در چهارمین نشست سخنگوی صنعت آب کشور مطرح شد:
به گزارش خبرگزاری آب ایران، فیروز قاسم زاده صبح امروز در چهارمین نشست خبری با رسانه های گروهی افزود: وزارت نیرو در لایروبی رودخانه ها در سال های گذشته اقدامات خوبی انجام داده به طوری که از سال 98 نیز با رشد منابع اعتباری این بخش و امکان انعقاد قراردادهای مشارکت دولتی -خصوصی، انجام لایروبی افزایش چشمگیری داشته و حجم عملیات لایروبی با رشد سه برابری همراه بوده است.
وی در خصوص سامانه های مونسونی نیز گفت: سامانه های بارشی مربوط به سامانه مونسونی هند (بارش های موسمی) ازنیمه دوم تیرماه به بعد در کشور فعال بوده که این سامانه از جنوبِ شرق کشور شروع و با نفوذ در عمق کشور از فلات مرکزی تا دامنه های البرز و زاگرس کشیده شده است.
سخنگوی صنعت آب کشور با تأکید بر اینکه یکی از موضوعات مهم در این سامانه بارشی، بهره گیری از این نعمت الهی برای تغذیه ذخایرآبی است، افزود: همین امر باعث شد ما به صورت روزانه وضعیت ورودی مخازن را رصد کنیم تا حداکثر بهره برداری و ذخیره سازی از این منابع آبی برای کشور صورت پذیرد .
وی اظهار داشت: خوشبختانه تا کنون ذخیره سازی خوبی در استان های جنوبِ شرق کشور اتفاق افتاده که با تداوم بارش ها در استان های دیگر از جمله تهران و خوزستان، برنامه ریزی لازم جهت ذخیره سازی منابع آبی وجود دارد.
قاسم زاده با بیان اینکه سیلاب های اخیر ۲۵۰ تا ۲۶۰ میلیون متر مکعب ورودی آب به سدها را افزایش داده، گفت: سامانه مونسون در چند روز گذشته، جنوب و جنوبِ شرق کشور را تحت تاثیر قرار داده که منجر به سیلاب در بخش های از کشور شد .
وی درباره نحوه مواجهه با سیل در بدنه آب کشور نیزگفت: زمانی که هشدار قرمز و نارنجی هواشناسی صادر می شود، وزارت نیرو در حالت آماده باش قرار می گیرد و با برگزاری مانور درتاسیسات و تجهیز گروه های عملیاتی، پیش بینی ها و راهکارهای ضرب العجلی بررسی و اجرا می شوند.
قاسم زاده در ادامه تصریح کرد: علی رغم اینکه سیل ویرانگر بود ما حداقل خسارت را داشتیم ، هیچ زیرساختی از آب و آبفا آسیب ندید، افت فشار و کاهش کیفیت آب نداشتیم و از هیچ تصفیه خانه ای آب غیر استاندارد خارج نشد.
وی در خصوص اهمیت سد سازی نیز اظهار داشت : براساس سیاست توسعه ای که در دنیا و از جمله ایران اتفاق افتاده، ساخت سد یکی از روش های استحصال آب است.
سخنگوی صنعت آب کشور اضافه کرد: در ایرانِ بعد از انقلاب، با توجه به توسعه اجتماعی و اقتصادی ، سدسازی در دستور کار قرار گرفت اما واقعیت این است که سدها براساس پتانسیل آبی حوضه های آبریز طراحی و ساخته می شوند، لذا برای آوردهای مقطعی و سیلاب یکباره نباید اقدام به ساخت سازه کنیم، برای ساخت سد باید حداقل آورد 50 ساله را بررسی کنیم تا مشخص شود که به طور متوسط چقدر آب آورد داشته است.
وی در ادامه این نشست خبری با اشاره به اینکه مصرف آب در سه گروه دسته بندی شده، خاطرنشان کرد: مشترکان خوش مصرف 54 درصد ، بدمصرف ها شش درصد و مابقی پرمصرف هستند. برای رده های پرمصرف و بدمصرف، تعرفه ها بطور تصاعدی رشد می کند.
در این نشست خبری موضوعاتی از قبیل؛ آب سکونتگاه های غیردائم، حقابه محیط زیست ، احیاپذیر بودن دریاچه ارومیه، وضعیت سد های بختیاری و تنگه معشوره، پروژه "داپ" و ساخت و ساز ترکیه در حوزه ارس و حق آبه ایران از هیرمند از سوی خبرنگاران رسانه های گروهی مطرح شد که سخنگوی صنعت آب کشور به آنها پاسخ داد.