مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان خبر داد:
به گزارش شبکه خبری آب ایران و به نقل از روابط عمومی آب منطقهای فارس سیاوش بدری مدیر عامل شرکت آب منطقهای فارس در رابطه با جزئیات این طرح گفت: این طرح شامل ۷۸کیلومتر خط انتقال با لولههای فولادی به قطر یک هزار و ۶۷۶، یک هزار و ۸۰۰، یک هزار و۶۰۰، یک هزار و ۶۷۶ و یک هزار و ۴۰۰میلیمتر، یک ایستگاه پمپاژ شامل پنج دستگاه الکترو پمپ (۴+۱) با فشار ۲۵۰ متر، یک باب تصفیهخانه به ظرفیت سه مترمکعب درثانیه، چهار هزار و ۴۲۲ متر تونل لولهبر، ایستگاه پست برق ۶۶ به ۳/۶۶کیلوولت، سه مخزن ذخیره بتنی شهری جمعاً به ظرفیت ۶۰هزار مترمکعب آب تصفیه شده است که به وسیله جریان ثقلی و پمپاژ از محل تأمین به شهر شیراز انتقال مییابد.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای فارس در رابطه با دستاوردهای این طرح گفت: با اجرای این طرح آب شرب پایدار بیش از %۴۰ جمعیت کلانشهر شیراز تأمین میشود و وابستگی به منابع آب زیرزمینی کاهش مییابد، همچنین %۲۲ هزینهها با استفاده از مهندسی ارزش و جلوگیری از بروز فرونشست احتمالی دشت شیراز کاهش خواهد یافت.
وی در خصوص آبرسانی به شهرهای ارسنجان و سعادتشهر نیز اظهار کرد: با توجه به کاهش کمیت و کیفیت آبهای موجود و افت شدید سطح آبهای زیرزمینی در چند سال اخیر از یکسو و افزایش جمعیت در محدوده طرح از سویی دیگر، تأمین آب سالم و با کیفیت مناسب در دراز مدت برای شهر ارسنجان، شهر سعادت شهر و مجموعه روستاهای علی آباد ملک در دستور کار شرکت سهامی آب منطقهای فارس قرار گرفت.
سیاوش بدری به میزان آب تخصیص داده شده از پروژه واقع در محدوده طرح اشاره کرد و گفت: آب تخصیص داده شده به مناطق روستایی پیرامون ارسنجان یعنی مجموعه روستاهای علی آباد ملک که در مخزن ۳۰۰ مترمکعبی در انتهای خط به آبفا تحویل میشود، ۲۶ لیتر در ثانیه، شهر ارسنجان ۱۳۸ لیتر در ثانیه، سعادتشهر۵۶ لیتر در ثانیه است و دبی کل طراحی نیز ۲۲۰ لیتر در ثانیه است.
وی همچنین جمعیت تحت پوشش این طرح را ۸۷۰ هزار و ۶۷ نفر عنوان کرد.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای فارس با اشاره به پروژه آبرسانی قیر نیز گفت: این پروژه با هدف تأمین آب شرب و بهداشت شهر قیر در افق سال ۱۴۱۵ از سد سلمان فارسی است، در واقع آب خام از سد سلمان فارسی به صورت ثقلی به تصفیه خانه لارستان میرسد و سپس توسط ایستگاه پمپاژ جداگانه به شهر قیر منتقل میشود.
بدری افزود: با بهرهبرداری از این طرح که با اعتبار ۸۰ میلیارد تومانی اجرا شده، ۳۶هزار نفر بهرهمند میشوند.
وی به جزئیات این پروژه اشاره کرد و گفت: این پروژه با حجم خاکبرداری ۵۰۰ هزار متر مکعب، ۱۲ کیلومتر خط انتقال آب ۱۸ اینچ فولادی، مخزن تعادلی هزار متر مکعبی، ایستگاه پمپاژ به ظرفیت ۱۸۰ لیتر بر ثانیه و ارتفاع تلمبه زنی ۲۱۰ متر و پست برق ۲۰ کیلو ولت به ۴۰۰ ولت آماده بهرهبرداری است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای فارس به بهرهبرداری از پروژه احداث رینگ بین مخازن نیز اشاره کرد و گفت: هدف از اجرای این پروژه توزیع بهینه و متعادل آب سد سلمان فارسی در سطح شهر جهرم است.
بدری اضافه کرد: در سال ۱۳۹۸ آب خام از سد سلمان فارسی توسط آبگیر شناور و ۲واحد ایستگاه پمپاژ، ۵۲ کیلومتر خط انتقال فولادی، ۱۷ هزار متر مکعب مخزن، پست برق ۶۶ به ۲۰ کیلوولت، ۴۰ کیلومتر خط انتقال برق ۲۰ کیلوولت، به تصفیهخانه جهرم و سپس مخزن ابتدای شهر جهرم انتقال یافت لیکن برای برخورداری کل شهر از آب سد سلمان فارسی پروژه احداث رینگ بین مخازن مطالعه و اجرا شد.
وی ارزش روز پروژه رینگ بین مخازن را ۳۵۰ میلیارد تومان و ارزش روز کل طرح آبرسانی جهرم را ۲هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و با بیان اینکه این پروژه جمعیتی حدود ۱۹۸هزار نفر را تحت پوشش قرار میدهد، گفت: این پروژه با مخزن بتنی پنج واحد به ظرفیت ۲۶هزارمتر مکعب، احداث ۲۳ کیلومتر خط انتقال فولادی از قطر ۷۵۰ الی ۲۰۰ میلیمتر و عملیات توسعه تصفیهخانه اجرا شده است.