چهارشنبه, 14 آبان 1404
مشروح خبر :: بیش از مدیریت اقلیم نیاز به سازگاری با تغییرات اقلیم داریم/ آگاهی، حرکت جامعه را به سمت سازگاری تسهیل می‌کند

عضو هیئت علمی پژوهشکده اقلیم‌شناسی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جوی:

بیش از مدیریت اقلیم نیاز به سازگاری با تغییرات اقلیم داریم/ آگاهی، حرکت جامعه را به سمت سازگاری تسهیل می‌کند

عضو هیئت علمی پژوهشکده اقلیم‌شناسی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جوی با بیان اینکه بیش از مدیریت اقلیم باید با اقلیم سازگار شویم، گفت: اگر جامعه بتواند به این درک برسد که این اقلیم خشک و نیمه خشک برای ما وجود دارد، به سمت سازگاری حرکت می‌کند.

به گزارش خبرنگار شبکه خبری آب ایران، یاشار فلامرزی عضو هیئت علمی پژوهشکده اقلیم‌شناسی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جوی در کارگاه منطقه‌ای تغییر اقلیم (اثرات و سازگاری) اظهار داشت: در حوزه‌ اثرات تغییر اقلیم جنبه‌های مختلفی مطرح است.
 
وی افزود: به صورت کلی تغییر آب و هوای اقلیمی که تعریف آن را می‌شنویم، دو جنبه را شامل می‌شود؛ در بحث منابع آب شامل افزایش طول دوره خشکی‌هاست که منتج به خشکسالی می‌شود و مورد دوم، افزایش تعداد رخداد وقایع حدی بارشی است که نتیجه آن ممکن است موجب سیلاب‌های حادثه‌ساز شود که می‌توانیم با مدیریت بهینه از آن‌ استفاده کنیم. 
 
فلامرزی خاطرنشان کرد: این مواردی است که حوزه منابع آب در تغییرات اقلیمی مواجه است؛ اما این تأثیر در بخش‌های کوچکتر هم که ممکن است جامعه آن را احساس هنوز نکرده باشد، در حال رخ دادن است؛ برای مثال در مهاجرت‌های درون کشوری یا درون منطقه تاکنون موثر بوده است.
 
 عضو هیئت علمی پژوهشکده اقلیم‌شناسی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جوی گفت: در کشور ما نیز بر بهداشت، سلامتی انسان، گونه‌های گیاهی، گونه‌های حیوانی و غیره و در بسیاری از از مناطق آثار خود را گذاشته است. یعنی تغییر اقلیم چرخه‌ای است که در تمام بخش‌های زندگی انسان تأثیر می‌گذارد.
 
وی بیان داشت: سوالی که مطرح است این است که ما در مدیریت اقلیم کجای این سیستم قرار گرفته‌ایم؟ و موقعیت ما از لحاظ کیفی چگونه است؟
 
فلامرزی با بیان اینکه نمی‌توان اصطلاح اقلیم را مدیریت کرد، اظهار داشت: ما بیشتر از اینکه به مدیریت اقلیم بپردازیم باید با اقلیم سازگار شویم. اولین مرحله این است که جامعه بپذیرد ما در اقلیم خشک و نیمه خشک قرار داریم. چرا که اگر جامعه بتواند به این درک برسد که این اقلیم برای ما وجود دارد، به سمت سازگاری حرکت می‌کند.
 
وی خاطرنشان کرد: آموزش‌ها و انتقال تجربه‌هایی همچون نشستی که امروز برگزار شد، می‌تواند تاثیرگذار باشد. مشکلی که ما اکنون داریم با فاکتور از کودکانی که اکنون در حال آموزش هستند، بخشی از جامعه ما همچون کشاورزان هستند که با آب سروکار دارند. 
 
فلامرزی تصریح کرد: در بین برخی از اقشار کشور هنوز درک کافی از این تغییر اقلیم وجود ندارد و به همین دلیل بخش بسیار زیادی از برنامه‌هایی که نوشته می‌شود به عمل نمی‌رسد.
 
 عضو هیئت علمی پژوهشکده اقلیم‌شناسی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جوی گفت: اگر جامعه به طور کلی به این درک برسد، تعرض در منافع آسان‌تر خواهد بود. ولی در حال حاضر حل کردن این تعارضات در کوتاه مدت سخت است.
کد خبر: 69181
  تاریخ خبر : 1402/07/26
  آخرین به‌روزرسانی : 1402/12/26
 علی پورخیری
 242