مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای گیلان:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای گیلان، وحید خرّمی مدیرعامل این شرکت اظهار داشت: بهرهبرداری از سدهای لاستیکی پس از تأیید عملکرد اجزای اصلی طرح و همچنین بررسی درستی کارکرد لاستیک و متعلقات آن انجام میگیرد.
خرّمی اظهار داشت: باتوجه به تأیید تمامی اجزای اصلی طرح سد لاستیکی ماسال توسط دستگاه نظارت به منظور بهرهبرداری از این سد، مرحله کنترل عملکرد لاستیک با آبگیری مخزن با موفقیت انجام گرفت.
وی گفت: هدف ازساخت این سد بالا بردن تراز آب به منظور انتقال آب مازاد به کانال فومنات، تثبیت بستر رودخانه و جلوگیری از پدیده کفکنی ،پرورش آبزیان و اهداف توریستی و تغذیه آبهای زیرزمینی است.
خرّمی به ارتفاع سه متری سد لاستیکی ماسال اشاره کرد و گفت: طول لاستیک در تاج ۴۴ متر است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان با اشاره به تنظیم سالانه ۱۷ میلیون متر مکعب آب توسط سد لاستیکی ماسال یادآور شد: حجم مخزن این سد ۱۲۰ هزار متر مکعب است که باعث بهبود آبیاری ۹۲۵ هکتار از اراضی شالیزارهای پاییندست خواهد شد.
گفتنی است؛ سهولت اجرا، طراحی سریع، سهولت نصب و بهرهبرداری، هزینه اندک اجرای طرح و مدت زمان کوتاه اجرا از ویژگیهای مهم سدهای لاستیکی است و با توجه به انعطافپذیری قابل توجه در مقابل عوامل خارجی، امکان تغییر شکل و سبکی سدهای لاستیکی میتوانند جایگزین مناسبی برای سازههای آبی در استانهای شمالی کشور محسوب شوند.
این سدها از یک تیوپ بزرگ و حجیم تشکیل شدهاند و بر روی یک بستر بتنی نصب و بوسیله هوا پر میشوند و اتصال بدنه لاستیکی به بستر بتنی با استفاده از مهارهای فولادی صورت میپذیرد و از مؤلفههای کاربردی مهم سدهای لاستیکی کنترل ساده آن جهت تنظیم تعادل فشار درون تیوپ، اجرای فرمان تخلیه و یا پر کردن تیوپ است.