچنین در این همایش «توفیق سعدی» از شرکت آب منطقهای البرز، «نگار فتحی» از آب منطقهای کرمان و «مونا محمدی» از آب و برق خوزستان به عنوان پژوهشگران برتر شناخته شدند و لوح تقدیر دریافت کردند.
شرکتهای آب منطقهای خراسان رضوی، شرکت آب و برق خوزستان، شرکت آب منطقهای تهران و آب منطقهای سمنان نیز به ترتیب حائز رتبه اول تا چهارم برترین شرکتها در زمینه تحقیقات کاربردی شدند و لوح تقدیر خود را از مهدی دانشگر معاون مجامع توسعه مدیریت پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران دریافت کردند.
بنابراین گزارش، چندین پنل با موضوع هوش مصنوعی در روز اول این همایش ارائه شد. از جمله پنل «نقشه راه هوش مصنوعی در صنعت آب» توسط دکتر شناسا، پنل «کاربرد انواع الگوریتمهای هوش مصنوعی در صنعت آب» توسط پروفسور وحید نورانی، پنل «صنعتیسازی هوش مصنوعی و کاربرد آن در صنعت آب» توسط مسعود مظلوم، پنل «توسعه مدل به منظور تعیین ترتیب بهینه بازدید از منابع آب سطحی و زیرزمینی توسط رضا رحمتی، پنل «بهینهسازی شبکه پایش کمی و کیفی منابع آب زیرزمینی با استفاده از روشهای داده کاوی و هوش مصنوعی» توسط حمید غلامی و پنل «عرصه پنجم و نقش و اهمیت هوش مصنوعی در تولید محتوا» توسط عباس قنبری ارائه شد.