به گزارش خبرگزاری آب ایران، اولین جلسه کارگروه هماهنگی حوضه آبریز دریاچه نمک، به میزبانی شرکت آب منطقه ای تهران به عنوان رئیس اولین دوره کارگروه و با حضور زهره قائمی، معاون مطالعات و تخصیص حوضه آبریز فلات مرکزی و مرزی شرق و نمایندگان تام الاختیار شرکت های آب منطقه ای اصفهان، البرز، مرکزی، قم، زنجان، همدان و قزوین، با هدف تبیین اهداف کارگروه، بررسی چالش ها و مشکلات موجود و هماندیشی پیرامون نحوه مرتفع نمودن آنها، برگزار شد.
زهره قائمی، معاون حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی کشور در این جلسه تصریح کرد: این جلسات محمل و محل مناسبی برای تسریع در رسیدن به راهحلهای بهینه، منطقی و اقتصادی در شرکتهاست؛ بیان مسائل و مشکلاتی که بسیاری از آنها در استانهای مختلف، مشابهت داشته و هماندیشی پیرامون این مسسائل و استفاده از تجارب شرکتهای پیشرو در هر حوزه، میتواند همافزایی مطلوبی ایجاد نماید.
قائمی همچنین با تاکید بر اینکه برای مواجه نشدن با بحران در هر مسئلهای، آسیبشناسی و شناسایی مسائل، قبل از تشدید موثر و راهگشاست، اظهار داشت: در ارتباط با حل هر چه سریعتر مشکلات و چالش های مهم پیش روی شرکت های عضو کارگروه حوضه آبریز دریاچه نمک، مناسب است کلیه مسائل و چالش ها بر حسب موضوع، دسته بندی و در گام نخست با همفکری و مشورت اعضای کارگروه، نسبت به رفع آنها اقدام شود و در صورت عدم رسیدن به راه حل مناسب برای برخی از چالش ها، موضوع به حوزه ستادی منعکس گردد تا براساس اولویت رسیدگی به آن ها، به کارگروهها یا معاونت تخصصی ذیربط در حوزه ستادی واگذار شود.
در ادامه محمدعلی کریمخانی، معاون برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای تهران نیز ضمن خوشامد گویی به حاضران، اذعان داشت: برگزاری مستمر چنین جلساتی، منشا خیر و برکات فراوانی برای شرکت های آب منطقه ای میباشد.
وی ضمن دسته بندی چالش ها درهفت دسته تحت عناوین پساب تصفیه خانه های فاضلاب و تخصیص آن به بخش کشاورزی و صنعت، تامین آب بخش صنعت، منابع آب زیرزمینی و کسری مخازن، محدودیت منابع آب شرب، کیفیت منابع آب و محیط زیست، مدیریت بهره برداری از سدها و تاسیسات آبی و مطالعات پایه منابع آب، گفت: موضوع تخصیص پساب به بخش کشاورزی و صنعت، از مباحث مهم مطروحه در بحث مدیریت مصرف بهینه آب است که طی سال های اخیر با شدت و اهمیت بیشتری پیگیری می شود؛
کریمخانی همچنین افزود: برای شناسایی و حل مشکلات در زمینه تخصیص پساب، حاضرین در جلسه می بایست گزارشی از اقدامات انجام شده در راستای تخصیص و واگذاری پساب به بخش های مختلف مصرف، به دبیرخانه کارگروه، جهت طرح موضوع در جلسه آتی ارائه نمایند.
محمدرضا خانیکی، مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت نیز در این جلسه ضمن بیان روند تصویب بیلان منابع آب و مصارف حوضه آبریز با استفاده از نتایج آماربرداری های دور سوم، گفت: تهیه بیلان منابع و مصارف آب به دلیل عدم تصویب نتایج آمار برداری سراسری استان های مرکزی و قم، از برنامه کاری عقب است که این امر لزوم تسریع در اقدامات مربوطه را می طلبد.
در این جلسه، نمایندگان هریک از شرکتهای عضو کارگروه، گزارشی از سیمای منابع و مصارف آب استان و چالشهای شرکت آب منطقهای خود را ارائه نمودند. الهام خسروی، مدیر دفتر تحقیقات، برنامه ریزی و بررسیهای اقتصادی شرکت، فهرست کامل چالشهای شرکتهای آب منطقهای که پیش از این به شرکت مدیریت منابع آب ایران منعکس شده بود، را ارائه نمود.
گفتنی است، در ادامه، موضوعاتی از قبیل رسیدگی به مسئله پساب و اهمیت ایفای نقش شرکت های آب منطقهای در مدیریت پساب، حل اختلاف کشاورزان استان های قم و تهران در خصوص حقابه رودخانه شور، هدایت منابع آبی آن به سمت تالاب بند علیخان و جلسات آتی کارگروه مورد بحث و گفتگو قرار گرفت. درخصوص مسئله پساب، قائمی ضمن تاکید بر اینکه پساب، به عنوان یک منبع آبی جدید تلقی نگردد، بر اهمیت توجه به مسئله پساب به عنوان یک راهحل کلیدی در تعادلبخشی آبخوانها اشاره نمود و مقرر شد جلسه آتی این کارگروه به موضوع پساب پرداخته شود.