به گزارش شبکه خبری آب ایران ،اعلایی استاندار قزوین در جلسه شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان با اشاره به موضوعات و مسائل مرتبط با آب اظهار داشت: امروزه موضوع آب از حالت یک انتخاب برای پرداختن به آن عبور کرده و به یک ضرورت تبدیل شده و قطعاً هم ما و هم مردمی که ما به نمایندگی از آنها این تصمیمات را اتخاذ می کنیم، باید نسبت به حفظ و حراست از منابع آبی دقت و توجه بیشتری داشته باشیم چرا که آینده ما و نسل های بعد از ما بشدت به آن وابسته است.
استاندار قزوین گفت: با توجه به اهمیت ویژه ای که آب در استان دارد هم از نظر اثر گذاری بر اقتصاد و هم اینکه در شرایط فعلی که ما قرار داریم یکی از بحران های پیش روی استان می باشد، در نتیجه یکی از بهترین راههایی که می بایست در زمینه مدیریت آب در دستور کار خود قرار دهیم ظرفیت سازی و برنامه ریزی جهت افزایش ضریب تبدیل آب به درآمد در استان است چرا که این روش یکی از سیستماتیک ترین و کارآمد ترین روش هایی است که می تواند به صیانت از منابع آب کمک کند.
اعلایی تصریح کرد: در خصوص بحث منابع آبی و اقداماتی که در راستا باید انجام شود، نیاز به یک برنامه ریزی برای انجام فعالیتهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت است و قرار گرفتن این برنامه های در مسیر اجرا می باشد.
وی افزود: برنامه های کوتاه مدت در زمینه حراست از منابع آبی همان برخورد با متخلفین در این حوزه، بستن چاههای غیرمجاز و نصب کنتورهای هوشمند جهت جلوگیری از اضافه برداشت چاههای مجاز می باشد، که باید همچنان و با جدیت این اقدامات ادامه یابند. اما در حوزه برنامه های میان مدت بهترین روش می تواند ضریب تبدیل آب به درآمد و گره زدن آب به اقتصاد باشد که ایجاد بازار محلی آب می تواند اقدامی اجرایی در خصوص بشمار آید و در نهایت در بحث برنامه های بلند مدت نیز باید تامین آب از منابع جدید در دستور کار قرار بگیرد.
ملکی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین نیز در این جلسه با اشاره به میزان منابع و مصارف آب در استان بیان داشت: براساس آخرین نتایج آماربرداری منابع آبی صورت گرفته در استان، حدود 88 درصد از منابع ابی در بخش کشاورزی، 8 درصد در بخش شرب و 4 درصد در بخش صنعت و خدمات مورد استفاده قرار می گیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین در بخشی دیگر از صحبتهای خود با اشاره به وضعیت دبی رودخانه های استان گفت: از سال 75 به بعد بدلیل رواج تکنولوژی لوله و پمپاژ برداشت از رودخانه ها در بالادست افزایش یافت که این موضوع خود سبب کاهش آورد رودخانهای استان و در نتیجه قرار گرفتن دشت قزوین در شرایط بحرانی شد.
ملکی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 60 درصد از چاههای استان به کنتور هوشمند مجهز شده اند و پیش بینی می کنیم تا اواسط سال 1401 کلیه چاههای استان به کنتور هوشمند مجهز شوند که این اقدام در کنار بستن چاههای غیر مجاز و تغذیه مصنوعی دشت قزوین باعث شده تا میزان افت سطح آب های زیرزمینی در استان کاهش یابد، البته این اقدامات تا بهبود شرایط سفره های آب زیرزمینی دشت همچنان ادامه خواهند یافت.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین در پایان یادآور شد علیرغم شرایط خشکسالی، تغییر اقلیم، کاهش میزان بارندگی ها و کم آبی، ما اعتقاد داریم در استان به اندازه کافی آب برای مصارف خود داریم ولی باید این مصارف مدیریت شوند و بهره وری در حوزه منابع آبی بخصوص آب کشاورزی نیز باید بالاتر رود.