مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان:
به گزارش شبکه خبری آب ایران ، اسماعیل افشاری اظهارکرد: در سال آبی گذشته که از پاییز ۹۹ آغاز و در شهریورماه امسال به پایان رسید، با ۲۳۲ میلیمتر بارش، یکی از خشکترین سالهای آبی را تجربه کردیم.
افشاری افزود: این در حالی است که متوسط بارش استان حدود ۳۱۵ میلیمتر بود و آمار حاکی از آن است که زنجان در سال آبی گذشته جزو ۱۰ استان کمبارش قرار گرفت و همین مسئله باعث شد تا شاهد افت شدید سطح آب در دشت زنجان و سجاس باشیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان در ادامه با اشاره به اینکه به واسطه بارندگی های اخیر حدود ۱۱۰ میلیمتر بارش انجام شده که ۶۸ میلیمتر آن در فصل پاییز و ۴۲ میلیمتر نیز مربوط به فصل زمستان است، اضافه کرد: امیدواریم دوباره شاهد بارش برف در استان باشیم تا در بهار سال آینده تنش آبی کمتری داشته باشیم که با این روند کسری بارش استان تا حدودی جبران شد.
افشاری گفت: امسال کسری ما نسبت به سال گذشته ۱۶ درصد منفی است، این در حالی است که قبل از وقوع بارشهای اخیر این میزان به ۳۰ درصد میرسید.
دبیر شورای حفاظت منابع آب استان زنجان با بیان اینکه با توجه به پیشبینیهایی که هواشناسی انجام داده، طی روزهای باقیمانده از سال و نیز بهار سال آینده، میزان بارشها در حد نرمال پیشبینی شده است، افزود: به طور حتم اگر این میزان کمی بیش از نرمال اتفاق بیفتد، کاهشی که در پاییز امسال داشتیم نیز جبران خواهد شد، هر چند این موارد به منزله خوب شدن شرایط نیست و فقط این امیدواری وجود دارد که شرایط بدتر نشود.
افشاری با تاکید بر اینکه برنامهریزیها باید متناسب با شرایط آب و هوایی باشد که این نیاز به داشتن ضمانت اجرایی است، تصریح کرد: یکی از موانع پیش روی این برنامهریزی، کشت محصولات پر آبطلب است که این موضوع باید فرهنگسازی شده و پیوست اقتصادی نیز داشته باشد؛ چرا که وجود پیوست اقتصادی باعث خواهد شد تا الگوی کشت مناسب جا بیفتد و فقط صرفاً با اعلام کشت نشدن این محصولات نمیتوان کاری از پیش برد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان تاکید کرد: باید قدرت تنظیم آب را در استان داشته باشیم و در طول سال زراعی باید آب مطمئنی داشته باشیم تا کشاورزان بتوانند محصولات خود را با آسودگی خاطر برداشت کنند و این موضوع با تکمیل طرحهای نیمه تمام تاسیسات آبی و سدسازی در استان میسر خواهدشد.