یکشنبه, 4 آذر 1403
مشروح خبر :: توجه ویژه دولت سیزدهم به سامانه گرمسیری/ سد میمه سال آینده آبگیری می‌شود

در نشست خبری مدیرعامل آب منطقه‌ای استان ایلام عنوان شد؛

توجه ویژه دولت سیزدهم به سامانه گرمسیری/ سد میمه سال آینده آبگیری می‌شود

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای ایلام گفت: دولت سیزدهم و شخص رئیس جمهور توجه ویژه‌ای به سامانه گرمسیری و سد میمه دارد و اعتبارات بسیار خوبی برای این پروژه‌ها در نظر گرفته شده که در سال آینده شاهد آبگیری سد میمه خواهیم بود.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای استان ایلام، صادق علیمرادی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای این استان در این نشست ضمن تشکر از حمایت و پیگیری‌های استاندار ایلام، نماینده ولی فقیه در استان و همچنین نمایندگان مردم شریف استان در مجلس شورای اسلامی در تعریف، تسریع در تکمیل و تخصیص اعتبارات استانی و ملی به پروژه‌های شرکت آب منطقه‌ای استان ایلام اظهار داشت: علی‌رغم بارش‌های خوب و وجود آب‌های سطحی در استان اما به دلیل توپوگرافی کوهستانی و شیب زیاد استان، پتانسیل آب‌های زیرزمینی بسیار کم و در حدود ۰.۶ درصد است که با توجه به این مهم، ناچار به سدسازی در سطح استان هستیم.

وی ادامه داد: در همین راستا و با حمایت‌های دولت توانسته‌ایم سدهای خوبی در سطح استان بر روی تمامی رودخانه‌ها ساخته یا در حال اجرا و یا در دست مطالعه داریم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان ایلام تصریح کرد: سد ایلام در صورتی که احداث نمی‌شد هم اکنون با چالش تأمین آب برای شهر ایلام مواجه بودیم؛ سد دویرج برای تأمین آب شرب، صنعت و کشاورزی دهلران، سد کنگیر و سد گلال در دست بهره‌برداری داریم که از دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.

علیمرادی از سدهای میمه، سیکان، چناره و گدارخوش به عنوان سدهای در دست احداث استان نام برد و بیان داشت: سد چنگوله، میان تنگ ملکشاهی، چوار، ورگر آبدانان و چند سد دیگر نیز از سدهای در دست مطالعه شرکت آب منطقه‌ای استان هستند.

وی تأکید کرد: ریاست محترم جمهور، وزیر محترم نیرو و استاندار جهادی ایلام به منابع تأمین آب استان توجه ویژه‌ای دارند که نمونه آن تسریع در تکمیل پروژه آب شرب شهر ایوان و ۳۲ روستای تابعه است تا افق ۱۴۲۵ آب شرب این منطقه تأمین شده است.

علیمرادی با تأکید بر جذب صددرصدی اعتبارات مصوبات سفر ریاست محترم جمهور و هیئت دولت به استان ایلام اظهار داشت: در اجرای این پروژه از بروزترین تجهیزات الکتریکال و مکانیکال، سیستم تله متری و دیزل ژنراتور برای هر یک از ایستگاه‌ها و با رعایت اصول پدافندی استفاده شده است که با هدر رفت نزدیک به صفر از دو قسمت آبرسانی و تصفیه خانه و با هدف تأمین آب شهرهای ایوان، زرنه، ۳۲ روستای مسیر و شهرک صنعتی طراحی و اجرا شده و شامل سه ایستگاه پمپاژ، سه مخزن یکهزار مترمکعبی و ۳۲ کیلومتر خط انتقال است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان ایلام در بخش دیگری از سخنانش به سد گدارخوش اشاره و خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه در دولت سیزدهم بر عدم تعریف پروژه جدید تأکید شد اما با توجه ویژه وزیر نیرو و پیگیری‌های استاندار ایلام و نمایندگان استان، شاهد کلنگ‌زنی سد گدارخوش با حضور وزیر کشور بودیم.

سد میمه در سال آینده به مرحله آبگیری خواهد رسید

علیمرادی تصریح کرد: همچنین دولت سیزدهم و شخص ریاست محترم جمهور توجه ویژه‌ای به سامانه گرمسیری و سد میمه دارد که اعتبارات بسیار خوبی برای این پروژه‌ها در نظر گرفته شده که سد میمه در سال آینده به مرحله آبگیری خواهد رسید.

