شنبه, 3 آذر 1403
مشروح خبر :: وجود ۱۱۶۰ چاه عمیق و نیمه عمیق مجاز درشهرستان نهاوند

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1408

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1410

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1412

Deprecated: DOMElement::setAttribute(): Passing null to parameter #2 ($value) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1675

وجود ۱۱۶۰ چاه عمیق و نیمه عمیق مجاز درشهرستان نهاوند

مدیر منابع آب شهرستان نهاوند گفت: ۱۱۶۰ چاه عمیق و نیمه عمیق مجاز در نهاوند درحال بهره برداری هستند.

به گزارش شبکه خبری آب ایران ،  اکبر دهقانی مدیر منابع آب شهرستان نهاوند درجلسه شورای حفاظت ازمنابع آب گفت: برای جلوگیری از افزایش بی‌رویه آب تمام چاه‌های مجاز باید پروانه بهینه بهره‌برداری دریافت کرده و علاوه بر آن نسبت به نصب کنتور حجمی نیز اقدام کنند.

دهقانی افزود: در نهاوند یک‌هزار و ۱۶۰ چاه عمیق و نیمه عمیق مجاز وجود دارد که حدود ۸۰۰ مورد آن برای مصارف کشاورزی و مابقی برای مصارف صنعتی، خدماتی و شرب مورد استفاده قرار گرفته است.

وی در خصوص راهکارهای جلوگیری از مصرف بی رویه آب زیرزمینی این شهرستان، افزود: برای جلوگیری از افزایش بی‌رویه آب تمام چاه‌های مجاز باید پروانه بهینه بهره‌برداری دریافت کرده و علاوه بر آن نسبت به نصب کنتور حجمی نیز اقدام کنند.

مدیر منابع آب نهاوند در ادامه، تاکید کرد: برای جلوگیری از افت منابع آب زیرزمینی ۱۱ راهکار از سوی وزارت نیرو اعلام شده که مهمترین آنها نصب کنتور هوشمند روی چاه‌های آب مجاز، مسدود کردن چاه‌های غیر مجاز و تقویت گشت‌های کم آب بر و زود بازده می‌باشد.

دهقانی تصریح کرد: در حال حاضر، ۴۸۵ انواع چاه عمیق و نیمه عمیق در این شهرستان دارای کنتور است که میزان مصرف آب را مدیریت می‌کنند و ۱۷۰ چاه نیز که فاقد کنتور بود پلمب شده و به کنتورساز معرفی شده‌اند.

در ادامه این جلسه ، جعفر سلگی سرپرست فرمانداری نهاوند عنوان کرد: با توجه به اهمیت ساماندهی این نهر و نقش آن در تنش کم آبی، کمیته‌ای متشکل از دستگاه‌های مربوطه زیر نظر بخشداری مرکزی فعال شده تا با بررسی همه جوانب امر، مشکلات را رصد کرده و برای آن راه حل ارائه کنند.

وی تصریح کرد: در سرچشمه گاماسیاب پنج دهنه سربند وجود دارد که نیاز به اصلاح دارند تا آب به صورت متوازن به نقاط پائین‌دست انتقال یابد، لازم است قبل از آبگیری نهر شعبان این سربندها اصلاح و مرمت شوند تا مانع از به هدررفت آب توسط کشاورزان منطقه شود.

سرپرست فرمانداری نهاوند با بیان اینکه از جمله مشکلات عمده نهر شعبان در حوزه سازماندهی، لایروبی، توزیع آب و رفع حریم است، گفت: مشکلات این نهر که از انهار مهم شهرستان است باید از سوی استان مورد توجه قرار گیرد.

سلگی در ادامه بر ضرورت اصلاح سربندها برای جلوگیری از به هدر رفتن آب و توزیع متوازن تأکید کرد و گفت: با توجه به شرایط آبی تحت هر شرایطی کشت دوم در نهاوند ممنوع است، کشاورزان و بهره برداران باید بدانند که با توجه به کاهش بارش‌ها و وضعیت آبی هرگونه کشت دوم در نهاوند تحت هر شرایطی ممنوع است و با متخلفان برخورد قانونی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در شهرستان نهاوند یک‌هزار و ۱۶۰ چاه عمیق و نیمه عمیق مجاز وجود دارد که حدود ۸۰۰ مورد آن برای مصارف کشاورزی و مابقی برای مصارف صنعتی، خدماتی و شرب مورد استفاده قرار گرفته است.

سرپرست فرمانداری نهاوند همچنین از مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز خبر داد و گفت: برای جلوگیری از افت منابع آب زیرزمینی مهمترین کار نصب کنتور هوشمند روی چاه‌های آب مجاز و مسدود کردن چاه‌های غیر مجاز است.

 

کد خبر: 59288
  تاریخ خبر : 1401/02/06
  آخرین به‌روزرسانی : 1401/02/06
 همایون
 838