باحضور بخشدار و دهیاران بخش مرکزی شهرستان خدابنده و نماینده سازمان مردم نهاد سرورویان اشراق ؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای زنجان در ابتدای این نشست، بخشدار خدابنده ضمن خوش آمد گویی به حاضرین در جلسه گفت: در حال حاضر، زنگ خطر مشکل آب به صدا درآمده و امروزه این بحران شبیه به مسائل امنیتی شده و در این میان خدابنده به لحاظ منابع آبی وضعیت خوبی ندارد و این موضوع بارها در جلسات مختلف در حضور مسوولان استانی اعلام و مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
حسین افشاری افزود: درصورت تداوم این نوع مصرف بیرویه در منابع آبی شهرستان خدابنده بایستی در انتظار روزهای دشواری از لحاظ تامین آب کشاورزی و صنعت بود. بنابراین همه ما باید بر لزوم صرفه جویی در مصرف آب بویژه در بخش کشاورزی و ضرورت کاهش سطح زیر کشت متناسب با کاهش میزان منابع آبی منطقه در سالهای آتی و رعایت الگوی کشت جهت پیشگیری از خسارتهای احتمالی برنامه داشته باشیم.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: انتظار داریم جلسات مشابهی در سایر دهستانهای شهرستان خدابنده نیز در جهت آگاهی بخشی و مصرف بهینه آب کشاورزی برگزار شود.
نماینده سازمان مردم نهاد سرورویان اشراق زنجان در این نشست با اشاره به فرهنگ غنی و ریشه دار شهرستان خدابنده در امر انجام امور جمعی و گروهی گفت: از سالیان دراز این شهرستان به عنوان نمادی برای تسهیل کارهای سخت با انسجام گروهی زبان زد همگان بوده و انتظار میرود در کاهش اثرات بحران آب نیز ،امورمنابع آب شهرستان خدابنده را یاری دهند.
فرشته وطن دوست افزود: ما سازمان های مردم نهاد در راستای تقویت و ترویج فرهنگ صرفه جویی و مصرف بهینه آب دخیل هستیم، و این موضوع را از همه مردم انتظار داریم که در مصرف بهینه آب نهادهای دولتی را یاری دهند تا در آینده شاهد بالندگی میهن عزیزمان باشیم.
وی با بیان اینکه بیشتر دستگاههای اجرایی به علت حجیم شدن مشکلات در حوزه اجرایی پاسخگوی مباحث روزمره شده اند گفت: سازگاری با کم آبی و صرفه جویی و مصرف بهینه آب کشاورزی موضوعی روزمره نیست، باید دراین حوزه تدوین برنامه انجام گیرد، همه دستگاهها بایستی از روزمرگی خارج شوند و برنامه جامع سازگاری با کم آبی تدوین شود.
وطن دوست ادامه داد: کشت محصولات پر آب طلب در شهرستان خدابنده دیگر توجیه اقتصادی ندارد و بایستی از کشت محصولاتی با مصرف آب پایین و راندمان بالا حمایت نمود.
نماینده سازمان مردم نهاد سرورویان اشراق زنجان عنوان داشت: اگر در این شهرستان دهیاریها و شوراهای محلی علاقه به تشکیل تشکلهای مردم نهاد داشته باشند این سازمان آمادگی خود را جهت راهنمائیهای لازم برای پیشبرد و ثبت این تشکل مردم نهاد در شهرستان خدابنده اعلام میکند.
در ادامه احمدعلی غلام آزاد، دبیر شورای فرهنگی شرکت آب منطقهای زنجان گفت: مصرف بهینه آب باید به عنوان یک اصل ضروری با اطلاعرسانی به اقشار مختلف اجتماعی به یک فرهنگ و باور عمومی تبدیل شود.
وی با اشاره به آیات قرآن در خصوص مدیریت مصرف و قدرشناسی نعمات الهی، اذعان داشت: نعمات خداوند قابل شمارش نیستند اما باید توجه شود که حفظ و نگهداری و استفاده خوب و بهینه طبیعت برای خوب زندگی کردن ماست و نحوه مصرف ما از منابع خدادادی تاثیر مستقیم به نسلهای آینده دارد.
مدیرامورمنابع آب شهرستان خدابنده نیز با بحرانی خواندن دشت های سجاس، خدابنده، دوتپه و زرین آباد گفت: متاسفانه در سال بیش از 70 میلیون مترمکعب آب جهت مصارف کشاورزی شهرستان خدابنده مصرف می شود که نشان از کاهش شدید منابع آبی این شهرستان است.
سعید نصیری با بیان اینکه امروز بحث تولید و توزیع آب مطرح نیست بلکه بحث مدیریت صحیح منابع آب مطرح است که باعث حفظ منابع آبی خواهد شد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر کمیت و کیفیت منابع آب در معرض خطر است و با توجه به اینکه نمی توان آب تولید کرد ضرورت حفاظت و حراست از منابع آب موجود از اولویتهای این امور است.
نصیری با تبیین اقدامات و فعالیت های امورمنابع آب شهرستان خدابنده برای مقابله با کمبود آب و اجرای طرحهای جبرانی در این زمینه اظهار داشت: تعریف روش های اضطراری برای مدیریت منابع آب در دوران خشکسالی و به ویژه در فصل تابستان در دستور کار قرار دارد و در این خصوص لحظه ای درنگ نخواهیم کرد.