به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای استان سمنان، سید محمدرضا هاشمی در سومین جلسه شورای حفاظت از آب و سازگاری با کمآبی اظهار داشت: قریب 17 سال است که استان سمنان درگیر خشکسالی است و این استان بعد از استان سیستان و بلوچستان دومین استان خشک کشور است.
وی با بیان اینکه استان سمنان با بحران و کمبود شدید منابع آبی روبهرو است گفت: با وجود خشکسالیهای متعدد و همچنین کاهش نزولات جوی، شاهد افت شدید در میزان آب در قنوات و همچنین چشمهسارها نیز هستیم.
استاندار سمنان ضمن قدردانی از صرفهجویی مردم در موضوع آب در این روزهای گرم سال گفت: با برگزاری جلسات مرتب شورای حفاظت از آب و همچنین تنش آبی در استان و تلاش مدیران آبی استان برای تأمین و توزیع آب، یک ماه گذشته از فصل تابستان در حوزه آب به خوبی مدیریت شد.
هاشمی با بیان اینکه تأمین آب در ماههای گرم پیش رو در استان سمنان یک اولویت است خاطرنشان کرد: جلوگیری از هدر رفت آب بسیار حائز اهمیت است و باید سازمان مدیریت و برنامهریزی استان سمنان برای کمک به جلوگیری از هدر رفت آب ورود کند.
وی با بیان اینکه حفظ فضای سبز موجود و نگهداری از درختانی که قدمت زیادی دارند نیز بسیار مهم و حائز اهمیت است افزود: تأمین آب شرب در اولویت نخست قرار دارد و در مراتب بعدی از طریق آبرسانی با تانکر نیز به حفظ فضای سبز کمک کرد.
عالیترین مقام اجرایی دولت در استان سمنان با بیان اینکه تأمین آب پایدار یک موضوع مهم و اساسی است بر ضرورت احیا و بازسازی قنوات نیز تأکید کرد و گفت: احیای بیش 100 قنات در استان گام بسیار مهمی بود که در استان سمنان و در زمان دولت مردمی آیتالله رئیسی صورت گرفت.
هاشمی بر ضرورت قطع انشعابات غیرمجاز آب شرب در استان سمنان نیز تأکید کرد و افزود: در برخی از خانه باغها افراد با استفاده از آب شرب اقدام به کاشت صیفیجات میکنند که باید از این کار جلوگیری شود.
وی با اشاره به اهمیت بازچرخانی آب بهویژه برای استانهای کم آب و دارای مشکل آب گفت: ورود سرمایهگذاران به موضوع بازچرخانی فاضلاب باید تسهیل شود.
استاندار سمنان ضمن قدردانی از اقدامات صورت گرفته از سوی شرکت آب منطقهای سمنان برای لایروبی کانالهای آبیاری در غرب این استان گفت: بیش از 6 کیلومتر کانال تخریب شده ناشی از سیلاب در گرمسار با همت و تلاش جهادی شرکت آب منطقهای سمنان لایروبی شد و این اقدامات سبب شد این منطقه با کاهش کمی و کیفی آب شرب مواجه نشود.
هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود شهرداریهای استان خواست تا در نحوه آبیاری درختان و فضای سبز مدیریت مناسب را داشته باشند و از آب شرب استفاده نکنند.
وی همچنین از مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان نیز خواست تا توسعه سیستمهای نوین آبیاری را بیشازپیش در دستور کار قرار داده و با جلوگیری از افزایش سطح زیر کشت، بهرهوری و راندمان را در بخش کشاورزی افزایش دهند.
استاندار سمنان در بخش دیگری از دستگاههای اجرایی خواست تا در زمینه مصرف انرژی، مدیریت لازم را داشته باشند و افزود: باید به دستگاههای اداری پرمصرف حوزه انرژی در استان سمنان تذکر داده شود.