به گزارش خبرگزاری آب ایران، داود شاهسوند افزود: به دنبال کاهش بارش ها و ممنوعیت توسعه کشاورزی در دشت های ممنوعه و ممنوعه بحرانی استان ، کشت دوم در تمام دشت ها ممنوع بوده و با متخلفان به شدت برخورد خواهد شد.
وی اظهار داشت: از ابتدای سال آب جاری تا کنون میزان بارش ها نسبت به سال گذشته 23 درصد و نسبت به بلند مدت 42 درصد کاهش یافته است.
شاهسوند با اشاره به اینکه سدهای استان منابع محدودی دارند، تصریح کرد: از ۱۰۰ درصد آبی که در استان استفاده می شود، بیش از 92 درصد در بخش کشاورزی، 6 درصد در بخش شرب و بیش از ۲ درصد دربخش صنعت مصرف می شود.
وی ادامه داد: این آمار نشان می دهد تسریع در نصب کنتورهای هوشمند ،تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه و غیر مجاز و همچنین افزایش کارایی در روشهای آبیاری و تبدیل کشت های سنتی به گلخانه ای امکان تداوم برداشت از منابع آب زیرزمینی و برنامه ریزی های بلند مدت در استان را فراهم خواهد کرد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای استان همدان تاکید کرد: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته به منظور مدیریت منابع آب و سازگاری با کمآبی و خشکسالی راهبردهایی در سطح استان اجرایی و عملیاتی می شود.
وی خاطرنشان کرد: شایسته است تا با هدفگذاری درست تلاش کنیم تا کاستیها و نارساییها در حفظ و حراست از منابع آبی به شکل مطلوب برطرف شود.
شاهسوند با اشاره به اینکه اولویت اصلی استان تامین آب آشامیدنی است، افزود: پس از تامین آب آشامیدنی، تلاش داریم با همکاری جهاد کشاورزی استان و با مدیریت آب در این بخش بتوانیم کشاورزی پایدار برای استان ایجاد کنیم .
وی خواستار همکاری همه مردم استان در مصرف بهینه آب و رعایت الگوی کشت از سوی کشاورزان شد و اظهار داشت: امیدواریم کشاورزان استان با پرهیز از کشت دوم به کمک مسئولان استان بیایند تا بتوانیم با اولویت منابع آب آشامیدنی شهرها و روستاها را به نحوه مطلوب تأمین و از تابستان گرم گذر کنیم.
شاهسوند اضافه کرد: امیدواریم در مناطق شهری و روستایی قطعی منابع آب در فصل تابستان نداشته باشیم و مردم در پایداری منابع آب مصرف بهینه را مورد توجه قرار دهند.