به گزارش شبکه خبری آب ایران، بهیه جعفری با اشاره به محدودیت منابع آب در جهان گفت: مجمع جهانی اقتصاد هر ساله گزارشی را ارائه می کند که در آن به تحلیل 10 ریسک بزرگ دنیا می پردازد و در 10 سال اخیر آب همیشه جزو 5 ریسک اول در دنیا مطرح بوده و این امر نشان دهنده اهمیت و جایگاه آب است.
جعفری افزود: 75 درصد کشور ما نیز در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد که اگر به آن افزایش جمعیت و آلودگی آب را نیز اضافه کنیم متوجه خواهیم شد که بحران آب در کشور ما نیز بسیار اساسی و جدی است.
معاون دفتر برنامه ریزی کلان منابع آب شرکت مدیریت منابع آب ایران خاطر نشان کرد: پیشینیان ما از دیرباز با موضوع کمبود آب و خشکسالی مواجه بودند تا جاییکه سازه هایی که از زمان هحامنشیان باقی مانده همه نشان از راهکارهای آنان برای مقابله با خشکسالی بوده است.
جعفری با اشاره به اینکه ایرانیان مبدع قنات هستند ادامه داد: ایرانیان برای جلوگیری از هدر رفت و تبخیر آب قنات را ابداع کردند.
وی با اشاره به اینکه چون در گذشته آب به سختی به دست می آمد پس هدر رفت آن نیز کنار بود، اظهار کرد: همچنین نیاکان ما از آبیاری کوزه ای برای کشاورزی استفاده می کردند و امروزه آبیاری قطره ای نیز از این روش الگوبرداری شده است.
وی همچنین به اهمیت آب مجازی در تولید کالاها اشاره کرد و افزود: به میزان آب مورد نیاز در تولید هر نوع محصول آب مجازی یا نهفته گفته می شود که در بحث مدیریت آب توجه به آن بسیار مهم است و باید در واردات و صادرات کالاها و محصولات مد نظر قرار گیرد.
وی بیان داشت: در بحث تولید محصول باید دقت کنیم که الگوی کشت بهینه داشته باشیم، محصول دارای مزیت نسبی باشد، امنیت غذایی تأمین شود و از همه مهمتر منابع آب حفظ شود.