وی افزود: سامانه گرمسیری یک ابرپروژه با میزان تخصیص ۲۸۶ میلیون مترمکعب آب برای استان است که نقش بسیار مهمی در توسعه کشاورزی، صنعت و شرب استان در پی خواهد داشت.

علیمرادی یادآور شد: با حمایت دولت سیزدهم در تکمیل پروژه‌های نیمه تمام بیش از ۸۵ هزار هکتار شبکه آبیاری احداث شده است که بزرگترین آن شبکه آبیاری عین‌خوش فکه است که ۵۰ هزار هکتار از اراضی شهرستان دهلران را از حالت دیم به آبی تبدیل کرده است.

وی به منابع تأمین آب شرب شهر ایلام اشاره کرد و گفت: سد ایلام، چشمه گل گل و چاه‌های سطح شهر و منطقه قوچعلی ایلام منابع تأمین آب شرب شهر ایلام هستند. سد ایلام با ۵۱ میلیون مترمکعب آب و با فرض عدم بارش و با رعایت الگوی مصرف از سوی مردم نهایتاً تا ۲ سال می‌توانیم آب شرب شهر ایلام را تأمین کنیم اما به دلیل فرسودگی خطوط انتقال آب هم از سد ایلام و هم چشمه‌های گل گل، مشکلاتی پیش آمد که برای رفع این مشکل نیاز به بازتعریف خطوط جدید هستیم.

مطالعات تأمین آب شرب بلند مدت ایلام انجام شده است

علیمرادی اظهار داشت: مطالعات تأمین آب شرب بلند مدت ایلام انجام شده است؛ مطالعات طرح جامع تأمین آب شرب پایدار و صنعت همه شهرها و روستاهای استان تکمیل و جزو اولین استان‌هایی بودیم که در این خصوص توانستیم از وزارت نیرو مصوبه اخذ کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای ایلام گفت: براساس این سند مهم برای تک تک شهرها و روستاهای استان منبع آب پیش‌بینی شده که به فراخور نیاز و اعتبارات تخصیصی، طرح را اجرا خواهیم کرد؛ به طور مثال تأمین آب روستاهای مهران و دهلران و کمبود چوار را از سامانه گرمسیری پیش بینی کرده‌ایم.

وی اظهار داشت: برای جلوگیری از حفاری چاه‌های غیرمجاز به طور مستمر از طریق گروه‌های گشت و بازرسی در سطح استان مراقبت می‌شود و به محض مشاهده تخلف از طریق مرجع قضایی اقدام پیشگیرانه انجام و با متخلفان برخورد قانونی می‌شود.

علیمرادی ادامه داد: برداشت از منابع آب اعم از سطحی و زیرزمینی بیش از آنچه که در پروانه بهره‌برداری درج شده است تخلف بوده و بهره‌بردار صرفاً مجاز به استفاده از آب به میزان مجوز صادره است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان ایلام یادآور شد: بخش زیادی از کشاورزی به منابع آب زیرزمینی وابسته است تجهیز چاه‌ها به کنتور حجمی هوشمند در قالب طرح تعادل‌بخشی موجب کنترل برداشت‌ها و نهایتاً جبران کسری و احیای آبخوان‌ها خواهد شد؛ بنابراین همه بهره‌برداران باید چاه‌های خود را به کنتور تجهیز کنند.

وی بیان کرد: برداشت مستمر از منابع آب زیرزمینی، دمای بالای هوا و اجرای طرح تغذیه مصنوعی در دشت‌های ایلام تبخیر ناشی از آن، رشد جمعیت و نیاز به تولید هر چه بیشتر محصولات کشاورزی، نهایتاً منجر به اضافه برداشت و به تبع آن کاهش سطح سفره‌های آب زیرزمینی در دشت‌های استان شده است.

علیمرادی تأکید کرد: برای جلوگیری از ادامه روند افت سطح ایستایی مخازن زیرزمینی در سال‌های گذشته پروژه تغذیه مصنوعی در دو دشت پایلوت مهران و دهلران اجرایی شده است.

لازم به ذکر است در پایان این نشست، جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.

کد خبر: 68462
  تاریخ خبر : 1402/06/21
  آخرین به‌روزرسانی : 1402/06/21
 لیسانس حقوق
 550