مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد خبر داد:
به گزارش شبکه خبری آب ایران و به نقل از روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقهای یزد، محمدمهدی جوادیانزاده در نشست با بهرهبرداران شهرستان بافق که در راستای همافزایی و هم اندیشی و با هدف صیانت از منابع آبی برگزار شد، گفت: در مناطقی که آب خیلی شور است سهمیهای به حجم آب مصرفی کشاورزان برای شستن نمک اختصاص داده میشود.
وی با بیان اینکه باید کمترین خسارت به کشاورزان وارد شود، افزود: براساس دستورالعملهای موجود حجم آب مشخصی برای آبشویی به کشاورزانی که آب خیلی شور دارند اختصاص داده میشود.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای یزد در ادامه افزود: براساس مصوبه شورای عالی آب باید مصرف آب مدیریت و نیز کشاورزی به امکانات روز مجهز شود.
رئیس هیئت مدیره شرکت سهامی آب منطقهای یزد ابراز کرد: خاموشی چاهها به دلیل کمبود برق است و از حیطه اختیارات شرکت سهامی آب منطقهای یزد خارج است ولی پیگیریهای لازم با دستگاههای متولی برای آسیب کمتر به کشاورزان در حال انجام است.
وی با بیان این که در تمام دشتهای استان یزد میزان بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی بیش از ورودی آب است، افزود: با توجه به مشکلات موجود، سعی شده است برای کاهش فشار منابع آب زیرزمینی، طرحهای مختلفی در دستور کار قرار گیرد.
جوادیان زاده در پایان با بیان اینکه این طرح تا پایان سال در استان به طور کامل اجرا میشود، ابراز کرد: در طرح تابا تمام چاههای کشاورزی توسط مردم در وب سایت شرکت قابل شناسایی و ردیابی است که از این طریق مردم میتوانند از میزان برداشت چاههای کشاورزی، وضعیت منابع آبخوانها و دشتها به طور شفاف مطلع شوند.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای یزد با بیان اینکه باید آسیبها به کشاورزان به حداقل برسد، ابراز کرد: در مناطقی که آب خیلی شور است سهمیهای به حجم آب مصرفی کشاورزان برای شستن نمک اختصاص داده میشود.
جوادیان زاده به بحث مردمیسازی اشاره کرد و گفت: کشاورزان در تصمیمات حاکمیتی ورود پیدا کنند و راهحلهای خود را برای رفع مشکلات بیان کند.
رئیس هیئت مدیره شرکت سهامی آب منطقهای یزد با اشاره به راهاندازی سامانه ملی شهریارن افزود: مردم میتوانند در این سامانه پیشنهادات و ایدههای مورد نظر را ثبت کنند و این موارد در سطح کلان کشور بررسی و برای اجرا به استانها و شهرستانها ابلاغ میشود.
این مقام مسئول با بیان اینکه مدیریت مصرف آب از سوی کشاورزان لطمهای به کشاورزی آنها وارد نمیکند، گفت: منابع آبی استان یزد ضعیف و کم رمق است که اگر مدیریت مصرف در منابع آبی اعمال شود به کشاورزی آسیبی وارد نمیشود .
جوادیانزاده در پایان اظهار داشت: با توجه به ادامه خشکسالیهای پی در پی در استان یزد، دشت شهرستان بافق و دشت کویر در انجیر نیز در مسیر بحرانی و نگران کننده قرار گرفته است بنابراین باید از حفر چاههای غیرمجاز خودداری شود و با شناسایی متخلفان از برداشتهای بی رویه و بحرانی نشدن بیش از پیش سفرهای زیرزمینی جلوگیری کرد.