معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای هرمزگان:
به گزارش شبکه خبری آب ایران ، عبدالحمید کمالی اظهار کرد: منابع آب زیر زمینی در یک دشت به صورت سفرهای مشترک شکل میگیرند و هر حلقه چاه موجود در دشت از این سفره تغذیه میکنند.
وی با ذکر این نکته که تمام چاههای یک دشت از سفرههای مشتک آب برداشت میکنند، عنوان کرد: اگر تعداد چاههای موجود در یک دشت افزایش پیدا کند یا برداشت بیرویه از چاهها انجام شود، حجم سفره آب زیر زمینی مشترک کاهش پیدا میکند و در نتیجه آن حجم آب تمام چاههای موجود در دشت کم میشود و یا خشک میشوند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای هرمزگان با بیان اینکه امکان دارد چاه فردی که الگوی مصرف را به درستی رعایت میکند به خاطر عدم رعایت قوانین توسط فرد دیگری خشک شود، تصریح کرد: شرکت آب منطقهای هرمزگان به دلیل اهمیت موضوع چه به لحاظ قانونی و چه به لحاظ شرعی، از اضاف برداشت و برداشتهای غیر مجاز جلوگیری میکند.
کمالی با اشاره به موضوع حریم چاه، ادامه داد: حریم چاهها فاصلهای است که در آن اگر چاه دیگری حفر شود، با وزن بیشتری روی چاههای همجوار تاثیر منفی خواهد گذاشت به همین جهت رعایت حریم چاهها یکی از موضوعات مهمی است که باید بدان توجه شود.
وی خاطرنشان کرد: در چاههای تامین کننده آب شرب، حریم کیفی به لحاظ حفظ چاه در برابر ورود هرگونه باکتری، مواد آلوده کننده و مواد صنعتی تعریف میشود.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای هرمزگان اظهار کرد: حریم چاهها بسته به نوع رسوب، میزان برداشت مجاز و جهت حرکت آب زیرزمینی و سایر مشخصات آب زیر زمینی محاسبه و تعیین میشود.
کمالی گفت: حریم کمی فاصلهای حدود 100 تا 300 متر دور تا دور چاه است و حریم کیفی از 500 تا 2 هزار متر بر اساس محاسبات تعیین میشود.