به گزارش شبکه خبری آب ایران ،جهانگیر حبیبی افزود : حفظ منابع آب زیرزمینی در حوضه با توجه به کمبود آب شدیدی که وجود دارد و نیز تمرکز ۶۸ درصدکسری مخزن آبخوانها در حوضه فلات مرکزی اهمیت زیادی دارد وی همچنین به اهمیت منابع آب زیرزمینی که نزدیک به ۸۰ درصد از کل منابع مورد بهرهبرداری را در حوضه در بردارد ،اشاره داشت .
در دامه این جلسه در راستای اهداف و برنامههای تبیین شده و اقدامات به عمل آمده در اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی برای حوضه آبریز تحت عمل ۱۵ شرکت توسط مشاور طرح ارایه شد.
در این نشست کتابچی رییس گروه تخصصی آب زیرزمینی انجمن علوم و مهندسی منابع آب در خصوص مدل بر خط مدیریت مشارکتی در آبهای زیرزمینی و معرفی گروه تخصصی آب زیرزمینی انجمن، مطالبی ارایه داد.
همچنین شرکتهای آب منطقهای خراسان رضوی، یزد، قزوین و اصفهان مرتبط با مدیریت اجرایی و تجارب موفق خود در سطح استان در خصوص آخرین وضعیت و یافته های مدیریت مشارکتی بهرهبرداران، کنترل برداشت توسط کنتورهای منصوبه، عملیات انسداد چاه های غیرمجاز و جلوگیری از بازگشایی آنها و همچنین تعدیل پروانههای چاههای کشاورزی گزارش های جداگانه ارایه دادند.
در پایان معاون حفاظت ، بهره برداری و امور اجتماعی حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی ضمن تاکید بر توجه به برخی مهمترین وظایف جاری حوزه حفاظت و بهره برداری آب زیرزمینی از معاونین و مدیران این حوزه درخواست کرد رعایت قوانین و مقررات و اجرای رویکردها و سیاست های ابلاغی وزارت نیرو همواره مد نظر قرار گیرد و با اجرای دقیق شیوه نامه ها و دستورالعملها در این خصوص هزینه های نظارت و بازرسی منابع آب را در حوزه عمل کاهش دهند.