به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، در این آیین عزت اله آمری مدیرعامل این شرکت با بیان این مطلب که در حال حاضر بحران آب یکی از اساسیترین چالشهای کشور است گفت: متوسط بارش سالانه در استان ۲۶۰ میلیمتر است که امسال این شاخص ۶۰ میلیمتر کاهش داشته است.
آمری افزود: آب یک مسئله جدی و جند وجهی است و در سالهای آینده بهعنوان یکی از تهدیدهای بشر به شمار میرود که باید راهحلهای فنی و فرهنگی برای مدیریت آن اتخاذ شود.
وی به آب مجازی اشاره کرد و گفت: آبی که برای تولید یک محصول استفاده میشود را آب مجازی میگویند و امروزه از این نوع آب به عنوان، تجارت دارای منفعت نام برده میشود.
مهندس آمری به پدیده کوچ اقلیمی اشاره کرد و اظهار کرد: این پدیده به خاطر بروز خشکسالی در برخی استانهای کشور شکل گرفته و مردم مناطق جنوبی کشور به مناطق شمال کشور به خاطر بارندگی بیشتر مهاجرت میکنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی گفت: طی سالهای اخیر شرکتهای آب منطقهای در حوزه فنی اقدامات خوبی را انجام دادهاند ولی حوزه فرهنگی و آموزش خانواده مغفول مانده بود که در طرح داناب سعی شده است به آن پرداخته شود.
وی افزود: طرح داناب مخفف طرح دانشآموزی نجات آب است که در سطح کشور درحال اجرا است تا با استفاده از ظرفیت دانشآموزان بتوان این افراد جامعه را به عنوان پیام آور مصرف بهینه آب در خانواده تربیت کرد و در این طرح در استان 61 هزار دانش آموز در مقطع متوسطه اول آموزش دیدند.
مهندس آمری ضمن تاکید بر ضرورت مشارکت و همراهی کلیه آحاد مردم جامعه در صیانت از منابع آبی و استفاده صحیح اضافه کرد: هرچقدر اطلاع رسانی، فرهنگ سازی و افزایش آگاهی بیشتر باشد این هدف زودتر محقق خواهد شد.
در ادامه مراسم مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی نیز گفت: صرفهجویی در مصرف آب وظیفه تک تک ما ایرانیان است تا این سرمایه برای نسل آینده حفظ شود.
احمدرضا نوازنی به برگزاری جشنواره داناب اشاره کرد و بیان کرد: دانش آموزان در بین اعضای خانواده میتوانند در کاهش مصرف آب، الگو باشند.
وی خاطر نشان کرد: فرهنگسازی را باید از سنین کمتر آغاز کرد به همین جهت آموزش در مدارس به دلیل آموزش پذیری بیشتر در بین دانش آموزان از اقدامات بسیار مهم محسوب می شود.
گفتنی است، در پایان این مراسم از 205 نفر دانش آموز پسر برگزیده این طرح با اهدای لوح تقدیر و جایزه تجلیل به عمل آمد.