به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای سمنان، حمیدرضا قزوینی در حاشیه بازدید از روند اجرای طرحهای سواد آبی در مدارس استان سمنان اظهار داشت: خانواده، دانش آموزان و آموزش و پرورش سه ضلع مهم مثلث برای مدیریت منابع آبی هستند و باید با آموزشهای لازم برای این سه رکن اصلی گامی مهم برای حفظ منابع آبی در استان سمنان برداشت .
وی با بیان اینکه منابع آبی چه در بخشهای زیرزمینی و چه سطحی در سه بخش صنعت، شرب و کشاورزی مصرف میشوند گفت: عمده مصرف آب در کشور و همچنین استان سمنان در بخش کشاورزی مصرف میشود و نیاز است برای استفاده بهینه از منابع موجود همه عزمها جزم شود .
مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقهای سمنان با بیان اینکه آب کالایی غیر قابل جایگزین است گفت: مدیریت مصرف بسیار حائز اهمیت است و دانشآموزان به عنوان آیندهسازان این کشور باید به موضوع آب حساس باشند .
قزوینی با اشاره به کاهش نزولات جوی و گرمای زمین گفت: در آینده قطعاً دنیا با چالش آب مواجه خواهد شد .
وی با بیان اینکه سرانه مصرف آب برای هر نفر در ایران نسبت به برخی کشورها که دارای بارش مناسب و کافی هستند بسیار بالا است گفت: باید همه با همه تلاش کنیم و از این نعمت الهی که هیچ جایگزینی ندارد حفاظت کنیم .
بابایی نماینده آموزش و پرورش سمنان در طرح داناب نیز در حاشیه این بازدیدها با بیان اینکه دانشآموزان آیندهسازان کشور هستند و میتوانند نقش مهمی در حفظ منابع آبی داشته باشند به برگزاری جشنواره خوارزمی اشاره کرد و گفت: این جشنواره دارای بخشهای مختلفی از جمله پژوهش است و دانشآموزان میتوانند ایدههای خلاقانه خود را در حوزه حفاظت از منابع آبی به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند .
مدیر دبیرستان پیامبر اعظم (ص) نیز گفت: طرح دانشآموزی نجات آب (داناب) طرح بسیار خوبی در راستای فرهنگسازی و حفاظت از منابع آبی است .
فاطمه صفا با بیان اینکه در مدرسه پیامبر اعظم(ص) تعداد ۵۰۰ دانشآموز دوره اول دبیرستان مشغول تحصیل هستند گفت: طرح داناب برای دانشآموزان مقاطع هفتم، هشتم و نهم اجرا میشود .
وی بر ضرورت داشتن برنامه از پیش تعیین شده تأکید کرد و گفت: با داشتن تقویم زمانی و کاری مشخص بهتر میتوان به اهداف طرح داناب دست یافت .
رابط طرح داناب در دبیرستان پیامبر اعظم(ص) نیز با اشاره اهمیت آب و لزوم صرفهجویی گفت:. صرفه جویی در مصرف آب ادای دین به نعمتهای الهی است .
محبوبه سید علیان با بیان اینکه هدر دادن آب تهدید زندگی آینده فرزندان ما است گفت: فرزندان خود را باید با آب ، زمین و هوا دوست و همراه کنیم .
وی گفت: در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ ؛ همسو با برنامههای ملی و بین المللی عرصه آب و با هدف ملموس و عینی کردن مسائل و چالشهای آبهای زیرزمینی، در کانون آموزشهای آبی طرح سواد آبی قرار گرفته و دانشآموزان و دبیران با شرکت در کارگاههای آموزشی برگزار شده با مسائل و مشکلات حوزه آب آشنا شدند .
وی با اشاره به برگزاری کارگاههای آموزشی و همچنین برپایی نمایشگاه نقاشی و تحقیقات مختلف گفت: دانشآموزان و دبیران با حضور در این دورهها برای تحقق هدف مهم نجات آب تلاش کردند .
شبیری مدیر مدرسه فرزانگان شهرستان سمنان نیز با اشاره به فواید بسیار اجرای طرحهای سواد آبی گفت: فرهنگسازی در زمینه حفاظت از منابع آبی باید از همان سنین کودکی آغاز شود .
گفتنی است مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقهای سمنان و نمایندگانی از آموزش و پرورش سمنان در کلاسهای درس دبیرستان دخترانه (دوره اول) پیامبر اعظم(ص)، حضور یافتند .
این برنامه با هدف بررسی نحوه اجرای طرح ملی دانش آموزی نجات آب با عنوان داناب و سواد آبی با محوریت کتاب انسان و محیط زیست در استان سمنان صورت گرفت .