به گزارش روابط عمومی آب منطقه ای مازندران اولین جلسه کارگروه آب با حضور مدیرعامل و جمعی از مدیران و نمایندگان دستگاه های اجرایی استان در محل سالن جلسات شرکت آب منطقه ای مازندران برگزار شد.
حیدر داودیان رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران در ابتدای این جلسه با تشریح وضعیت ذخایر آبی در استان گفت:میزان بارش در استان از ابتدای مهر سال گذشته تا 22 فروردین به میزان 26 درصد کاهش داشته است، میزان آبدهی رودخانه ها نیز در همین بازه زمانی با کاهش 58 درصدی روبرو بوده است و سد شهید رجایی با 42 میلیون متر مکعب آب به کمترین میزان ذخیره خود از زمان بهره برداری آن رسیده است.
داودیان با اشاره به کاهش چشمگیر حجم آبخوان ها نیز گفت: 80 درصد آب شرب از آب های زیرزمینی تامین می شود و باتوجه به کاهش حجم آبخوان ها فشار بیشتری به سفره های آب زیرزمینی وارد می شود و کمبود آب شرب را به دنبال خواهد داشت.
وی تصریح کرد امروز ما شاهد تنش آبی در شبکه های مختلف از جمله هراز وگلورد هستیم و حدود 76 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان با این بحران مواجه هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران افزود: برای گذر از بحران خشکسالی اقدامات زیادی همچون بهسازی و مدرن سازی سردهانه های زراعی، بهسازی و لایروبی آب بندان ها و ساماندهی و لایروبی انهار زراعی و رودخانه ها صورت گرفته و پیشنهاداتی نیز درقالب 27 پروژه مطرح شده تا بتوانیم موضوع خشکسالی را مدیریت کنیم.
وی افزود: اقدامات بلندمدتی همچون ساخت سدهای لاستیکی، بهسازی آب بندان ها و ایجاد شبکه های آبیاری و زهکشی را مدنظر داریم تا بتوانیم میزان مهار آب های سطحی در استان را افزایش دهیم.
داودیان خاطرنشان کرد گذر از این تنش آبی نیازمند مساعدت مسئولان استانی و کشوری است و جلساتی نیز با وزیر نیرو، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و استاندار محترم برگزار شد و راهکارهایی همچون بارورسازی ابرها وتسریع در حوزه تامین اعتبار مورد بررسی قرار گرفت تا بتوانیم در مقطع زمانی کوتاه مدت اثرات سوء حاصل از خشکسالی را کاهش دهیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران با اشاره به لزوم افزایش ذخیره گاه های آبی در استان گفت: باتوجه به شرایط ویژه استان مازندران اگرطرح های آبی با سرعت بیشتری اجرایی شود حتما در سایر شاخص ها نیز شاهد رشد استان خواهیم بود.
وی در پایان با اشاره به لزوم استفاده از تکنولوژی های نوین و فرهنگ سازی در راستای نحوه مدیریت مصرف منابع آبی، بر آمادگی شرکت آب منطقه ای مازندران درخصوص پذیرش برنامه ها و پیشنهادات سایر دستگاه های اجرایی که افزایش منابع آب استان را به دنبال داشته باشد تاکید کرد.