دوشنبه, 5 آذر 1403
مشروح خبر :: ضرورت تامین آب صنایع از محل پساب و جایگزینی پساب با آب خام

ضرورت تامین آب صنایع از محل پساب و جایگزینی پساب با آب خام

قائمی، معاون مطالعات پایه و تخصیص حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی، بر ضرورت تامین آب صنایع از محل پساب و جایگزینی پساب با آب خام در راستای حفاظت از منابع آبی موجود و جلوگیری از بروز تنش آبی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری آب ایران، نمایندگان مدیریت حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی، طی بازدیدی سه روزه با حضور در استان کرمان، از طرح‌های مهم توسعه منابع آبی استان که نیاز به بازنگری در تخصیص دارند، بازدید نمودند؛ در حاشیه این بازدید، خانم دکتر قائمی، معاون مطالعات پایه و تخصیص حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی، بر ضرورت تامین آب صنایع از محل پساب و جایگزینی پساب با آب خام در راستای حفاظت از منابع آبی موجود و جلوگیری از بروز تنش آبی، تاکید کرد.

این برنامه با جلسه مشترک در حضور مدیر عامل، معاونین و مدیران شرکت آب منطقه‌ای کرمان آغاز شد و در جریان این جلسه، ضمن تجلیل شهدای جنگ تحمیلی و گرامی‌داشت روز سوم خردادماه و آزادسازی خرمشهر، نکات و دغدغه‌های مدیریت محترم عامل شرکت آب منطقه‌ای کرمان درحوزه‌های تخصیص منابع آب و پساب، حفاظت منابع آب و موضوعات آماربرداری و بیلان مطرح گردید. در ادامه این ماموریت، شرایط حوضه‌های آبریز و ساختمان و تاسیسات سدهای قدرونی، بافت و جیرفت و اراضی پایین دست آن، تا تالاب جازموریان، مورد بازدید قرار گرفت.

در بازدید از حوضه بالادست سد قدرونی، عدم هماهنگی جهاد کشاورزی استان با آب منطقه‌ای، در احداث حدود 52 بند آبخیرداری کوچک و بزرگ رویت گردید؛ در اکثر این بندها به واسطه تجمع رسوبات ریزدانه، تغذیه سفره که از اهداف این بندهاست، محقق نگردیده و منجر به تبخیر آب‌های تجمع یافته در پشت این بندها و از سویی عدم تحقق اهداف سد قدرونی گردیده است. در حال حاضر سد قدورنی که با هدف تامین شرب شهر راور و روستاهای اطراف، احداث شده است با محدودیت ورودی منابع آب مواجه می‌باشد.

در طی این سفر، با حضور در محل سد بافت، از ایستگاه‌ پمپاژ آب مجتمع فولاد بازدید به عمل آمد و بر ضرورت تامین آب صنعت فولاد از محل پساب شهر رابر تاکید شد. باتوجه به بازدید از نواحی زراعی پایین دست سد جیرفت، عنبرآباد و رودبار جنوب با همراهی بهره‌برداران محلی، پرت آب در اراضی زراعی و از بین رفتن محصولات کشاورزی، به ویژه هندوانه‌های برداشت نشده، کاملا مشهود بود و اهمیت بهبود راندمان آب در بخش کشاورزی و جلوگیری از پرت منابع آبی، خاطرنشان شد.

در این سفر ضمن توجه به فعالیت‌های دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای کرمان، برخی از مسائل مربوط به پیشرفت پروژه آماربرداری و مطالعات بیلان مورد رسیدگی قرار گرفت و با بازدید از محل تعدادی از سردهنه‌های برداشت آب کشاورزی، برخی موارد مبهم در خصوص آماربرداری آنها،‌ مرتفع شد. ضمنا ترمیم ایستگاه‌های پایش آب سطحی و زیرزمینی که در جریان سیلاب و یا به دلیل قدمت و یا افت سفره نیاز به اصلاح و بازسازی دارند، به عنوان یک ضرورت یادآوری گردید.

کد خبر: 60239
  تاریخ خبر : 1401/03/17
  آخرین به‌روزرسانی : 1401/03/17
 مهتاب علی بخشی
 513