به مناسبت هفته پژوهش؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آبمنطقهای مازندران، همایش تخصصی «پژوهشهای ضروری در حوزه آب؛ اقدامها و برنامهها» روز پنجشنبه -۲۴ آذر- با حضور مدیران شرکت آبمنطقهای مازندران و تعدادی از اساتید دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار و برخی از نتایج به دست آمده از پژوهشهای اساتید دانشگاه در حوزه آب مازندران در این نشست ارائه شد.
در این همایش تخصصی، علاوه بر بیان برخی الزامات و ضرورتهای همکاری مراکز پژوهشی و دانشگاهی با دستگاههای مرتبط با مدیریت منابع آب توسط یخکشی، مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران و پیردشتی، معاون دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، محسن مسعودیان رئیس کمیته منطقهای و آبیاری و زهکشی و دانشیار دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، حمید امیرنژاد دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی، پویان مهربان، استادیار گروه علوم پایه و طاهر عزیزیف استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری بخشی از نتایج پژوهشهای خود درباره مسائل متعدد پیرامون آب ارائه دادند.
فناوریهای مورد نیاز در بخش آب، چالشها و ظرفیتهای آب استان، ارزشگذاری اقتصادی خدمات منابع آبی استان، بررسی مولفههای اثرگذار بر کیفیت آب سدهای مازندران برای تامین آب آشامیدنی، بررسی وضعیت گیاهان مهاجم سدهای تامینکننده آب آشامیدنی مازندران و همچین بررسی چالشهای اجتماعی و مشارکت ذینفعان در پروژههای کشاورزی آبمنطقهای مازندران موضوعهای ارائه شده در این همایش تخصصی بودند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران گفت: مراکز پژوهشی و دانشگاهی استان در حوزه مدیریت آب همکاری کنند
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران در این همایش با بیان اینکه دانشگاهها و مراکز علمی استان با انجام کارهای پژوهشی در حوزه مدیریت آب میتوانند به افزایش بهرهوری آب و توسعه استان کمک کنند، گفت: در شرکت آبمنطقهای مازندران به دنبال افزایش همراهی و ارتباط با مراکز علمی و پژوهشی و شرکتهای دانشبنیان هستیم.
محمدابراهیم یخکشی در نشست تخصصی «پژوهشهای ضروری در حوزه آب؛ اقدامها و برنامهها» اظهار کرد: ما در بخشهای مختلف به بازنگری و بازتصمیم نیاز داریم که قطعا پژوهشگران در دانشگاهها و مراکز پژوهشی روی این موضوعات مد نظر میتوانند به عنوان یک سوژه پژوهشی کار کنند.
وی افزود: برای دانشگاهها، مراکز پژوهشی، پژوهشگران و شرکتهای دانشبنیان در مسائل پژوهشی نقش اول را قائل هستیم. معتقدم باید به دانشگاه نقش بیشتری داده شود و در مسائل اجرایی مربوط به توسعه استان نیز دانشگاههای ما حضوری پررنگ داشته باشند. برای نمونه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی و دانشگاه مازندران میتوانند پهنهای از استان را برای موضوعهای مد نظر دستگاهی مانند آبمنطقهای مورد مطالعه قرار دهند و خروجی پژوهش نیز برای تصمیمگیریها در حوزه اجرایی به کار گرفته شود.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم اقدامات مشترکی با دانشگاههای مختلف مازندران انجام دهیم. در مازندران برای حوزه آب ظرفیتهای متعددی وجود دارد که از دانش و توان دانشگاهیان و پژوهشگران بتوانیم آنها را به بهرهبرداری و شکوفایی برسانیم.
یخکشی با بیان اینکه افزایش توجه به دو مؤلفه ضرورت پژوهش و انجام پژوهشهای ضروری در حوزههای مدیریتی به توسعه استان کمک میکند،اظهار کرد: خوشبختانه یکی از اقدامات خوبی که اخیرا مورد توجه قرار گرفته طرح فرصتهای مطالعاتی اساتید دانشگاهها در دستگاههای اجرایی است. اگرچه هنوز ساز و کارهای این طرح اجرایی نشده، اما حرکت خوبی است و باید توسعه یابد و حمایت شود تا نقش دانشگاهها در تصمیمگیریهای دستگاهها افزایش یابد.
وی افزود: برگزاری این نشستها میتواند برای اثریابی و پیشبینی راهکارهای مؤثر در زمینه مدیریت منابع آب اثرگذار باشد و تلاش بر این است که این جلسات افزایش یابد.