معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری در کارگروه سازگاری با کم آبی استان قزوین:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای استان قزوین جلسه شورای حفاظت از منابع آب و جلسه کارگروه سازگاری با کم آبی با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین و کلیه اعضاء این شورای به میزبانی شرکت آب منطقهای قزوین برگزار شد.
مهدی رجحانی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری در این جلسه اظهار داشت: مسئله آب در دنیای امروز بهعنوان یکی از مهمترین مولفههای قدرت شناخته میشود و در استان ما نیز بهدلیل زیرساخت کشاورزی و صنعت آب از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار است.
وی افزود: در دولت سیزدهم همواره سعی بر آن بوده تا اقدامات لازم در جهت تامین منافع عمومی بدون در نظر گرفتن هیچ ملاحظهای علیرغم تمام سختیهای آن صورت بگیرد و کارهای خوبی نیز در این خصوص و بویژه در حوزه آب استان انجام شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری افزود: با همکاری و همراهی همه دستگاههای اجرایی بهدنبال آن هستیم تا بتوانیم اقدامات و آثار ماندگاری در کلیه حوزهها بویژه در زمینه آب برای استان و دشت قزوین بجای بگذاریم.
وی با اشاره به این موضوع که نگاه ما در انجام امور یک نگاه ملی و الگوسازی براساس نتایج مثبت اقدامات است؛ تصریح کرد: اقدامات استان در بحث بازار آب و شفافیت و حسابرسی آب با نگاه ملی و در راستای افزایش بهرهوری و ایجاد ارزش اقتصادی آب در حال انجام میباشد که البته در همین زمینه نیز جهت افزایش معاملات در بازار آب در محدوده حجم مصوب شده باید اقدامات لازم بهعمل آید.
رحجانی ادامه داد: در خصوص ساماندهی و نصب کنتورهای هوشمند باید یک برنامه زمانبندی مشخص ارائه شد تا زمان مجهز شدن کلیه چاههای مجاز استان به کنتور هوشمند و در ادامه اتصال به رصدخانه جهت بررسی و پایش کاملا مشخص و شفاف سازی شود.
معاون هماهنگی امورعمرانی استانداری به بحث پساب و بازتخصیص آب صنایع نیز اشاره کرد و گفت: پیگیری جهت اجرایی شدن این اقدام بهویژه در زون فرونشست میتواند نتایج بسیار خوب و مثبتی برای آبخوان دشت قزوین و توسعه پایدار استان بهدنبال داشته باشد.
منصور ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان نیز در این جلسه گزارش مختصری از عملکرد این شرکت بیان نمود و اظهار داشت:این شرکت با توجه گزارشات اداره کل هواشناسی و در راستای ایمن سازی رودخانههای استان جهت عبور ایمن سیلابهای فصلی اقدامات متعددی را در زمینه لایروبی، رفع تصرف و ساماندهی رودخانهها انجام داده است.
وی افزود: دریافت اسناد تک برگی ۱۲۲۵ هکتار از اراضی بستر رودخانههای استان از ابتدای سالجاری تاکنون از دیگر اقدامات انجام شده در این خصوص می باشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین تصریح کرد: تشکیل دفتر مشترک آب و کشاورزی جهت بررسی مسائل و چالشهای این حوزه، شفافسازی و مدیریت منابع و مصارف آب و استفاده از ظرفیت مطالبهگران حقوق عامه جهت شناسایی تخلفات صورت گرفته در حوزه منابع آبی استان از دیگر کارهای صورت گرفته توسط این شرکت میباشد.
ستوده با اشاره به پروژههای عمرانی در حال مطالعه و اجراء توسط این شرکت اظهار داشت: با اقدامات بسیار خوب انجام شوده توسط مشاورین و پیمانکاران این شرکت، سد نهب با پیشرفت ۹۴.۲ درصدی بزودی آماده افتتاح و بهرهبرداری کامل و سد بالاخانلو نیز با پیشرفت ۸۱ درصدی طی ماههای آینده آبگیری می شود.
وی ادامه داد: راه جایگزین روستای شیزر نیز به طول ۳.۷ کیلومتر با پیشرفت ۹۴ درصدی آماده آسفالت بوده و بزودی مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
این مقام مسئول تصریح کرد: دو طرح مهم آبرسانی به شهرهای محمدیه و مهرگان از سد طالقان و آبرسانی از سد بالاخانلو به ۵ شهر و ۳۰ روستای جنوب استان نیز در دست اجراء می باشد.
ستوده در خصوص سد بورمانک نیز گفت: خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده مجوز مطالعات تکمیلی این سد اخذ شده و پیش بینی میشود ظرف چندماه آینده مطالعات آن تکمیل گردد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین در بخش پایانی صحبت های خود با اشاره به طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی عنوان داشت: از سال ۹۷ تاکنون ۱۶۰۷ حلقه چاه غیرمجاز در استان پر و مسلوب المنفعه شده که با این اقدام زمینه صرفه جویی ۱۲۳.۵ میلیون متر مکعب آب در سفرههای آب زیرزمینی فراهم شده و طی همین مدت نیز تعداد ۳۶۷۷ کنتور هوشمند بر روی چاه های مجاز استان نصب شده است.