چهارشنبه, 14 آذر 1403
مشروح خبر :: شبکه آبیاری خورخوره بیجار با مساحت یک‌هزار هکتار احداث می شود

شبکه آبیاری خورخوره بیجار با مساحت یک‌هزار هکتار احداث می شود

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان با اشاره به تشکیل دومین قرارگاه مشارکتی مدیریت آب در این استان، گفت: بزودی تفاهم نامه‌ای به منظور راه‌اندازی شبکه آبیاری خورخوره بیجار در سطح یک‌هزار هکتار با دستگاه‌های مربوطه منعقد خواهد شد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای کردستان، آرش آریانژاد مدیرعامل این شرکت اظهار داشت: دومین قرارگاه مدیریت مشارکتی آب با هدف جذب سرمایه‌گذار خصوصی و عمومی برای سرمایه‌گذاری در احداث شبکه‌های آبیاری، زهکشی و تأسیسات آبی در استان کردستان تشکیل شد.

وی افزود: با عنایت به مدل ارائه شده سرمایهگذاری  دشت خورخوره بیجار و همچنین اهمیت حضور بخش غیر دولتی در اجرای طرح‌های توسعه منابع آب استان، این شرکت به عنوان دومین دستگاه در بحث سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای احداث شبکه آبیاری و زهکشی در بیجار، انتخاب و آغاز به‌کار کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان بیان داشت: در جلسه شورای حفاظت از منابع آب و سازگاری با کم آبی طی بررسی‌های کارشناسی با سرمایهگذاری بخش خصوصی بر اساس مدل ارایه شده موافقت گردید، ضمنا کلیه دستگاه‌های اجرایی استان نیز ملزم به همکاری و ارائه خدمات بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که متعاقبا توسط شرکت آب منطقه‌ای تهیه می‌گردد، می‌باشند.

آریانژاد گفت: برای استقرار مدیریت بهینه و خدمت‌رسانی جهادی به مردم و تسریع اجرای شبکه‌های آبیاری، در نظر است پس از هم‌اندیشی با تعاونی‌های آب‌بران، ضمن ترغیب ذینفعان با استفاده از ظرفیت‌های قانونی، نسبت به احداث شبکه‌های آبیاری به روش BOT در قالب تشکیل قرارگاه استقرار مدیریت مشارکتی آب با رویکرد جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و عمومی در سطح استان‌ اقدام کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان به تشکیل اولین قرارگاه در تابستان ۱۴۰۲ اشاره کرد و ادامه داد: اولین قرارگاه جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی، با نقش‌آفرینی مسئولان استانی و مشارکت کشاورزان و تعاونی‌های آب‌بران و تعاونی‌های تولیدی به عنوان ذینفعان اصلی شبکه‌های پایاب، در استان کرمانشاه تشکیل شد و کردستان نیز به عنوان دومین استان محل اجرای قرارگاه مشارکتی آب انتخاب شد.

آریانژاد به هداف تأسیس این قرارگاه نیز اشاره و عنوان کرد: هدف این قرارگاه تعیین تکلیف و اتمام عملیات اجرایی شبکه‌های نیمه تمام و بلاتکلیف است که با برنامه‌ریزی و مطابق توافق حاصل شده در قبال تأمین سرمایه توسط سرمایه‌گذار خصوصی و تخصیص آب مورد نیاز پروژه توسط شرکت آب منطقه‌ای، تعاونی‌های آب‌بران نیز اراضی خود را در ازای مبلغ مورد توافق از بابت اجاره‌نامه با سرمایه‌گذار به مدت چند سال در اختیار سرمایه‌گذار قرار خواهند داد.

وی با تأکید بر اینکه رهیافت شناخته شده در این شرکت، استقرار رویکرد استفاده از مکانیزم مدیریت مشارکتی آب در حوزه منابع آب‌های زیرزمینی امری است اجتناب ناپذیر، گفت: واقعیت این است در حال حاضر آمادگی خوبی در جوامع روستایی وجود دارد به نحوی که در برخی از مناطق، کشاورزان سرمایه‌گذاری‌های چند میلیون تومانی بر روی زمین‌های زراعی و باغات انجام داده‌اند که با انعقاد تفاهم نامه چند جانبه با نقش‌آفرینی بهره‌برداران جهت حفاظت از آب‌های زیرزمینی میتوان اقدامات پیش‌گیرانه پایدار و ماندگار را جایگزین روش‌های مدیریت دولتی محور، کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان خاطرنشان کرد: قرارگاه مشارکتی آب در کردستان با هدف تهیه بسته جامع فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان با توجه به پتانسیل منابع آب و خاک و مشوق‌های قابل ارائه به سرمایه‌گذاران با محوریت استانداری، شرکت آب منطقه‌ای، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و منابع طبیعی استان کردستان، بزودی تفاهمنامه‌ای به منظور راه‌اندازی شبکه آبیاری خورخوره بیجار در سطح یک‌هزار هکتار منعقد خواهد شد.

کد خبر: 68871
  تاریخ خبر : 1402/07/15
  آخرین به‌روزرسانی : 1402/07/16
 مدیر روابط عمومی
 128