استاندار همدان در شصتودومین جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان اعلام کرد:
به گزارش خبرگزاری آب ایران، علیرضا قاسمیفرزاد در شصتودومین جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان، اظهار کرد: در یک تنش آبی بسیار شدید قرار داریم و باید مردم، همراهی لازم را در بخش کشاورزی و آب شرب داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری آب ایران ،قاسمیفرزاد با بیان اینکه نزولات آسمانی و ذخایر آبی به شدت در حال کاهش است، تصریح کرد: در تابستان امسال اگر صرفه جویی نکنیم با قطعی آب مواجه هستیم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه سرزمینی خودمان منابع قابل اتکایی نداریم، مطرح کرد: ما مجبور به انتقال آب از سد تالوار شدیم اما این پروژه در ۱۷ سال گذشته ۶۰ درصد پیشرفت داشته و شرکت آبفا و آب منطقهای شبانهروز در حال تلاش هستند.
استاندار همدان ادامه داد: ۴۰ درصد باقیمانده، ابعاد فنی پیچیدهای دارد و همکاران ما در حال تلاش هستند تا اقدامات لازم در حوزه حفاری، لولهگذاری و نصب پمپها را انجام دهیم.
قاسمیفرزاد خاطرنشان کرد: عدم توجه به تامین آب شرب پایدار برای شهر همدان باعث شده میزان استفاده از منابع زیرزمینی افزایش پیدا کند و این منابع را در خطر قرار دهد اما دولت سیزدهم توجه ویژه دارد که مسئله آب شهر همدان مورد رسیدگی قرار بگیرد.
قاسمیفرزاد با بیان اینکه اقدامات فنی غیرقابل پیشبینی بوده و ممکن است با موانعی مواجه شود، گفت: پس از انتقال آب تالوار باز باید به فکر تامین منابع پایدارتری باشیم چون اگر مصرف را مدیریت نکنیم با مشکل مواجه میشویم.
وی خاطرنشان کرد: انتظار داریم که بخش آموزش و ترویج جهاد کشاورزی نکات لازم در حوزه کشت گیاهان پر مصرف آب را متذکر و اقدامات لازم برای جلوگیری را انجام دهند.
استاندار همدان با بیان اینکه ما چند ماه سخت را پیش رو داریم، تاکید کرد: اگر در مصرف آب صرفهجویی نشود با قطعی آب مواجه خواهیم شد چون منابع ما محدود است.
قاسمی فرزاد با اشاره به اهمیت امنیت غذایی، اظهار کرد: جهادکشاورزی در این حوزه باید تلاش داشته و نهضتی در جهش تولید داشته باشد. باید مصرف آب را در حوزه کشاورزی کاهش دهیم چون ۷۰ درصد آب برای کشاورزی مصرف میشود.
در ادامه این جلسه محمدضروری سرپرست شرکت آب منطقه ای همدان گفت: میزان بارش در سال آبی جاری تا امروز ۲۲۷ میلی متر بوده در حالیکه در مدت مشابه سال گذشته ۲۷۰ میلی متر و میانگین بلندمدت نیز ۳۴۱ میلیمتر بوده است.
وی تصریح کرد: سال گذشته خشکسالی داشتیم اما امسال بدتر است به طوریکه ۲۳ درصد نسبت به سال گذشته و ۳۴ درصد نسبت به بلندمدت، کاهش بارندگی داشتیم.
سرپرست شرکت آب منطقه ای همدان در رابطه با وضعیت سدهای استان همدان، مطرح کرد: ورودی سد اکباتان در سال جاری ۱۸.۷ میلیون مترمکعب بوده در حالیکه سال گذشته ۲۵ میلیون مترمکعب داشتیم و به علت مشکلات ذخیره آب، باید از سایر منابع آب شرب را تأمین کنیم.
ضروری با اشاره به اینکه پارسال ۲۲.۶ میلیون مترمکعب خروجی از سد داشتیم اما امسال به ۱۴ میلیون مترمکعب رسیده است، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات تأمین آب شرب این است که در سال گذشته سد آبشینه را از سرشاخه ملایر و سیاه کمر پر و استفاده کردیم اما امسال اتفاق نیفتاد.
وی در رابطه با وضعیت منابع آب استان همدان ادامه داد: تا پایان اردیبهشتماه سال جاری، حجم سد اکباتان ۱۱.۲ میلیون مترمکعب بوده و ۳۳ درصد ظرفیت آن پر شده، سد آبشینه فقط ۳۰۰۰ مترمکعب آب دارد و آن هم قابل استفاده نیست و برای نگهداری حیات وحش منطقه است، سد کلان ملایر ۴۴ میلیون مترمکعب آب دارد و ۹۸ درصد آن پر است و سد سرابی نیز با ظرفیت ۴۳ درصدی چهار میلیون مترمکعب آب دارد.
سرپرست شرکت آب منطقه ای همدان با اشاره به خشکسالی و وضعیت نگران کننده استان تأکید کرد: تأثیر خشکسالی فقط در همان سال نیست و سالهای آینده را هم دچار بحران خواهد کرد.