در نشست سیاستها، برنامه ها و استانداردهای بازیافت آب و استفاده از پساب در ایران مطرح شد:
به گزارش خبرگزاری آب ایران، در این نشست که در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد، اصغرجهانی با مروری بر آخرین وضعیت منابع آبی در جهان و ایران گفت: براساس گزارش سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۵ از هر سه نفر مردم جهان، دو نفر دغدغه آب خواهند داشت.
وی با اشاره به اینکه میانگین بارش ، در ایران کمتر از یک سوم میانگین جهانی است افزود: توزیع مکانی همین بارش کم در کشور نیز بسیار ناهمگون بوده، بطوریکه فقط یک درصد از مساحت ایران بارش بیش از ۱۰۰۰ میلی متر را تجربه می نماید، ۲۸ درصد از سطح کشور دارای بارش سالیانه کمتر از ۱۰۰ میلی متر می باشد.
اصغر جهانی ادامه داد: سرانه منابع آب تجدیدپذیر کشور از ۷۰۰۰ مترمکعب به ازای هر نفر در سال ۱۳۳۵ به ۱۱۷۰ مترمکعب به ازای هر نفر در سال ۱۴۰۰ تقلیل یافته است و پیش بینی می شود این میزان در سال ۱۴۲۰ به کمتر از ۱۰۰۰ مترمکعب به ازای هر نفر در سال یعنی پایین تر از مرز کم آبی برسد.
در ادامه این نشست رئیس گروه محیط زیست و آبهای غیرمتعارف شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت:حاصل حدود ۹۵ میلیارد مترمکعب مصارف آب سالیانه در بخشهای مختلف، تولید حدود ۳۰ میلیارد مترمکعب فاضلاب و زهاب خواهد بود که ابن میزان معادل حدود یک سوم منابع آب تجدیدشونده کشور می باشد که باتوجه به درگیربودن کشور با دوره های کوتاه مدت و بلندمدت خشکسالی و از طرفی با توجه به دائمی بودن منبع پساب، لذا این منبع می تواند نقش مهمی در تامین آب پایدار مصارف به ویژه صنعت ایفا کند.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به چالش های تامین آب شرب در برخی از مناطق کشور و کمبودهای موجود در این بخش، سیاستهای جدید وزارت نیرو و مدیریت آب کشور را مبتنی بر جایگزین نمودن پسابهای شهری با آب باکیفیت مصرفی در بخشهای شهری، صنعتی و کشاورزی است.
رئیس گروه محیط زیست و آبهای غیرمتعارف شرکت مدیریت منابع آب ایران در بخشی دیگر از سخنان خود بیان داشت: در واگذاری پساب شهری به مصارف جدید، صنایع در اولویت بوده و امکان واگذاری پساب جهت توسعه کشاورزی در دشتهای ممنوعه وجود نخواهد داشت.
او همچنین به سیاست های کلی اصلاح الگوی مصرف آب ابلاغی مقام معظم رهبری در سال ۸۹ اشاره کرد و افزود: ارتقاء بهره وری و نهادینه شدن مصرف بهینه آب در تمام بخش ها در چارچوب اعمال استانداردها و ضوابط لازم برای کاهش ضایعات آب و بازچرخانی و استفاده مجدد از آب، یکی از بندهای ابلاغی این سیاست ها می باشد که می بایست در دستور کار همه بخش های مصرف کننده آب شهری و صنعتی قرار گیرد.