دوشنبه, 5 آذر 1403
مشروح خبر :: رها سازی موجی آب از سد گتوند برای جبران افت کیفیت آب رودخانه کارون

مدیرعامل آب و برق خوزستان خبر داد:

رها سازی موجی آب از سد گتوند برای جبران افت کیفیت آب رودخانه کارون

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان، راهکار نهایی برای جبران افت کیفیت آب رودخانه کارون در شرایط خشکسالی رهاسازی آب‌هایی به صورت فوق العاده و موجی از سد گتوند به سمت پایین دست دانست.

به گزارش خبرگزاری آب ایران ، این روز‌ها گرمای نزدیک به ۵۰ درجه در خوزستان هر جنبنده‌ای را کلافه می‌کند و این موضوع در شرایطی است که خشکسالی آورد رودخانه‌ها را حتی نسبت به پارسال نیز کاهش داده و مدیریت بهینه منابع آب در استان خوزستان بیش از گذشته دارای اهمیت است.

عباس صدریان فر مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: میزان بارش‌ها تا ۲۰ خرداد در حوضه کرخه حدود ۴۴ درصد کاهش یافته و در حوضه کارون بزرگ نیز ۲۷ درصد کاهش یافته و در بالا دست کرخه نیز تا ۷۰ درصد کاهش بارندگی به ثبت رسیده است.

وی افزود: ورودی سد‌های استان تا به حال در حدود ۱۲ میلیارد و ۶۳۰ میلیون متر مکعب است و ورودی به مخازن استان نیز دارای ۴۲ درصد کاهش نسبت به میانگین بلند مدت داشته است.

صدریان فر اضافه کرد: البته صنایع حوضه میانی رودخانه کارون از گتوند به پایین تا آبادان و خرمشهر صنایع آب بر و سنگین هستند و سازمان آب و برق در برخی مواقع از آن‌ها می‌خواهد که برداشت‌شان در مقاطعی از روز کمتر شود که آب با کیفیت بیشتر به آبادان و خرمشهر برسد البته برای راهکار نهایی نیز از گتوند آب‌هایی به صورت فوق العاده و موجی به سمت پایین دست رها می‌شود تا در آن مقطع آب با افت کیفیت مواجه نشود.
 
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان خصوص احتمال وجود شوری در آب سد گتوند می‌گوید: ویژگی این سد آن است که شوری سازند گچساران در کف مخزن این سد تثبیت شده و آبی که رها می‌شود در ترازهای بالاتر قرار دارد و کاملا شیرین است.
 
البته او به ابتکار عملی نیز اشاره کرد که حالا دیگر آب برای تولید برق رها نمی‌شود بلکه برای مدیریت مصرف رهاسازی می‌گردد و راهکار برای تداخل نداشتن این ۲ مسئله با یکدیگر ذخیره سازی آب در سد‌های بالا دست است.
 
به گفته آقای صدریان فر تا جای ممکن برای دریاچه سد گتوند ایجاد ظرفیت صورت پذیرفت تا در صورتی که اگر نیاز به تولید برق از نیروگاه‌های آبی وجود داشته باشد، این آب بی دلیل وارد پایین دست نشود و نیاز مصرف کنندگان و یا کشاورزان نباشد، بلکه به گتوند بریزد و در آنجا ذخیره شود تا در صورت نیاز به پایین دست سد گتوند رهاسازی شود.

 

کد خبر: 60981
  تاریخ خبر : 1401/04/21
 مهتاب علی بخشی
 757