به گزارش شبکه خبری آب ایران ، درجریان این بازدید قندهاری رئیس حوضه آبریز ارس مدیریت منابع آب ایران، با اشاره به اهمیت توجه به آبهای مرزی تاکید کرد: اهمیت حفاظت از زیستگاههای طبیعی منطقه علی الخصوص تالاب بورالان بیش از پیش احساس می شود و حفاظت از این زیستگاه طبیعی برای ادامه چرخه حیات ضروری است.
وی تاکید کرد: رصد و پایش مداوم منابع آب سد ماکو و برنامهریزی دقیق برای تامین آب شرب شهرهای حوضه ارس و اتخاذ تدابیر لازم برای کشت محصولات کم آببر در شبکه پایاب سد ماکو صورت پذیرد تا با توجه به میزان کاهش نزولات آسمانی از بروز مشکلات متعدد برای این منطقه جلوگیری بعمل آید.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی نیز در خصوص تالاب بورالان گفت: تالاب بورالان شهرستان ماکو از تالاب های مهم آذربایجان غربی است که با ۲۵۰ هکتار وسعت و چشمه های آب گرم به عنوان یکی از زیستگاه های اصلی و زمستان گذران ۶۴ گونه پرنده، دارای اهمیت زیست محیطی است.
جواد محمدی تصریح کرد: آب تالاب از چشمه ای به نام چشم ثریا که سرشاخه رودخانه های قره سو و ارس است، چشمه های متعدد آب گرم، آب های سطحی و نزولات جوی تامین میگردد. از این رو احیا، حفظ و نگهداری تالابها در استان با مدیریت عقلانی شکل گرفته توسط شرکت آب منطقه ای در دستور کار قرار گرفته و بر طبق برنامه ریزیهای انجام شده با کمک جوامع محلی و دوستداران محیط زیست، این روند ادامه دار خواهد بود.
وی همچنین در خصوص رصد و پایش مداوم منابع آب سد ماکو و برنامهریزی دقیق تاکید کرد: در سال جاری با جلسات متعدد و حضور های مکرر مدیران حوضه صنعت آب و برق استان در منطقه، از نزدیک مشکلات و چالشهای منطقه و کشاورزان مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته و با هماهنگی بین دستگاههای اجرایی متولی و برنامه ریزی دقیق برای بهینه سازی مصرف آب با ایجاد شبکه مدرن کشاورزی توسط جهاد کشاورزی، علاوه بر مدیریت مصرف آب و اصلاح الگوی کشت به سمت محصولات کم آب بر، میزان درآمد کشاورزان منطقه در هر هکتار نیز رقم قابل توجهی افزایش یافته است.