دوشنبه, 5 آذر 1403
مشروح خبر :: شناسایی 7400 مورد سازه فاقد آبگذری سیلاب در کشور

شناسایی 7400 مورد سازه فاقد آبگذری سیلاب در کشور

مدیرکل دفتر توسعه نظام های فنی ،بهره برداری و دیسپاچینگ برقآبی شرکت مدیریت منابع آب ایران از شناسایی 7400 مورد سازه تقاطعی غیراصولی در محدوده شهرها و روستاهای کشور که فاقد آبگذری سیلاب می باشند خبر داد.

به گزارش خبرگزاری آب ایران، جواد حاجیانی با اعلام این خبر افزود: بعد از ارزیابی سیلاب های اخیر ، وزارت نیرو تاکنون  بالغ بر 7400 مورد سازه تقاطعی غیراصولی را شناسایی نموده و برای برنامه‌ریزی و پیگیری رفع انسداد به متولیان امر (وزارت خانه‌های راه و شهرسازی و کشور) اعلام کرده  که تاکنون کمتر از 3 درصد (164 مورد) از این نقاط رفع انسداد شده است.

حاجیانی ادامه داد: این سازه های تقاطعی غیراصولی به دلایلی چون عدم تناسب ظرفیت آبگذری با ریسک سیلاب قابل قبول (با توجه به نوع کاربری اراضی مجاور)، انسداد دهانه‌های پل به دلیل ترسیب رسوبات و یا استفاده به عنوان معبر، جانمایی نامناسب نسبت به مقطع رودخانه و یا حد بستر و حریم آن،  عدم لحاظ فرسایش عمومی برخی از رودخانه‌ها در طراحی و تثبیت سازه‌های تقاطعی فاقد آبگذری سیلاب می باشند.

 وی بر ضرورت رفع گلوگاه‌های شناسایی شده در آبگذری سیلاب تأکید کرد و گفت:  باتوجه به تعدد گلوگاه های آبگذری شناسایی شده و نقش این سازه ها در تشدید خسارات ناشی از سیلاب به ویژه در سیلاب های اخیر، لازم است به منظور تصمیم گیری در خصوص نحوه حذف، بهسازی و اصلاح شرایط فنی هر سازه، موضوع در قالب جلسات کارشناسی مشترک فی مابین شرکت های آب منطقه ای، ادارات راه و شهرسازی استان ها و شهرداران ذیربط به تفکیک، بررسی شود.

مدیرکل دفتر توسعه نظام های فنی،بهره برداری و دیسپاچینگ برقآبی شرکت مدیریت منابع آب ایران خاطر نشان کرد:  البته این موضوع از سنوات گذشته با محوریت ادارات راه و شهرسازی در تعداد محدودی از استان ها اجرایی شده است. که بایستی به صورت مستمر و با پیگیری، تاکید و نظارت حوضه های آبریز انجام شود.

گفتنی است مطابق تبصره 3 ماده 2 قانون توزیع عادلانه آب و ماده 13 آیین نامه مربوطه هرگونه دخل و تصرف و ساخت و ساز در اراضی بستر رودخانه‌ها بدون اجازه وزارت نیرو ممنوع می‌باشد و مجریان طرح‌های عمرانی و ارگان‌های صادر کننده مجوز در محدوده رودخانه‌ها مکلف به استعلام از وزارت نیرو می‌باشند و  بدون شک تنگ شدگی مجرای رودخانه‌ ناشی از ساخت و ساز بدون هماهنگی با وزارت نیرو، عدم رعایت نقشه‌های حد بستر و حریم در طرح‌های هادی و تفصیلی به عنوان مبنای صدور مجوز استقرار کاربری، احداث تأسیسات زیر بنایی همچون پل و جاده بدون تأمین آبگذاری مناسب، ساماندهی غیر اصولی در مناطق شهری و روستایی توسط متولیان امر می‌توانند در زمره عوامل تشدید کننده خسارات سیل محسوب گردند.

 

 

کد خبر: 59657
  تاریخ خبر : 1401/02/23
  آخرین به‌روزرسانی : 1401/02/24
 مهتاب علی بخشی
 679