مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان ایلام :
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای استان ایلام؛ صادق علیمرادی با بیان این مطلب افزود: نصب و راه اندازی صحیح کنتورهای هوشمند و ارسال داده در حفاظت و صیانت از منابع آب های زیرزمینی نقش مهمی دارد.
وی اظهار داشت: با توجه به وضعیت بحران آب و کاهش سطح آب سفرههای زیرزمینی، طرح احیا و تعادل بخشی سفرههای آب زیرزمینی تدوین و به استانها ابلاغ شد که یکی از موضوعات و محورهای اصلی این طرح کالیبراسیون کنتورهای هوشمند در راستای احیای سفره های آب زیرزمینی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان ایلام تصریح کرد: از مهمترین ویژگی و مزایای کنتورهای هوشمند، ارسال لحظهای آمار به کشاورزان است که کمک شایانی در برنامه ریزی و استفاده بهینه از منابع آب های زیرزمینی و کاهش برداشت مینماید.
علیمرادی تاکید کرد: به منظور جلوگیری از اضافه برداشت آب چاههای مجاز بخش کشاورزی و صنعتی، روند نصب کنتور هوشمند آب در دستور کار این شرکت قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه در نصب کنتور نباید منفعت آنی کشاورز مد نظر قرار گیرد، بیان داشت: در صورت برداشت مازاد از پروانه بهرهبرداری از سفره های آبهای زیرزمینی، در دراز مدت به دلیل جابجایی چاه ها، کف شکنی، پایین آمدن راندمان پمپ و ...هزینه های گرافی بر کشاورزان تحمیل خواهد شد.
علیمرادی نقش کنتورهای هوشمند در مدیریت و کنترل منابع آبهای زیرزمینی را مهم و حیاتی برشمرد و خاطرنشان ساخت: اجرای این طرح و توسعه نصب کنتور آب هوشمند در سطح استان، نیازمند همکاری و تعامل کشاورزان با شرکت آب منطقهای است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان ایلام تاکید کرد: اساسیترین اهمیت نصب کنتور هوشمند آب این است که کشاورزان بیشتر از پروانه بهرهبرداری نمیتوانند از چاهها آب برداشت کنند، از خالی شدن سفره های زیرزمینی جلوگیری کرده و از فرونشست های ناشی از آن پیشگیری می نماید.
علیمرادی در پایان با تاکید بر اینکه بهره بردارانی که از منابع آب بخصوص منابع استراتژیک زیرزمینی استفاده می کنند مکلف به اجرای سیستمهای نوین آبیاری هستند، خاطرنشان کرد: مطابق قانون توزیع عادلانه آب، مصوبات شورای عالی آب و مفاد طرح احیا و تعادل بخشی، تمامی مشترکین صرفا به اندازه سقف تخصیصی که در پروانه بهره برداری آنها ذکر شده مجاز به استفاده از منابع آب می باشند.