به منظور اجرای طرح ملی دانش آموزی نجات آب صورت گرفت:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای مرکزی، مدیرعامل شرکت در این مراسم با ابراز خرسندی از همکاری های دو دستگاه در سالهای اخیر گفت: آموزشهای آبی یکی از مهمترین نیازهای امروز و آینده کشور میباشد و سعی بر این است که با استمرار و تداوم، این طرح را سال به سال بهتر از سال های گذشته انجام دهیم.
عزت اله آمری افزود:در کشورمان ایران طی سالهای اخیر بدلیل تغییر اقلیم، رشد جمعیت، تغییر الگوی زندگی و افزایش جدی در نیاز به آب و از سوی دیگر توسعه روز افزون فعالیتهای صنعتی و کشاورزی، تعادل میان آب در دسترس و مصارف به شدت برهم خورده است.
عزت اله آمری ادامه داد: این بر هم خوردن تعادل و عدم توجه به ظرفیت منابع آب، عدم توجه به محدودیتهای توسعه و افزایش مصارف و حفاظت از منابع آب، تبعات بسیار گستردهای از قبیل کاهش سطح آب در سفرههای آب زیرزمینی، شور و کم کیفیت شدن آب در چاهها، فرونشست زمین، افزایش هزینههای تولید، گسترش مهاجرتها و در نهایت نابودی بسیاری از دشت های کشورمان را به دنبال خواهد داشت.
آمری ادامه داد: در چنین شرایطی، برای تغییر سمت و سوی بی توجهی به آب و تخریب منابع آبی، نیاز به گسترش مشارکت و شکل گیری یک عزم و همت در همه، از مدیران و تصمیم گیران تا بهره برداران و آینده سازان در حوزه آب داریم و چه بهتر که به جای تاکید بر “بحران آب” از “نجات آب” بگوییم. عبارتی که نه تنها حکایت از وجود مشکلاتی اساسی دارد بلکه نوعی امیدبخشی را نیز برای حرکت به سوی اصلاح و تغییر نوید می دهد لذا فرهنگ سازی استفاده بهینه از آب یکی از وظایف متولیان منابع آبی بوده تا چالش های پیش رو کمتر شود که لازمه آن برنامه ریزی های طولانی مدت می باشد.
وی با تأکید بر اینکه هدف از گسترش سواد آبی داشتن نسل و جامعه ای آگاه، حساس و مسئولیت پذیر در قبال آب است،خاطر نشان کرد: در همین راستا افزایش آگاهی دانش آموزان درباره روش های مصرف بهینه آب، ارزش آب و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی الزامی است .
آمری ضمن تاکید بر ضرورت مشارکت و همراهی کلیه آحاد مردم جامعه در صیانت از منابع آبی و استفاده صحیح اضافه کرد: هرچقدر اطلاع رسانی، فرهنگ سازی و افزایش آگاهی بیشتر باشد این هدف زودتر محقق خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی در ادامه سخنان خود طرح داناب را در راستای افزایش گسترش سواد آبی دانش آموزان بسیار موثر و چشمگیر دانست و گفت: نهادی مانند آموزش و پرورش که با دانش آموزان به عنوان نسل جوان و تاثیر گذار آینده سروکار دارند می توانند با آموزش های لازم در این خصوص به فرهنگ سازی بهینه استفاده از منابع آبی کمک نموده؛ چرا که آن ها نیز در خانواده اثر گذار خواهند بود.
در ادامه این مراسم مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی نیز عنوان کرد: در این اداره اعتقاد بر تعامل و همکاری با دستگاههای اجرایی است و تمامی ارگانهای کشور برای اینکه به اهداف کوتاه و بلندمدت خود برسند اولین بستری که به آن نیاز دارند، آموزش و پرورش است و بسیار خرسندیم که این پتانسیل در معلمان عزیز و دانش آموزان وجود دارد که بتواند در مسائل مهم جامعه صاحب نظر بوده و نقش راهبری داشته باشند.
احمدرضا نوازنی با اشاره به اینکه صرفه جویی و مصرف بهینه آب وظیفه همگانی است افزود: دانش آموزان می توانند به افزایش آگاهی های خانواده کمک نموده و می توان در آینده امید داشت که بهره وری بیشتری از این نعمت الهی که در اختیار ما قرار گرفته است داشته باشیم.
وی خاطر نشان کرد: هیچ نهادی در جامعه نمی تواند مثل آموزش و پرورش زمینه دانائی دانش آموزان را فراهم نمایدو هدف ما این است که دانش آموزان عمق فاجعه بحران آب را متوجه شوند و این دغدغه را داشته باشند که حیات ما به وجود آب بستگی دارد.