پنجشنبه, 6 دی 1403
مشروح خبر :: از توجه به معیشت کشاورزان تا جلوگیری از اضافه برداشت آب

در نشست هم‌اندیشی شرکت آب منطقه‌ای و سازمان جهاد کشاورزی استان فارس عنوان شد؛

از توجه به معیشت کشاورزان تا جلوگیری از اضافه برداشت آب

نشست هم‌اندیشی شرکت آب منطقه‌ای و سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با حضور معاونان، مدیران و کارشناسان این دستگاه‌ها برگزار شد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای فارس، محمد مهدی شریفی نماینده مجری اطلاع‌رسانی، فرهنگ‌سازی و آموزش این شرکت، در ابتدا توضیحاتی در خصوص طرح احیا و تعادل بخشی و پروژه‌های پانزده گانه این طرح از جمله پروژه اطلاع‌رسانی، فرهنگ‌سازی و آموزش ارائه داد.

شریفی بر لزوم آموزش و فرهنگ ‌سازی در جهت بهره‌برداری و مصرف بهینه از منابع آب، پیشگیری از اضافه برداشت منابع آب زیرزمینی و نصب کنتور حجمی بر روی همه چاه‌ها تأکید کرد.

 مجری پروژه اطلاع‌‌رسانی، فرهنگ سازی و آموزش  شرکت آب منطقه‌ای فارس گفت: تنش‌های آبی از چالش‌های بزرگ کشورهای کم بارش همچون ایران است، که باید با کاهش سرانه مصرف و مدیریت بهینه، اثرات سوء آن را کاهش داد، آموزش و فرهنگسازی این مهم، از الزاماتی است که باید در دستور کار قرار گیرد.

شریفی در خصوص اهمیت اجرای طرح تعادل‌بخشی و اهمیت پروژه اطلاع‌رسانی آموزش و فرهنگ‌سازی از معاونین و مدیران سازمان جهاد کشاورزی فارس درخواست همکاری در جهت رسیدن به اهداف پروژه نمود.

محمدرضا احمدی نماینده مجری طرح احیا و  تعادل‌بخشی نیز در این نشست گفت: با توجه به تجارب سازمان جهاد کشاورزی در حوزه مدیریت ترویج، همکاری همه جانبه از کارشناسان و مدیران این مورد انتظار است.

وی افزود: رشد جمعیت و افزایش تقاضا برای اجرای طرح‌های توسعه در کشور، برنامه‌های مدیریت منابع آب کشور تا حدودی اصلاح و این بار تلاش شد تا به جای سیاست‌های عرضه نا محدود آب، موضوع مدیریت مصرف منابع آب در دستور کار وزارت نیرو قرار بگیرد.

کارشناسان شرکت مشاور نیز ضمن ارائه سیمای آب استان و توضیحاتی در خصوص پیامدهای منفی و اثرات مخرب اضافه برداشت‌ها بر آبخوان‌ها، اشتغال و معیشت کشاورزان، مشکلات اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی مطالب ارائه دادند و از همکاران سازمان جهاد کشاورزی جهت حفظ و صیانت از منابع آب زیرزمینی درخواست همکاری کردند.

حمید دبیری معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس هم با  اشاره به اینکه نیاز به حفاظت از منابع آب و جلوگیری از اضافه برداشت‌ها امری بدیهی است که باید انجام شود، افزود: ما آماده هرگونه همکاری در این رابطه هستیم و در برنامه‌های اجرایی که در این خصوص از طرف شرکت آب منطقه ای فارس پیشنهاد شود مشارکت خواهیم داشت.

وی ادامه داد: با توجه به تجربیات سازمان جهاد کشاورزی فارس فرهنگ سازی در هر زمینه ای نیازمند آموزش، اجرای دقیق قانون و در موارد لازم ایجاد محدودیت است و این کار در صورت استمرار نتیجه بخش خواهد بود.

معصومه مؤیدی مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی فارس نیز گفت: پذیرش موضوعات جدید توسط افراد به سهولت صورت نمی‌گیرد و نیاز به استمرار و تلاش دارد، در همین راستا ادارت مختلفی در بخش ترویج وجود دارند که در سطوح متفاوت مشغول به فعالیت های آموزشی و ترویجی بوده و در این راستا از پتانسیل بخش خصوصی هم استفاده می‌شود.

مویدی ادامه داد: طرح جدیدی با نام افزایش نفوذ دانش در سال جاری در حال انجام است و با تبادل یک تفاهم نامه با شرکت آب منطقه‌ای می‌توانیم نهایت همکاری را در این راستا با شرکت آب منطقه‌ای داشته باشیم.

لازم به ذکر است، در پایان سایر اعضا اظهار نظر کردند و مصوباتی خوبی در زمینه هم‌افزایی هر دو دستگاه اجرایی مورد تأیید قرار گرفت.

کد خبر: 70309
  تاریخ خبر : 1402/09/08
  آخرین به‌روزرسانی : 1402/09/08
 روابط عمومی
 164